Pick a subject

1kommentarer

Det finns många ämnen jag brinner för att skriva om. Ofta brinner jag som mest efter att ha pratat med någon, diskuterat angelägna saker. Som sen blir ett ämne jag klär i ord. & ett av dessa ämnen är jämställdhet (sluta inte läsa nu bara för att det ordet skrevs). Som så många förväxlar med annat eller suckar innan de ens vet vad det är (som sagt, fortsätt läs). De får någon bild av 70-talets vänsterfeminism och inte vad själva ordet innebär idag, NU.
 
Idag betyder det inte att män och kvinnor ska vara exakt likadana. Att båda är lika bra på att spela ishockey eller är lika lämpade för alla slags yrken. Nej, för män och kvinnor är ju olika. Vi ser inte likadana ut utvändigt så därför kan ena parten vara bättre än den andra i någon sak. Idag betyder det att alla är lika mycket värda. Att båda könen får spela lika stor roll överallt, får lika lön för lika arbete och samma möjligheter att påverka. Många tänker att jämställdhet är att alla är likadana, men genetiskt sett är vi ju olika. Det ser vi t.o.m. med blotta ögat.

Idag är det riktigt jämställt i mitt hus. Idag är det ingen som gör mer än någon annan. För idag ligger alla bara i varsina lika stora soffor och njuter av att göra ingenting.

JÄMSTÄLLDHET I VÄRLDEN!
//Jk

1 kommentarer

Majken

12 Feb 2011 21:11

Go Teddy!

Kommentera

Publiceras ej