Blir bara mer och mer besviken på livet ju längre jag lever. Antar att detta inte är min sport. Klantarselet klantar bara till saker och ting. Fast jag antar att det är den här årstiden också. Blir ju alltid lite mer depp under vintern och folk tar mer självmord. Men fattar bara inte när det gick fel från allra första början? Jag har ju fått den allra bästa uppväxten. Vill inte vara så odräglig. Förlåt peps. Ska gömma mig i skalet som värsta snigeln. För det är ju en sån jag är. Snigel. Jag gillar alla, ingen gillar mig. 
//Jk
Alltså, det finns inget som gör mig lyckligare än människor som är underbara. Har fikat hos fina fina colombianer idag. Det är faktiskt så himla magiskt svindlande att möta människor från andra länder. De får en att känna det som att man vore på en resa i ett annat land, och det finns inget jag älskar mer än att resa! Cristians släkt är så ofattbart fantastiska. Hans moster och kusin som vi har varit hos mest hela kvällen, har lärt sig svenska på 3 år. Det är sjukt. Som språkfantast blir jag överlycklig! Hoppas att jag är lika läraktig när jag besöker Frankrike eller Italien, eller låt oss säga Spanien... Det är så inspirerande och fascinerande. De är så himla glada och snygga, helt klart familjen med bästa generna. Oh mama! 
 
Och lyckan kommer bara stanna i min kropp i så många dagar så det knappt är sant. För imorgon skall jag till min älskade Hjärter-Dam och lösa korsord och spela 500. Älskar dig Mai! Och på fredag skall vi till The Queen of Clover, min irländska donna i Kalmar. Älskar dig sis! 
 
Sjukt mycket bra människor som finns. Får inte glömma det. Hjärta.
//Jk
Kom nyss hem. Vi sitter tysta i köket. Stirrar på ingenting. Maten kommer i munnen av ren automatik. Dör tröttdöden och hoppas man vaknar opp imorgon. Dans the whole day long. It's killing you sometimes. Ser fram mot morgondagen med skräckblandad förtjusning. Tre-timmars lektion med 60 stycken 12-åringar. Allt för Kenya. Och dessutom koncentrationsvecka. Så vi har inget annat än schemat på dans. Dans dans dans sand. Ands. Nasd. Gnatt
//Jk
Idag är vi ytterligare ett steg närmare målet. Första danslektionen av totalt tre stycken har avklarats. Det var en ganska utmanande uppgift vi hade framför oss. Fyrtio vilda ungar i 12-13-års åldern som vi skulle få pli på. I en gymnastiksal. Väldigt praktiskt när man ska göra sig hörd....... Hehe, nej, men på det hela taget gick det fint. Barn kan vara så söta, när de inte är jobbiga. ♥ Det är ju i alla fall värt det med tanke på att det leder oss ännu närmare Kenya...
//Jk

Julmarken i Valdemarsvik besöktes av ett gäng dansanta jäntor i helgen. Hoppas ni noterade oss och köpte lite kakor och kaffe av oss. Kul och jobbigt var det. Vi arbeta bättre än myror.

Sen blev benen fulla av spring och äventyren började. Dansade in till stan där partylägenheten väntade. Perfekt tillhåll innan Pullan. Sen vet jag inte, väl på plats på Pullan fick jag sämsta kvällen på jag vet inte hur lång tid. Cristians tre musketörer var inte där och räddade mig när jag behövde. Fick panik och började bli jävligt förbannad. Jävligt jävla arg. Gick hem hand i hand med min person. Då lyste stjärnorna. Så tyckte även den drunkna mannen A som sedan även förgyllde hela vår natt när vi tillbringade den på Burger King. Blev så himla bra till slut så.
Love peace and understanding
//Jk

Jag skall experimentera med psyket imorgon. Skall förmå mig till saker som jag aldrig riktigt klarat av, inte innan imorgon. Skall skriva en uppsats i ett klassrum tillsammans med en massa källor till irritation (säkert någon som är förkyld och sitter och snorar, eller som hostar stup i kvarten, eller någon som omedvetet har någon jävla ovana som man skulle kunna strypa för...)
 
Fast jag vet att jag klarar det trots dessa hinder (som jag lätt hoppar över med min sjuka överskottsenergi). Det lär verkligen bli en trevlig arla morgon. Jag ska ju få göra något jättekul! Och med mig i huvudet finns alla vackra ord... som inte jag komponerat. Utan som kommer från mina läsare här på bloggen, Bosse på Norrköpings Tidningar, svenskläraren i sjuan: du skulle kunna bli författare, och alla som börjat gråta av mina texter.
 
Jag skall klara av det här. Fem timmar nationellt prov i svenska. Det är en baggis. Jag är positiv och förväntansfull. Och jag litar mer på andras ord än på min egen förmåga. Pas bien, men imorgon bryr jag mig inte om sånt, skit samma. Imorgon finns bara fem saker: jag, nuet, pennan, pappret och en uppgift att följa.
Spännande
//Jk
När man är i danssalen och hänger sig totalt och lyckas. Som i måndags.
Gamla människor som man ler mot och som ler tillbaka.
Se minen på Cristian när han gör något han inte vill och mest liknar en liten kille. 
Sånt som inte tillhör vardagen riktigt, fina små överraskningar. 
När någon skickar fint sms och vill ta en spontan-fika med mig. 
Åka på äventyr med bästa systern Eve och bara känna friheten i att färdas dit vinden viner. 
När man öppnar dörren till sin lägenhet och möts av brev med okänd piktur.
Att bara börja prata med någon främling på stan. 
Lila, perfekt mogen avokado. 
Lukten av man (min). 
//Jk
Alltså. Den där överraskande släkten igen. Ni finns ju där i tankarna och minnena varje dag, men så ibland tänker ni på mig också, och då svettas ögonen. ♥ Idag var det fina moster som skickade kärleksbrev till mig. Det står ju det på min dörr: ingen reklam tack, men gärna kärleksbrev. Så fint så. Tack!!! Ibland kan jag inte förstå att folk kommer ihåg mig. Blir så glad när de gör det. Det är ju Elisabeths dag idag. Och jag kommer ihåg berättelserna om gammel-mormor Lisa också, även fast jag aldrig mötte henne. Tänker på så mycket. Tänker på så många. 
 
Jätteglad. 
//Jk
 
Söndag: Don Chacarero med Cristian. Biljard med grabbarna. Måndag: ledsen. Tisdag: stress över muntliga nationella. Onsdag: muntliga svenska nationella. Åka på äventyr till Valdemarsvik och ha dansföreställning med dansarna. Torsdag: minns ej. Fredag: mys på stan. Fika med Gulli. Hänga med grabbarna och dra till Pullan. Lördag: bakade äppelkaka med Cristian, slappade. Åkte till Valdemarsvik och såg på Downtown Abbey. Söndag: gymma, kaffeleverans och åka till staden igen. Måndag: bra start. Tusen saker att göra.
//Jk
Vart är du? Jag skymtade dig mellan träden. Du varade knappt längre än en puss. Och så sprang jag vidare. Finns inget mellanläge från och med nu.
Ligger lealös under det rutiga täcket och ba drömmer om varmare tider. Och energi. Den som jag vet finns där när lagret av D-vitamin fylls på. Känner att friheten är minimal. Zoner förminskas i takt med kylan. Först förbjuds havet. Sen bergen. Sen allt som är utanför fyra väggar. Och till sist allt som är utanför täcket. Vad är jag för fejk-viking egentligen? Mitt hull borde värma gott nog. Åh. Ber till Gud om att låta det gå fort i alla fall. 
 
Missförstå mig inte. Älskar årstider och speciellt mysiga vintern som innebär jul, nyår och min födelsedag. Det enda jag inte gillar är att frysa. Vilket jag har utvecklat någon sorts talang för. 
//Tråkig tjej_94
Här sitter man, som lugnet efter stormen. Smsat läraren i svenska klockan tolv på natten, varit vresig mot min partner och morsan och skrivit muntligt nationellt tal i svenska mest hela dagen... Men nu, bedarrad och trött ska jag ta en tablett för febern och huvudvärken och hoppas det försvinner tills imorgon. No panic inside me no no. 
 
 
Imorgon dansa i Valdemarsvik, i Sjöhuset, på vattenutställningen och dansa vattendans. Det är ju nästan så man blir sjösjuk redan nu. Klockan 1800, gratis. Var där. Det kommer bli epic. 
Jag älskar det. Och god natt, det är nog dags nu. 
//Jk

Älskar Stjärnan mer än något. Jag blir alltid så glad och lyrisk när jag kommit innanför dörren. Det är så hemtrevligt och mysigt här. Vill alltid bo såhär litet, några rum fulla med böcker och en gungstol. Det passar mig bättre än stora vita huset. Dock saknar jag mina fina något oerhört. Mamma, pappa, Eve. Mormorn. Frida. De saknas här i lägenheten. Bakade idag och då vill jag bara ha alla sådär nära så jag kan cykla förbi och lämna lite godsaker och prata en stund. Nu tar det minst en timme att ta sig hem. Saknar den där spontaniteten... Bara svänga förbi mormor på morgonkvisten på en överraskningsfrukost, kommer du ihåg det? :-) Så här kommer ett bra förslag till alla mina vänner och släktingar! Eftersom att jag bor i ett jättestor hus med många rum och våningar, vore det inte toppen om alla ni flyttade in i varsin lägenhet här bredvid mig? Ensamma skulle vi ju inte va. <3 saknar släkten.
//Jk

Mina tankar går idag till en incident jag var med om i fredags. Som flickvän till min älskade Cristian har jag råkat på mycket, ibland rinner bägaren över, det hände i fredags när vi var på väg till ett dansställe i stan. Cristians röda latinamerikanska och mitt svenska, precis lika röda, blod dunkade som tusan. Våra pulsar höjs till det maximala när vi gör det bästa vi vet: dansar. Vi hade såklart föreställt oss kvällen som helt sagolik och problemfri. Dock händer något på vägen. Jag småspringer mot stället vi ska till och är längst fram när jag hör vännerna bakom mig säga något om att Cristian, som gick längst bak, blivit stoppad av polisen. Bara det tycker jag låter märkligt, han har ju inte gjort något. Jag inser ju dock att det är en trygghet att polisen florerar runt på stan en fredagskväll, men ändå. Jag vänder tillbaka och frågar vad det är som står på. Får ett bryskt svar tillbaka av en medelålders man att han skulle vilja prata med min pojkvän mellan två par ögon. Cristian förklarar att det är lugnt, hon kan få lyssna, det är min flickvän. Polisen insisterar och jag känner mig hjälplös, går tillbaka till mina vänner som tröstar mig. Vid det här laget sprutar tårarna av ilska och skam. Skam för vår "lagens förlängda arm", polisen. Jag förstod ju direkt att något var fel, att min colombian enbart blev stoppad av polisen p.g.a. av deras fördomar. Det är den enda slutsatsen jag kan dra. Hjälp mig. Varför skulle de annars stoppa den enda svarta i ett sällskap bestående av sex andra till synes vita människor?
 
Jag bara undrar.
 
Jag har undrat ganska länge.
 
Och jag har frågat min andra hälft: Känner du några fördomar mot vita, såsom vissa vita känner gentemot er svarta? Han skrattar och tycker det är konstigt att jag ens tänkt tanken. Frågan var absurd enligt honom.
 
Det är inte första gången något sådant här händer och varje gång det händer spricker hjärtat i tusen bitar. Han är ljusare än de flesta faktiskt. Inuti. 
  
 
//Jk
Det var början på något bra, när Cristian svarade i mobilen och sjöng för Adam i onsdags. Det var Adams 20:e årsdag här på jorden så vi skulle fira den lilla pojkvaskern på Munken. Kom dit lite sent, de skulle stänga om en och en halvtimme. Men vi satt där och kände oss sorglösa. Tiden man spenderar med dessa tre män förvandlas alltid till ett äventyr (hur fånigt det än låter så måste jag ändå nedteckna det). De lever för stunden och är glada som lärkor, mina fina killar. Till slut blev vi så danssugna så vi gick till Hugos. På en onsdag.
 
Torsdagen gick obemärkt förbi. Schviss, så slog klockan tolv och det var helt enkelt fredag. Cristian och jag låg i sängen och ville somna till en film, ha lite fredagsmys. Det blev Guldkompassen. Så slog hjärtana våra biljoner av slag precis som alla era andras hjärtan gjorde och tiden gick så fort då också för jag antar att vi hade så himla kul, i alla fall mestadels av dagen. Så kom kvällen! Vilken innebar mer fest för folket och då var även andra inbjudna, såsom fina vänner från klassen bland annat. Jag körde på klackarna i taket för mitt huvud var lite dimmigt och jag blev yr av champagnen ganska så fort. Det blev emellertid ingen dans på borden för bordet var fullt av tårta så jag ställde mig i en soffa istället. Hade som sig bör, när man är med Jeff, Adam, Foffe och Cristian, kepa på mig och kände mig som en i gänget. Cool och snäll. När vi gick till Puls fick emellertid det guldlockiga hänga fritt och det var ganska bra det för på Puls spelades såklart Shakira och när man är Shakira kan man ju inte ha kepa. Det vet väl varenda bebis.
//Jk
Please mind your step
Dagen har varit stimulerande. Började med blåbär och yoghurtfrukost. Bländades av solen som lyste opp hela Stjärnan. Solkatterna satt i en fin ring runt omkring mig. Ja, sen gick tiden rätt fort, som den har en tendens att göra. Det blev dags att baka lite kladdkaka på kladdkakans dag och andra härliga bestyr pockade på min uppmärksamhet. Det var i ett mysterium min hjärna sedan hängav sig åt helhjärtat. Ett mysterium behövde lösas, så Sherlock med förstoringsglaset infann sig. Mysteriet var inte av så allvarlig art, det var mest några bokstäver från ett annat språk som behövde dechiffreras. Det visade sig vara slavisk kyrilliska, ryska, och meddelandet var inte så spännande som man kanske hade hoppats, men det var ändock en fin tid jag hade spenderat med det där.

Nu däremot sitter jag och suckar ljudligt för mig själv. Det osar vemod. Funderar på om jag ska gå i landsflykt eller om jag ska stoppa huvudet i sanden. Tänker nämligen strunta i svenska nationella på fredag och få ig istället. Oj.
//Jk

Hade traditionsenligt halloween-mys hemma i stora vita huset igår med familjen Nyberg. Satt och avnjöt en trerätters-middag i stearinskensljuset. Idag kom moster och farbror över på lite fika och även då glittrade kristallerna. Det är så fint och svårt att ta ögonen ifrån. Fina skimmer, älskade stjärnor.
//Jk

Tillbringar mina fina sista dagar av lovet med hunkarna. Kom hem från Skavsta klockan nio i onsdags, halv tio kom Jeff och Adam till oss. Sen busade vi lite och störde lite granna grannar. Stjärnorna tändes och kväll blev till natt och stjärnhimmel till soluppgång. Låg mest ned dagen efter. Ställde mig opp när vi skulle till Jeff och Adam igen. Så himla mysigt. Sov över där. Igår, fredag, dansade vi hem till Stjärnan min man och jag och lagade godmat, städade och gosade innan Adam och Foffe hämtade oss och vi drack Irish coffee och drog till Pullan och dansade ännu lite mer. Jeff var såklart med också. Brother from another mother, han och C på bilden. Finisar. Gillar killar. Mest Casanova. Hejdå, kindkyss
//Jk

När jag kom hem i onsdagskväll möttes jag av det allra finast vykortet av morbror och moster. Jag blev så himla glad och efter att ha kommit hem till ett dystert, snarare väldigt kallt, Sverige så kunde inget ha gjort mig gladare. Tack! Sen så fortsatte onsdagen med förfest hos mig med hunkarna. Sen blev det fredag och jag fick ett till fint brev. Lycka. Snart ska vi på äventyr igen och vem vet vart det bär?
Puss och kram
//Jk