min mest ocharmiga egenskap: jag är så säreget elak, ni kan inte ana. mår inte jag bra, är inte jag glad - då ska fan ingen annan må bra eller vara glad heller. 

bakgrundshistoria: jag är idiotsjuk och mår som en jävla fitthora. har hög feber, ont i öronen, huvudvärk och tappat rösten. min första lediga dagjävel på låt oss säga, nästan hela sommaren, hade ett jävla äventyr planerat. äta mat. vegetarisk buffé. men här ligger jag som en jävla morot i min säng medan alla andra är på väg dit. hur ska jag någonsin må bättre? jo, genom att förstöra deras dag också. 

HUR STÖRD ÄR JAG? 

men ja, idag hatar jag mig själv till helvtet och tillbaka. önskar att jag aldrig blev född. vill röka ett helt paket cigg men halsen gör redan så skrapande ont. vill försvinna. jag vet ju, i slutändan har jag räknat ihop alla gånger jag varit elak och då sjunker jag till Kina. för det är den mest ocharmiga egenskapen, men också den mest förödande. 
för länge sen var jag värdinna på en konstutställning och älskade konst som livet självt. bland konstnärerna fanns en jag värderade högre än alla andra. hon är lite som, tjaa, föreställ er en av sveriges mest inspirerande människor, så har ni henne. nåväl. innan jobbet idag så var jag på en konstutställning som jag visste att hon var med i. vad tror ni händer? ja, ni gissade helt rätt. jag köpte, nej, inte bara ett alster, utan TVÅ! så i veckan ska jag ut till sätter och hälsa på en av mina livsförebilder mika liffner och hämta hem mina alldeles egna tavlor som jag kan kolla på alla dagar i veckan. hur lyckligt? man får lite mindre jobbångest om man verkligen kan unna sig att vara art dealer en gång i livet. och leva livet som man själv vill, inte som samhället vill, och att unna sig allt det vackra som finns att tillstå är ju lite det som är hela fenomenet med mika liffner går ut på. inte att spendera pengar, inte att stressa, utan att leva livet genuint, älskvärt, se det lilla, familjen och att älska naturen. det är det. det är det. har faktiskt köpt en helt egen tavla av min idol. två till och med. är helt opp över öronen av glädje 
jag vet inte viken dag det var, dagarna flyter ihop och slätas ut när man är stressad och jämt jobbar. men en dag, kanske idag, det var nog idag, var asfalten blöt och korsades av en snigel. jag ville så gärna känna hur det skulle kännas att ha en snigel på handen, men när jag sätter den där sluter den sig inom sitt skal och jag får aldrig någonsin förtroendet att få veta. behöll lyckan ändå. igår, för det var onsdag igår, åkte jag in till stan sent och fikade med Eve 
sen drog jag till hägg innan clara, jag och killarna körde boule och basket. jag vann i basketen. jag älskar känslan när man är lite full, ingen tror att man ska prestera för fem öre, men sen utklassar dem alla
drog till Hugo och dansade tills man däckade. en helt perfekt spenderad vardagskväll! 
idag har man varit sliten, men sista timmen satt jag i kassan med några hallon. då kan det ju knappt bli finare, livet. när jag kom hem hade pappa varit i skogen och hämtat bär i alla möjliga färger. då såg jag liten lycka. att hämt-bär från skogen är så mycket vackrare än de där stora jag smakade på idag. då blev jag glad. ytterligare ett poäng till skogen. det står 17-0 nu. 
vi ses på krunegård imorgon. längtar till allt. vill att allt ska vara nu, man vill inte sova för att tiden ska gå snabbare, eller hur?
har sannerligen haft en magisk dag. pysslade ihop mina fingrar med superlim, innan pappi och jag festade på bakelser på kårtorp, åkte sedan in till stan och åt turkisk mat från himlen. vinnarna av grillVM lagade lamm åt oss och hade den oslagbart bästa servicen i stan. lycka bara det! fick doggybag till jobblunchen imorgon. sagolikt. 
efter det slog vi oss ned på bion och såg dokumentären om amy winehouse. så jävla mycket kärlek åt henne och hat på hennes bekanta. se den! åkte sedan och köpte lite presenter till killen som hittat mitt leg jag tappade i maj på båtfesten. ja. bra av mig, jag vet. visade sig att han är den som jobbade på puls när jag var där varje vecka och har frågat om mitt nummer. hur osannolikt sammanträffande? haha, jag bara garvar mig igenom livet. allt är fasligt kul. imorgon börjar veckan med 8 dagar, 2 öppningar och 5 stängningar typ. ska lätt klämma in fest i den ändå. men det behöver jag väl knappt säga, ni känner ju mig. ;))) puss livet 
det har varit en galen vecka. jag har jobbat varenda dag och saknat det när jag kommer hem. har faktiskt otroligt kul på jobbet! och som tur är har jag ej varit hemma mycket, för äventyren har avlöst varandra så att det känns som att man har ett liv också. först var man i stan ena dagen, åt finfrukost med mina bästisar 
sen jobbade man långpass till klockan nio innan en kväll på ett slott med 64 rum, där farmor arbetade som piga för väldigt länge sen och där det kanske spökar. fogelvik slott. så otroligt vackert. 
jobbade som en tok dagen därpå innan jag for in till stan för middag på pappa grappa-restaurangen med markus. 
vi drog en drink på trädgården innan förfest hos clara, jennie, nisse, philip och chris. det blev morgon även där och helt plötsligt skulle man vara i viken och jobba nio timmar. det gjorde man. hade fasligt kul och fick muskler. jobbade över för det var så fint och sen åkte hela hela hela familjen och åt mat tillsammans vid havet. 
äventyret var ej slut där vi for till en sjö och åt glass också innan vi avslutade hos stina och prinsessorna. 
såhär lycklig. fick hålla kanin. 

nu är jag lite sådär trött så jag 
idag fick jag höra "åh det är så trevligt att möta dig här, du är väldigt glad och trevlig" av en kvinna. då blir man pigg i hjärteroten. 
jag satt i kassan igår och plötsligt kommer ett gäng tillbaka och handlar av mig. "vår vän tyckte du var så söt, kan inte du följa med och grilla med oss ikväll?". brutal övertalningsförmåga på skånska. stängde butiken vid nie och en timme efter var man på ett slott som varit kungligt för 100tals år sedan med 64 rum. det här är mitt liv. en vardag i julias liv, när slottsägare kommer fram och frågar om man ska med till deras slott. 
såna här varningstexter borde man införa även på människor. för jag kan vara liv. så mycket liv. men jag kan också förstöra din dag på bara två sekunder. ditt liv på några veckor. jag förstör omedvetet och medvetet. jag ger och jag tar. allra bäst är det när jag ger och får dig att leva. för då är man som högst. men akta dig för mig, helst, för jag är farlig och osund. 
skillnaden mellan eve och mig är stor. ett exempel 
mamma säger: tack för idag och för att ni finns 
eve svarar: tack själv 
julia svarar: varsågod 

haft en fabulös kväll först hos finaste hägg som jag saknar redan, sen med massa öl och musik med finaste sällskapet. så välbehövligt! puss och kram världen. 
jag kan vara den bästa människan jag vet. att somna med den trosuppfattningen får mig att gråta av glädje. jag älskar mig själv! 
sov som kungligheter. älskar er mest. 
måndagar. behöver jag säga mer? måndagar smeker mitt hjärta. haft kalasdag utan dess like på jobbet. går därifrån med tusen kilo energi. har måndagsfest med släkten och lyssnar på allsång på viken och har lill-fest hemma med cigarr och irish coffee. glad. behövs inte mer än det här. eller ok. kanske fler timmar på dygnet. imorgon börjar jag halv åtta och det är alldeles för tidigt för jordgubbsjullan. godnatt, universum jag älskar dig med. tack för idag! 
har nya dagisfröken-skor. så fina! 
denna helg har verkligen toppat alla föregående. det började med mys med päronen igår; åka bil, se älgbebis, shoppa och äta gott ute på landet. jag hade hög feber så jag sov i bilen på väg mellan de olika äventyren. åkte in till stan med linnea och var sur och fnittrig. shoppade loss och hade girly time, hittade fantastiska kläder innan vi fastnade vid en frozen yoghurt. tiden stannade typ. så gott. vi drog hem till clara och hade förfest. en öl när man har feber tror jag hjälper. ännu bättre blev det med en mängd cider och tequila. träffade erik, han skrattade så fint åt mig. tyckte att jag var rolig. träffade fina småmänniskor innan kopparhammaren. emil och manne var där, åt korv med adam. fantastiskt! ahmad stod på scenen, födelsedagsbarnet, och slängde kyssar åt mig innan han banade sig fram genom folkmassan och kramade mig. allt var sagolikt och skrattigt och clara var bäst som vanligt. dansade och var konstant kroniskt frivilligt gladast, tror jag. åh! kalas! vaknade utan feber av eves finger på pannan idag. liten lycka. sen hämtade päronen mig inför ännu ett stort äventyr. överraska eve! solen sken! jag var bitter och skämtade om det, har ju the time of my life när jag får vara småsur och grinig. tycker det är ett fantastiskt roligt attribut!!! så blev glad bara för det. då är man lättroad. 
nåväl. åt god mat och pizza och glass innan kramas och åka hem till viken igen. 
ok febern kanske inte var helt borta. somnade på en parkbänk mitt i äventyret. charm. 

åkt bil med clara nu på kvällen. asså. kan inte sluta vara lycklig. det faller sig så naturligt. 
ni vet när man kallsvettas och har feber så handen mot pannan bränns? och man är förkyld så man får ont i örat? gick till jobbet med det idag, pga så himla rädd att någon kallar mig hypokondriker. har inte hängt med någon kompiz på hela veckan för att jag är så rädd för att smitta. men när folk slänger glåpord på jobbet så går jag pliktskyldigt dit med hög feber och kan smitta både kollegor och kunder. har varit förvånansvärt glad och vid gott mod ändå. nu kommer två vilodagar som jag förmodligen kommer spendera spikknallochfall sängliggandes innan jobb vareviga dag i rad börjar. thats life. 

ska hugga in på whiskyn nu. bisous 
igår bjöd jag eve och pappa på grillat i världsklass; flintastek, vitlöksbröd, gräddkokta oskalade majskolvar grillade i smör, grillad rödlök och ugnspotatis. det var också himmel. kul att eve var hemma efter alla hennes äventyr överallt och ingenstans men aldrig hos mig! ❤️
asså jag sitter och äter nu. MEN JAG MÅSTE BARA FÅ SKRIKA UT HUR MYCKET JAG ÄLSKAR MAT FÖR DET KAN VARA DET MEST FANTASTISKA JAG VET!!! mamma kom hem och hade köpt min favoritmat för dagen. således sitter jag här och gråter av glädje när jag ser min tallrik med vattenmelon, rödlök, romsås, mon-tomater, krogersbo-fetaost och varmrökt lax med egen dill. åh. ja, ville bara få det sagt. nu ska jag äta igen. är lycklig till bristningsgränsen. 
idag har jag fått träffa hela min familj. inte samtidigt, men ändå. jag kan somna så himla lycklig och trygg. det här är äkta lycka. fyra små personer som gör varandra så glada. liten, stor, ette och papi. 
han sa inte en mening om mitt yttre när jag mötte honom med vinterkläder 2storlekar för stora. nämnde inte ens att jag gick barfota genom hela staden. sen åkte vi till sjön och pratade och inget annat ställe än där kan få mig så trygg. blev myggbiten och återigen får jag dåligt samvete över att jag ens existerar.  förlåt att jag är en stor börda. mvh valen, osmidig som ett kylskåp