...en chokladglass med pistagedopp tillsammans med fina vänner.





... en kalasstor gratis tårtbit i handen på en glad JK.





... generalrepititionen av Chicago sittandes på bänkrad nummer två bredvid fina vänner.





... en helt magisk och den bästa lunchen jag någonsin haft när vi gick på gratis och spontan lunchkonsert med fin musik & FINA VÄNNER!!!




Tänk vad mycket mina ögon bländas av. Saker som "sätter guldkant på tillvaron" ♥

När jag gick hem idag var jag tvungen att ta kort. 3 eleganta damer, och JAG gick i deras fotspår. 

Vi lever för att leva och inte för att dö.
Fåglar äter i fågelholken sin mat. De grisar ned något förskräckligt och strör mat omkring sig. Till exempel solrosfrön. Dessa växer sedan opp till strålande solar lika långt opp mot himlen som små träd. De avger syre och gör det enklare för oss att andas. Andas så att vi inte dör (ibland flåsar).

Solrosor är ungefär som vänner.
När de vissnar så lider man. Sen växer nya opp och man typ gillar dem så jäkla himla starkt. Vännerna skiner och når snart himlen också de.

Typ som på bilden.
Vänner i livet gör att man lever, långt tills man blir gammal och går långsamt. För vänner är som solrosor, de gör luften ren och fin att andas i. Andas så att man lever. Flås flås.

Tack alla som är mina vänner, låt oss leva för att leva!! & jag hoppas att jag vattnar er ordentligt.
HURRA HURRA HURRA

Idag grät jag en skvätt. Tappade andan och fick ångestattack. Ingen vet om det, förutom ni som läser det här. Det är svårt att vara mig ibland, och ibland är det så himla lätt! Jag regnar & jag skiner likt regnbågen!
Sen började jag sjunga för mig själv. Först endast i mitt huvud, sedan för hela universum. Jag var ute naturligtvis♥. Kraften kom tillbaka till mig och jag kände hur jag kunde erövra hela universum, med min lilla kropp mot den stora universum. Har ni någonsin känt så? Åh. Så när jag kommit halvägs på väg hem så plockade jag löv och tänkte på fina, tjusiga och underbara visdomsord jag hört. Så nu skall jag vara mig själv, ta det jag vill ha, inte trycka ned mig själv i stövlarna osv.

FÖR JAG ÄR EN REGNBÅGE!

Tjingeling eling-eling pling-pling.
Igår bakade Eve ganska sent. Så jag var oppe till typ 10 bara för att smaka. Låtsades packa väskan och sånt där. Ändå så hann jag inte få någon bit. Tur att det kommer fler dagar, tycker man då. För idag har jag haft massa tid.

Idag har jag läst lite. Jag älskar les mots (orden) så himla mycket. Och jag tycker att man har ett visst ansvar här i världen, både till sig själv och faktiskt till författaren. Båda blir glada när man läser deras verk. Dvs om det är en snäll författare. Så mycket tid är nedlagda på orden i böckerna. Sånt arbete går inte till spillo om man har en Jullan. I read everything.

Så gick Eve och jag ut på äventyr efter eftermiddags-teet. Vi kastade macka i fula kläder i sjön nedanför oss och så körde vi basket med cykelkorgen som basketkorg.

Dags för dagboksskrivande! Fina dagar bevarar man i hjärtat och när de försvinner väcks de åter när man läser om dem.
Lyckad shoppingtur. Behövde fylla på med både det ena och andra. Fina klänningar blev det oxå ♥  


Här posar jag i Viktors designbidrag från bildskolan i 9:an... 

PUSS & KRAM
Wow. Jag är i skolan nu. 2 timmar för tidigt. Det skall ju vara jag! Så dan som jag är. Mitt emot mig står en flicka med rosa/blå ögonskugga. Folk är fina. Vill gå på en gata och bara le mot lite gamla tanter, tjejer och andra varelser. Det är roligare att le än att vara sur.

Min önskan idag: Att få vara fin som flickan mitt emot. Jag vill också se ut som en glass.!
Min mamma gör världen finare (bara se på min "nya" blogg!!).

PUSS & KRAM, kamomillte och visp så går man i ide. Speciellt mycket efter yoga också.

ZzzZZZZzzZ
OH MY GARDEN!!!!! Jag får hjärtattack, blodbrist och skrevklåda!!!!!
Pust. Dags att försöka återfå kontrollen över andningen. Andas in, ut.
In, ut.

Titta. På. När. Mitt. Förra. Inlägg. Publicerades.

Vet att jag fascineras av udda saker, men är det inte härligt med nära-döden upplevelser, så säg? ;-)
Att få gå in i ett hus på mini-konsert på lunchen med klassisk musik, jazzmusik och massa annan musik det känns franskt (vilket är lika med bedårande underbart). Åh!. Fy tusan vad duktiga de var, precis sådär jag tappar-andan, gråten-bara-flödar-i-takt-med-musiken eller knottrar-på-armen bra var allihop som var med. Jag älskar min skola mer och mer för var dag.

Jag har skrivit brev, bakat och fått glosor idag. Hihi. Tjatade till mig 20 st glosor på bokstaven G av min vän (tack Sonja). Lyckan var gjord.

Vad har du blivit lycklig av idag?

Klockan är cool, god natt

Bonsoir.
Idag har jag kommit underfund med en grej som jag egentligen vetat hela mitt liv: Kärlek och glädje är det bästa i hela världen. Ger du det så kan du nästan lova att du får det tillbaka. Det är så himla skönt att veta. Det är liksom något jag skall komma ihåg när jag är sur någon dag. Då är jag säkert i behov av kärlek och då skall jag krama någon så jag blir glad tillbaka. För båda dessa grejer är något av en bristvara i den värld vi lever i. Det vill jag ändra på och min bästis också (FRIDA). Vi är glädjeflickor ! Det är såna som sprider glädje kring sig. Kan inte du också bli en sån? Eller en glädjepojk kanske vore mer lämpligt för någon annan...
Tillsammans kan man ta världen med storm. Fast jag är ett bevis på att man som ensam också klarar av att göra en annan människa glad, åtminstone för en liten stund. TILLSAMMANS ÄR MAN MINDRE ENSAM, ge någon en kram idag!

LOVE & HAPPINESS

//jullangullan

Hej! Idag har jag haft lågt blodsocker. Blev så stressigt imorse så jag hann inte packa matsäcken. Så jag har varit lite down idag, men nu när jag har högt blodsocker igen är jag glad och tänker tillbaka på dagen som varit rätt FANTASTISK. Åhh. Dans och världens roligaste idrott. Människor är bra. (orkar inte komma på ett verb). 

Här hemma är alla tjuriga och trötta (jag är bara trött). Valvaka tär på krafterna. Jag blir lite rosenrasande när jag tänker på SD. Men ganska glad när jag tänker på att vi inte har några läxor och liten sovmorgon imorgon (massa tid för att packa matsäck!). 

Skulle kunna sätta mig framför teven och bara släppa huvudet fritt, det är en härlig känsla. För att se på teve och släppa huvudet är bara sånt man kan unna sig när man har tid. Tid är således härligt. Blir nog att se Chicago. Föööör, bara gissa vilken klass som får gå och se generalrepititionen av den när den skall börja gå i Norrköping då? Bara gissa vilken klass! Helt gratis.
Damn, det är tur att Mona inte vann valet igår för jag skulle inte vilja lämna landet just precis nu. Det är bra här.

Orka och kämpa!
Vakna halv 7, dricka varm choklad med grädde och se på Amelie från Montmartre = en riktig mumsig start på en lördag. Sedan tog pippin och jag en runda i byn och då blev det nytt nagellack, ny ögonskugga och te som gör att jag sover bättre. Sen åkte jag hem till min syster och gjorde en riktig frisörfrilla på henne! Imorgon, den stora dagen till ära (VAL!!), tar jag fram saxen. Hon blir snyggare när man får fram kindbenen på henne. Hon kommer säkert gå med på det...
Sen åkte vi till mormor (efter att ha varit på ICA och tittat på Nestles välling). Mormor bjöd på fika ♥ och efteråt fick vi gå ut och plocka på oss plommon och grejer. Min mormor är den bästa läraren. (Oftast;-)
- Vad är det där för något? (trodde det skulle vara någon hortensia eller någon annan blomma med fint namn)
- Haha, det där är knark. (hon skojade naturligtvis)

Min baby när jag blir stor skall jag döpa till Mai. Precis som världens bästa mormor i hela världen.
Hon är godare än lördagsgodis någonsin kommer vara.




VAR LIKA GOD SOM DET GODASTE GODISET, FOLK TYCKER OM DIG DÅ.


Jag har ätit en massa saker nu. Jag bara går opp i vikt nuförtiden. Hela jag växer. Åt alla håll. Men jag vill vara petite! Vill inte ha muskler som väger. Hur skall då min drömprins orka lyfta mig när han räddar mig?  
Visste ni förresten att ett gevär väger ganska mycket om man är liten? & när man ser i kikaren (som jag gör på bilden) så måste man vara still och inte skaka. Så är det. & i kikaren så kan man se ett äpple eller en plåtburk. Och dessa saker ser man knappt utan kikaren, för de är så långt borta och så små.
Det är lite skillnad mot en stjärnkikare. För i dem ser man bara stjärnor och planeter i. (inte ofta man ser ett äppel i rymden).



& en sak till som jag inte får glömma att skriva; om man tittar i en stjärnkikare om tre år... så kanske har jag vuxit så mycket åt alla håll och blivit så stor att man kan se mig där i! I en stjärnkikare alltså ♥


"Vill ni se en stjärna? Se på mig! "
Dansar i köket just nu. Till bra musik. Skall snart på yoga.

KYSS

Var skall jag börja?
Vår teaterlärare är en blandning av Mattan (Mats Winblad), Olle Wester & Pelle Björnlert. Alltså underbar. Jag älskar att ha teater i skolan. Och att dansa. Min kropp har redan börjat förändrats. Den konstanta träningsvärken kanske är orsaken? Snart magrutor. Kulturhistorian då? Gillar jag den?
Alltså!?! Är det meningen att allt kan vara så bra så att allt detta får jag samtidigt som jag uthärdar skolan? Är det här vad jag GÖR på min skola? JAAAAAA :-D
Dessutom har jag så söta människor i min klass så jag skulle bara vilja krama allihop.
Och en sak till. Min fransklärare sa att hon aldrig haft en så bra etta som mig i sina klasser. Hon sa det. Och jag bara:

WOW, IDAG ÄR JAG SÅÅÅÅ LYCKLIG


Just det, ha den äran Pata! Hoppas du får asmycket tårta idag.

Har ansett de senaste 2 dagarna kategoriseras in i mappen för äventyr. När jag tänker efter så är hela mitt liv lite av ett äventyr. Igår till exempel flög jag och hoppade på moln. Jag gick och la mig klockan åtta. Tänka sig, jag som avskyr att sova njöt för en gångs skull av det! Jag gjorde det till ett äventyr, så klart!

Idag gick jag opp klockan fem för jag trodde att vi började 8. Vi började kvart i tio så klart. Vad finns det då att göra för en blyg tjej? Börja böla eller hitta på ett äventyr?

Det blir så mycket enklare att tänka att det blir ett äventyr. Jag skulle inte överleva utan mina äventyr. Använder dem allra mest i skolan, eftersom jag alltid är ensam när jag lever i dem. Mitt nästa äventyr kanske blir att försöka prata med några...?

Vem vet vad mitt nästa äventyr blir?

Det har varit en fin dag. Jag smälter in i klassen precis som isarna smälter in i havet. Gör inte många vågor på vattnet, utan jag bara smälter. Ganska najs att föreställa sig som ett isberg, eller en glass!
Faktiskt.
Såg en ekorre idag, så dansade vi balett till Shakira och Maja sa att jag fick ut mina fötter ganska bra när vi stod i första position och då blev jag glad. Jag har nämligen tränat på det. Att få ut benen vid höfterna alltså, om man inte kan det så kan man inte bli en riktig proffsdansare har jag hört.
Så dagen har varit riktigt bra, inte en enda sur min. Mamma och jag köpte citronsaft förut. Det får man sura miner av men ändå så är jag glad. Offantligt glad.

Gör mig färdig för sängen. Skall bara dricka lite varm choklad sen läsa lite i Hertha.

Wow, jag har blivit ett bolibompabarn. Gå och sova klockan åtta.

PEACE! :D
Vaknade vid 7 så då tänkte jag att: hmm, jag gör en hotellfrukost! Nystrukna dukar, kaffe, blåbärssoppa, ägg, macka, digestive, knäckebröd, fil, mjölk, smör, salt, honing, 5 sorters ost, äpple, yoggi & jos, och så förstås en kandelaber och massa andra ljus (till exempel i form av Eve, mamma & pappa)

Där är receptet på en underbar start på morgonen.



Till och med kameran vet att mamma är något extra. "Skål" säger pappa!


Sedan rensade mamma min garderob, och jag sa "Behåll, Släng". Precis som i 6 & the city.
Sedan sprang jag i en kvart och gick i 20 minuter. Således var det dags för kokospannkakor, äppel- och kanelpannkakor samt pannkakor med socker! Jippi! Vräkte i mig 3.
Senare befann vi oss hos moster Lena på klädparty. Lena är en snäll prick. Mycket snäll prick.


Min dag som var bra, blev dålig och blev bäst i slutet.
Nu skall jag bara dricka varm choklad, sedan hoppa i säng.

KÄRLEK!!
Jag hatar att bete mig illa mot mamma och alla som tycker om mig.
Jo, nu sitter jag i min "stuga" på fyra våningar och har just druckit opp min kopp med varm choklad och ätit digestive med brieost. Åh.! Vi har varit ute och åkt i typ 2-3 timmar nu. Det guppade skönt på vägen och jag var dödstrött och ibland tänkte jag somna på mammas axel och då drömde jag mig bort. Att hela familjen var på väg i vår bil mot ett annat ställe. Till ett hus på landet med stor altan och ängar med solrosor på. Med berg, hav och skog precis utanför dörren. Och jag skulle gå i skogarna hela dagarna med rosa luva för att pappa skulle också springa i skogen och då måste man ha rosa luva för att inte dö. Annars kanske han tror att jag är ett vilt djur.
Pappa dödar till exempel grisar och låter dem sedan få vara med om deras livs (döds?) resa, nämligen på fyrhjulning. Wow. I bet ni aldrig sett en gris på fyrhjulning någon gång? Död till på köpet.


Har ni sett den här bilden förut?

Tillbaks till min dröm på mors axel: Mamma skulle sitta vid havet hela tiden och Eve skulle fota allt.



När vi åkte såg jag en stjärna falla, så dumt av mig att inte önska allt det här! ♥
Nää, har inte lätt för det alltså. Jag har såååå svårt för att vara still. 7 timmar stillhet till på köpet. Det är visserligen en timme mindre än vad jag brukar vara still när jag utövar denna konsten så jag borde ju inte klaga. Men det är ändå en väldigt lång tid att inte göra någonting på.

Måste göra någonting.! Kul i alla fall att man kan glädja alla andra när jag inte gör någonting. Som till exempel låta dem lyssna på mig. Inte för att jag låter som pappa utan för att jag kan säga saker jag inte har en aning om. Pinsamt!

Nu inser jag att jag inte klippt bort lappen på min nya pyjamasbrallor jag använt i en veckas tid. Men vad gör väl det? Det är ju inte precis något jag brukar göra för den delen. Hehe. Klippa bort lappar på kläder alltså.

Men nu skall jag gå och göra ingenting. Blir väl förhoppningsvis dags för frukost efter det. Svamp.

SEE YA IN FUTURE, DARLINGS
Hello Livsnjutare!
Hur har dagen varit? Berg-och-dal-bana med många svängar eller som ett studiebesök ned till maskarnas hemligheter eller rent utav PARADISET?

För mig har det varit en berg-och-dal-bana. Första dagen på estetlinjen med dansinriktning. Vi hade teater och det var kärlek vid första ögonblicket. SÅ SKOJ!!! Sen hade jag tråkigt för att jag är så blyg så jag somnade på en parkbänk för en timme. Solen värmde mig så jag var glad men också ledsen. Det är mycket att vänja sig vid. Efter det så träffade jag helt underbara personer. Och åkte buss hem med Magda & Fridabus. Då mådde jag FINT.!♥

Nu skall jag äta svampmacka.
Syns i framtiden!


Det bästa jag vet är att somna med tända ljus och Mendelssohn som spelar för mig. Nu när jag tack vare kylan blivit tvungen att stänga fönstret spelar ju inte syrsorna för mig. Men oavsett vem som spelar brukar jag ha svårt för att somna. Vad gör man? Ligger och väntar på att somna, men vad är somna?

Jag har en stark önskan att jag får reda på det i natt. För jag är trött.

Min mamma har alltid rätt. Vad det än gäller. Och det har hon haft sedan trean (det är så långt tillbaka jag minns). Senast handlade det om vilket gymnasium jag skall fördriva 3 år på. De Geer? Efter några dagar fick jag panik! Förra veckan provade jag Nyströmska. Mammas förslag. Det gick inte heller. 35 elever och så jag. Nää. Alldeles för mycket människor. Men mamma säger att De Geer inte är min grej det heller. Jag tänker: Jag står ut på De Geer, det är ju bara 3 år, jag tänker inte ge mig.
Förra veckan gav jag opp och lät mamma få rätt, igen. Haha, som jag härdat ut bara för att slippa se henne sådär mallig! (Nej, jag bara ljuger, min mamma är jordens mest ödmjuka, hon vill alltid mitt bästa, jag bara överdriver). Jaaaa för hon visste ju naturligtvis att enbart samhäll inte var min grej. Imorgon provar jag estet och skall dansa. Det hoppas vi på! Snälla få det att funka! Jag håller tummarna för jag vet att detta är vad jag vill, dels för att:

* Jag älskar att dansa.
* Allt med dans är  bra!
* Jag får röra på mig (slipper skolbänkarna 4 ggr i veckan, tack gode Gud).
* Jag får snurra runt, vara vacker och göra hur många piruetter jag vill utan att framstå som helknäpp. För med alla de andra dansarna kommer jag förhoppningsvis passa in.

(Och det är inte oss det är fel på. Att vi bara vill dansa överallt; på dansgolvet, i skolaulan eller på bordet m.m.! Det är alla andra, de som inte vågar röra på sig, göra bort sig eller låter kroppen följa hjärtat. Det är dem det är fel på. För våra hjärtan kommer alltid dunka i takt med musiken.)

Mina tre önskningar:

1. Jag vill vara arton. Jag vill kunna dricka vin, whiskey och fina drinkar varje dag om jag så vill. Mamma och jag skall dricka whiskey för att det är tjusigt och vi skall också åka på vinprovningar i olika länder. & sist men inte minst - RÖSTA I VALET!!! Janne Björklund hälsade ju på oss De Geer:are igår och jag tyckte om honom himlans mycket! Dessutom är Helena von Svans här i Viken också Folkpartist. Och hon är med BRA!! Så arton vill jag bli!

2. Tro det eller ej, men vinter... Hela dagen har jag drömt om att rulla mig i snön nedförs en lång snöig backe, om litervis med glögg, risgrynsgröt, rally på is med pappa och: Tomten! I år vill jag att Tomten tycker att jag uppfört mig. Det var länge sedan han såg mig.

3. En tidsmaskin! Så förutsägbart, jag vet. Men jag vill träffa Nancy & Diana Mitford, Sixten Sparre, en Dinosaurus Rex och räkna hur många rynkor jag ser i spegeln om femtio år.

Vad är dina tre önskningar?


Tänk om jag skulle vakna opp i morgon i ett snölandskap likt det i Narnia, samtidigt som jag i kalendern drar av en lapp där det står: JK 18 år och att när jag tittar ut en extra gång ser meterstora fotspår i snön... Då kommer jag be någon nypa mig!