Är i Viken nu. Försöker ständigt fly från allt jag borde göra. Försöker alltid släta över och låtsas att det inte är jobbigt att gå estetlinje. Vilket det nog egentligen inte är... om man inte har utökat program och läser yoga och franska och annat. Det kanske inte låter krävande, men just nu, kombinerat med träning inför premiären på Östgötateaterns Vintervarité, så är det tufft. Således skönt att komma hem och ha det fint och mysigt med familjen. Mamma har tappat en burk med pepparkakor i golvet så att alla hjärtan är i smulor. Jag såg igenom hennes lömska, men listiga, plan. Jag insåg direkt att hon hade tappat den med flit bara för att hon skulle få önska sig en massa saker. Hon är lurig den där kvinnan! 3 bitar.
//Jk

Vill bara påminna om att det snart är jul och att jag fyller aderton den adertonde januari och att jag älskar Frida Kahlo. Eller, måste jag påminna om det? Men aa, bara så att ni vet (diskret hint va?). Nu skall jag dricka varm choklad och efter lite läsning dra mig bort mot museet. Gösta Adrian-Nilssons tavla Gatukorset hängs tydligen opp idag. Sedan blir det föreställning på Östgötateatern: Lucy Prebbles Enron! Ja, och sedan är vi framme vid natten och då sover tre tjejer över här. Är det något mer ni vill veta så är det bara att ringa! Bisous!
//Jk

Grannen springer omkring med hårig bringa och hålls med gud-vet-vad. När jag stod fastklistrad vid fönstret kom jag på att om jag ser honom så väl borde han se mig lika väl. Min bringa är inte hårig, men jag känner ändå inte något stort behov av att visa den för honom. Eller, jag har väl ingen bringa om jag är tjej va? Jag har bröst, är det inte så? Wow. Helgalen dag. Jag fattar inte något. Allt som man tror aldrig skall hända, bestämmer sig för att faktiskt hända. Jag menar hur stora är oddsen? Nu lyssnar jag på Shakira och vill åka utomlands. På något sätt lyckas jag städa samtidigt. I min egna lilla lägenhet. Med gardinerna fördragna.

Allt är för jävla bra, inte finns där nått att oroa sig för. Puss älsklingar!
//Jk

Känner mig så otroligt pigg och glad efter dagens yogapass. Idag var det dags för andra chakrat. Skönt. Det var som en blandning att det jag redan gör varje dag; dans, gymnastik och pilates. Så nu lyssnar jag på Shakira och fortsätter vara glad och dansar omkring med deg på klänningen och mjöl på kinderna. Muffinsen står i ugnen och allt är bara perfekt. Sån jäkla struktur och ordning på livet igen. Nu vet jag vart jag står. Jag vet vart jag är och vart jag är på väg.

I helgen tog mormor kort på mig och jag på henne. Finaste flickorna Alma och Maja fick mig att skratta hela vägen hem till Valdemarsvik. Imorgon dansar vi på Östgötateatern, på onsdag är det Öppet hus och gästdanslärare på skolan, torsdag gratis föreställning av Enron, fredag ingenting än så länge, lördag premiär av underbara Linns (m.fl.) film och dessutom Annas födelsedag!
Hej och hå! Håll i hatten! Det går fort! Mä ja njuter av warände sekunn.♥
//Jk
Alice i Underlandet.

Vi dansare fick bland annat vara träd.
 
Vi är träden som trädkramare kramar.

Vi fick vara kortsoldater också. Jk var ruter fem.
 
Här är vi backstage.

Fatta att det här är min vardag. Drömfint alltihop.
//Jk

En dag skall jag höja mitt ljusa änne mot den heta gudomen som ger oss liv. Gå segrande och genomgå förvandlingen från puppa till fjäril. Att vara puppa och inte flyga är inte som att vara träd utan skugga. Tvärtom. Den där dagen då jag tar mig ur mitt skal, då står solen i zenit. En sällhet då solen skänker skärvor av sitt ljus som vingar fastna de på min kropp. Av strålarna jag flyger, rörd av den varmaste kyssen som någonsin existerat på jorden. Till den dagen skola jag emellertid förbli puppa; fångad i ett skimrande nät, och en skugga, på väg att bli något annat än vad jag varit.
 
//Jk

Lewis Carroll alltså. Gillar hans texter. Så många roliga ord och rim och magi. Blir fascinerad av författare som använder sig av massa symboler, trolleri med ord. Lite som Salvador Dalis surrealism, fast trolleri med färg.

Trolleri med verkligheten. Två gånger idag inför assöta småbarn.
//Jk
Du såg fetaste stjärnan en gång på en skogspromenad. Samma promenad vi vandra. "Amelie bor i Paris och lever i sin egen lilla värld." Hela kvällen tänkte jag på det, som alltid samma tankar tänks. Inte samma, men likadana. Kortvariga tankar, flyktiga, under tiden av två timmar och sekunder som blott räknas av Fröken Ur. Vem bryr sig annars om tiden i en värld som är evigheten personifierad? Under stjärnfall. Vi bara var. Tankar om Amelie och om motorcyklar och parkour. Utanför Amelies lilla värld finns så mycket mer. Har jag skrivit att jag älskar motorcyklar?

//Jk

Får se när jag hittar tillbaka hit. Dumburken och cyberspace. Så många andra saker händer. Livsomvälvande. Allt är skitkul. Alice i Underlandet imorgon, första mötet med publiken. I tisdags träning med Östgötateatern. Jävlar i havet. Där vill jag bo när jag blir stor! Fjädrar, paljetter och glamourös dans. Lite för bra för att vara sant. Dansen alltså. Nu vet jag varför jag valde den här linjen. Se Pina ni som inte gjort det. Den går på Cnema. Skall ladda ned den olagligt och se den varje morgon. Värsta inspirationen, och förmodligen den bästa filmen jag någonsin sett. Dans. Alltid för lite sömn. Alltid det nödvändigt onda. Men nu borde jag verkligen gå till sängs. Tiden räcker inte alls till och jag kan inte låta bli att hatälska det. Ses och puss! Jag älskar.
//Jk

Så fin helg. Fullspäckad och för en gångs skull följd som texten i ett manus. Som en danskarusell som aldrig tar slut. Virrvlande vindar och klackar i taket. Rymdraketfärd med busvänner hela natten. Berusande dans både dag och natt. Läraren från Belgien. Konstant träningsvärk. Koncentrationsvecka med start imorgon. Låter lika galet som det är. Dans varje dag. Föreställningar fyra dagar av sju. Alice i Underlandet. Hon har nog också rosa kakor. Hon har nog också matat hästar med morötter. Hon har nog också pratat med katter. Precis som jag har gjort. Julia i Underlandet. I vår kommer Julia i Trädgårdslandet. Karusell.
//Jk

Ännu ett språk. Lettiska för du har talang (tror jag).

Ser ni mig?
//Jk
Ni som läste mitt inlägg för några dagar sedan, här är en kapitulation och en fortsättning som förhoppningsvis löser mina problem i detta helvetiska ämne. Jag har nämligen föresatt mig att ge mig hän i ett nytt projekt där själva syftet är att upptäcka att matematik är kul! Det är ledorden i detta projekt, och i slutet när jag verkligen har förkovrat mig lär jag veta om det är kul eller inte. Planen är att istället för att nöta en massa formler och lösa tal skall jag ta reda på vem som uppfann det sättet att räkna på, om man har någon nytta av det och därefter lära mig. Lätt som en plätt!

En giller ju historia, vetni, och får jag bara reda på bakgrunden så blir det nog intressantare alltihop. Hannibal i slaget vid Cannae använde sig ju av kemi när han skulle besegra romarna. Kanske är kemi kul det med? Hannibal skulle över med sina soldater och elefanter över ett stort, högt berg, då fick inte elefanterna plats så han var tvungen att "spränga" bort lite berg med hjälp av träd och eld. Han satt helt sonika eld på träden så att berget sprack och elefanterna kunde traska vidare och skrämde slag på de stackars romarna.
Så bra det är med fantasti, hörni. Nu kör vi!
//Jk
En liten puss åkte buss. Hann till Samelius när hon insåg: hm, nyckeln är kvar hemma. Åkte in till stan i alla fall som den puss hon var. Pussade människor i ungefär åtta timmar. Sprang till buss och åkte med buss, ingen puss. Hämtat nyckeln!
Puss! lastat i en stor jäkla buss ♥
//Jk
Lovet gick så fort och inte hann jag med någonting! Skulle gjort så mycket, sen insåg jag att gör jag inte läxor/pluggar så lär jag bli stressad senare, och således slutade det med att jag satt där med dåligt samvete för att jag inte gjorde NÅGOT. Kalas...

På tal om kalas så gjorde jag två kalastårtor, en med äpple i och en med hallon. Så träffade jag mycket fina vänner. Och såg på världens bästa Joe Labero! Och världens bästa Tintin. Fick en ansiktsbehandling, tvättade fyra maskiner tvätt och var med Eve.


Jag gjorde inte så mycket på lovet men det jag gjorde var mycket fint.
//Jk

Shakira skall få en stjärna i Hollywood Walk of Fame, jag har redan sagt till Eve att när vi har varit i Globen och Dublin och kollat på stjärnan, låt oss nu åka till Hollywood. Väntar på svar...
//Jk

Slår opp boken och får opp första sidan med negativa tal, inte ens talen är positiva, tänker jag och bläddrar vidare innan jag tröttnar. Redan försent. Subban och alla andra jävla förkortningar i matte, och inte matematik, är bästa sömnpillret någon kan ge mig. Och jag tänker inte sova bort mitt liv.
//Jk