La week-end ont eu tres drôle! Oui, oui! (Om jag lärt mig passe compose nu så står det: Helgen har varit mycket rolig). Tjejkväll hos Lindyhop med awesome brudar och hade det så himlans skojsigt. Sen på lördagfm åkte jag buss och spårvagn (alldeles själv!) från Lindö till Hageby. Kände mig lite vuxen och som 16 år, och inte 12 som folk misstar mig för. Sen när jag kom hem åkte jag till mormor för henne hade jag inte sett på en månad. Hennes armbåge såg ut som mina knän, blåa, mormor hade ramlat i trappen medan jag hade dansat.  



Så fyllde Else-Marie år och det blev kalas hos morfar. Honom har jag målat en gång. Sen sprang vi ned till ICA och där hade de glögg. Fast inte min glögg. Så köpte den äckliga och den var äcklig, som jag trodde. Köp inte Tindra!
Helgens roligaste citat: Det roligaste jag vet är att se folk som ramlar. Hihi. (Med undantag för mormor, så klart. Det är inte kul när hon ramlar).

Rolig helg. Och så himla bra, toppen på toppen är Shakira som låg på topp på "mest nedladdade-listan" den här veckan. Precis som hon gör varje söndag på P3 sedan maj i år, typ. Så himla bra.

Ibland blir valmöjligheterna för många. Jag kan säga vad jag vill, jag kan skriva vad jag vill, jag får välja vilka ord jag vill (är det inte lite för mycket lycka?). Så här sitter jag, överrumplad och förstummad över att jag inte riktigt vet vad jag skall säga eller vilka ord som är mest episka. Så jag gör väl som jag brukar. Säger att mitt liv är så roligt att leva ibland. Att jag verkligen älskar det. Och att jag nu njuter av att ha njutit hela dagen, för hur många gör det? Det är fantastiskt. Prova imorgon!

Jag älskar ord. De snurrar om hela min värld och jag glömmer vem jag är. Ord kan göra så mycket.

PUSS med grädde på överläppen till er alla. Det är varm choklad-tid.

Skolan var sypertrevlig idag. Jag var trött hela dagen. Undrar om det var fullmåne inatt? Jag kunde inte sova i alla fall. Efter skolan regnade det och jag gick på Oktobermarknad med min syster. Jag pekade och hon köpte ingefärshoning åt mig, nötter, saffransbulle men ingen munk. Det är första året min gubbe med vita vagnen inte var där och sålde åt mig. Han brukar göra de godaste munkarna i Viken och får jag inga av honom kan det lika gärna kvitta. 
 
Så kom jag hem och gjorde vanliga saker. Och nu har jag fått panik. Det är så mycket att göra och jag måste gå och lägga mig om typ en halvtimma! Pust, jag avskyr att göra argumentationen för hela klassen imorgon. Klarar det inte. Så måste jag plugga franska, OCH sova!!!!

Men vet alldeles i förväg att jag inte kommer kunna sova inatt heller. Av nya saker blir jag så nervös, så nervös så jag mår illa. Och imorgon är det torsdag... Åhh. Kommer ligga och vrida mig i sängen, precis som natten innan julafton eller min födelsedag. Kommer inte sova en blund inatt.

Men ack, jag borde inte vara nervös. Jag är cool. Åh!!!! Jag får panik. Jag mår verkligen illa. När blev jag en sån fjant? Saker som inte handlar om skolan är jag så himla stentuff med, men det här alltså. Tar alla priser.

Åh. Velig och håller på att krypa ur skinnet.
//Jk

Förra året fick jag Den hemliga historien i julklapp. Har ni läst den? Jag har. Oh my garden. Det är min favoritbok.
Nu skall jag gå och skriva bra saker i min dagbok. Som är min näst bästa bok. Jag skall skriva med morsebokstäver. Kan ni det? Jag kan (nåja, försöker lära mig det i alla fall).
Lika bra saker som de bästa sakerna i Den hemliga historien skall jag skriva om. Det är bra.

Tycker om att skriva
//Jk


Igår beställde vi flygbiljetterna. Efter tjat på Eve att jag inte kan låta det gå så lång tid som ett halvår innan vi är där igen gjorde vi det. Så i december åker vi först flygplan över alla gröna fält, sedan landar vi i landet där alla människor pratat engelska lustigt (som om de hade en potatis i munnen), sedan skall vi fika och äta kycklingpasta på bästa fiket i världen; Bewley's, se på treklöver, äta vita bönor till frukost och sedan gå på gatorna i Dublin och bara andas in alla gatumusikanters fina glada visor.

Jag har aldrig varit där vintertid!
//Jk

Just nu i denna sekund lyser jag, som stjärnorna på himlen. Helt tillfreds med livet just precis nu. Inte imorgon eller igår. Det är som att alla snören som leder min lycka samtidigt befinner sig på samma plats. Typ knutna ihop. Så då tänkte jag bara säga såhär: Att jag skickar lite lycka & kärlek till er alla som läser min blogg och lite till alla andra här i världen. Men mest till er som läser min blogg förstås. Jag som har så mycker delar gärna med mig.



Så tänkte jag säga att det var maskeradfest med ES:arna ikväll. Jag var pirat, precis som Kapten Krok i Peter Pan. Sonja var nyckelpiga. Alla andra var megaläskiga, förutom Maja som var rymden. Hon såg magisk ut. Därför ville jag bara visa Maja och alla er andra vilket fint rum jag har. Jag sover under bar himmel varje dag (har hela solsystemet målat på taket om ni inte ser det).


NU skall jag sova.

STJÄRNFALL
//Jk

Idag gav jag en rak höger till en kille. Sen knäade jag honom. Han flög ned på golvet. Låg och kved när jag sparkade lite mer i magen på honom. Sen utan förvarning tog han tag i mitt ben så jag föll. Då slet han mig i håret och drog mig några meter. Jag armbågade honom i magen så han släppte. Så örfilade jag honom och han tog stryptag på mig. Tryckte opp mig mot väggen, jag skrek. Då sa vår teaterlärare: Det där ser bra ut.
För vi spelar West Side Story.
För det är awesome.
Jamen, tror ni inte att dä blev fika på stan ida mä! :-)
Jag och dansvänner (Linda, Maja, Sonja, Maja, Frida, Eva, Lotta) drog till Café Kuriosa. Älskar det stället.

Hade stölvar på mig till skolan idag.



Efter skolan gick jag på stan och tog en varm choklad. Tillsammans med en glad Jullan :) Sen gick jag till bussen och en liten kille frågade mig när 40-bussen kom. Försökte hjälpa honom, kunde inte. Han fick ett lycka till och jag hoppas han kom hem. Sen började dagens experiment: Att hålla sig hela vägen hem.
Det skvalpade.

VARDAGSLYCKA!















Morbror & moster är utomlands. Eve fick flytta in i huset. Jag sov över. Eve flyttar för hela veckan.
Det var stjärnklart när jag kom igår och jag tog med kakao till varm choklad. Sov gott över.
Vaknade till solig fin höstdag, voff voff. Äventyr till landet. Kyla & picknick med de bästa och Simba.

Like a fairytale.
(Det var det och det gör jag)

Hittade en fin låt hos Linda ♥ lyssna medan ni läser.



Nu har jag lust att skriva om det. Jag har ingen "gammal" bästis kvar längre. De försvann lika fort som högstadiet tog slut. Jag hade fyra, de försvann. Jag har typ bearbetat det. Vissa säger ju att jag varit olycklig, det är troligen därför. Jag vet inte varför jag står ensam kvar. Eller jo, antar att jag är tråkig. Att folk i längden tröttnar på mig. Men att det skulle gå så fort, och utan att jag egentligen förstår. Kommer ihåg dagen det hände. Jag är inte mig själv sedan dess. Har liksom försökt pussla ihop mig senaste tiden. Trasig. Svårt att hitta mig själv igen, vem är jag utan dem?
Jag tänker att jag är ett träd. Det är så jävla fint att fantisera ihop en fin fantasi om något fult. Så jag är ett träd, med fyra löv. Som föll, precis som de gör på hösten. Det är blåsigt att stå ensam utan skydd. Trädet har i alla fall en förklaring till varför han står ensam. Det är naturens gång...

Känns så skönt att veta att det är svårt att leva. Då känns mitt liv som det skall vara.

PUSS


Har tittat på Shakiras videos nu. Åh. Var det därför jag började dansa? Om inte så får hon mig i alla fall att fortsätta dansa. Dans är så fint. Jag vill dansa nu, hela tiden, men jag har ont i huvudet och måste plugga. Shakira är i alla fall väldigt bra på att dansa.  

Dans är vad jag gör, det är inte vad jag är. Men utan dans vet jag inte vem jag skulle vara.
Dansi dansi dansi

Pappa ringde mig 0752 idag. Då hade han hunnit frysa och skjutit en TJUR!! Alltid när han tar en tidig kaffe, vilket han gjorde idag för att det var så kallt, så skjuter han, sa han. Efter han ringt till mig skulle han skära opp älgens mage och plocka ut innehållet. Det äter man inte. Det låter man bara ligga kvar i skogen. Sedan skall älgen åka bil till ett ställe där man klär av honom pälsen och hänger opp honom på tork. Sedan är det typ dags att äta honom med brun sås till. Idag åt jag hamburgare, det är också kött & gott. Jag var vegeterian ett tag men sen lärde jag mig käka fisk - kyckling - köttbullar. Sedan älskar jag grillat också.

I år fick jag inte följa med pappi-jägare till skogen för skolans skull, inte bra att missa saker ju. Det är dock bland det bästa jag vet, att jaga, så det är synd att man inte kunde undvara åtminstone en dag. Sitta i skogen och kolla träd och djur hela dagen. 
Som ni förstår tycker jag det är OK att käka kött, som har haft ett bra liv och sprungit vilda i skogen. Bra att man inte moderniserar allt.

PUSSis från wild n crazy Juppa!


P.S. Alla har ett eget val, jag respekterar alla vegeterianer :-)

Jag pluggar inte så ofta, jag har inte vetat hur man gör. Glosor fastnar ganska lätt men andra saker fastnar inte känns det som. Fast idag sa mamma (ännu en gång) att jag kunde och att jag gjorde precis det när jag bara satt och skrev lite om det som jag skall kunna. Hon sa att det jag gjorde var att plugga. Jag bara: Jaha. (en glödlampa tändes över mitt huvud). Det jag pluggade på var antika Gudar och bra människor, det fanns ganska många då, precis som nu.

Till exempel min morfar som är antik och bra, han jobbar, läser min blogg ibland och går varje dag (coolaste morfarn i Viken). Så finns Frida Larsson på andra sidan ån som får folk glada. Eve syster: busfrö som kan flytta tillbaka till Ireland när hon vill. Alla bara vill ha'na. Maja Toresand och alla andra dansvänner: som allihopa är så fina och rara och precis så underbara och olika som bara bra människor kan vara! Alma Österholm som har lika skimrande hår som det guldigaste guld.
Jaa, det finns väldigt många bra människor som ni ser. Och ännu fler som ni inte ser för er orkade jag inte skriva opp på listan den här gången ;-)

Så finns alltid små djävular så klart. Typ antika Hannibal, Hitler och hundar (som är livs levande). Avskyr hundar. Blev just jagad av 2.  

Jag kanske inte har lärt mig så mycket om det jag pluggade på, men jag har i alla fall lärt mig hur man pluggar. & det är nog så gott det, för vi är ju bara människor (som är lika bra som Gudar i vissa fall).

Tog en sväng till huvudstaden med sis igår. Mys! Det blev emellertid inte så mycket shopping för mig (min revisor är sträng) bara en sked och två småburkar från Rice. Sen gick vi på museum och till Gudrun Sjödén, fikade 3 gånger och tog kort på en hund som hade dreadlocks. HAHA! Blev inte så bra skärpa så lägger inte opp den bilden men ni får i alla fall se en terrakottagubbe och mig!


Östasiatiska museet för att se delar av Kinas terrakottaarmé som var i stan. Poppis värre tydligen eftersom vi fick stå 45 min i kö... Tur att solen sken! Gubbarna var snygga men lite gamla.  



Te & bulle i Gamla stan är bra grejor. Lyssna på olika språk och bli filmade av människor som inte bor här, undrar vart Eve och jag kommer visas någonstans? Hihi.

Äventyr är skoj!

Utklädd i fåniga kläder som sitter åt snyggt istället för att vara bekväma. Med hår som visserligen inte är afro, men ändå ganska ruffsigt sitter jag här. Fast framför datorn. Men det som ändå gör mig mest lik en clown är ansiktsmasken jag har. Glömde visst bort att jag hade den på mig, kletade på mig den för ett ganska bra tag sedan och sen såg jag att Linda gjort en film med DeGeer-ettornas dansare och blev sittandes här. Skulle kunna se på den hela natten. Den är sååååå fin!! ♥



Så nu sitter jag här. Med stelt vitt ansikte och röda läppar, som en clown, och ler ett brett leende.


*Ramlar i säng*

Detta är ingen vanlig dag. Detta är torsdagen den 7:e oktober 2010 och Britta & Birgitta har namnsdag. Himlen gråter av glädje eller sorg - det vet vi ej, men vi vet att denna dag aldrig kommer åter. Jag vet också att den här dagen kommer bli en bra dag.

Jag vaknade av att telefonen ringde i typ 2 minuter. Låg kvar i sängen och lät den ringa, tänkte på vilken fin signal det var. Kunde inte hålla ut, så hoppade ur sängen och rusade till telefonen. Som slutade ringa när det var några få meter kvar. Hmpf! Vi ringde opp och mer än så var det inte.
Jag tvättade mig och gick ned i köket med pyjamasen på. Åt min halva banan som hade blivit torr och brun där den hade öppnats igår (den delen bet jag av och slängde). Sedan lyssnade jag på nyheterna på radion samtidigt som jag läste morgontidningen. Fortfarande i pyjamas när mamma kommer ned för frukost och kaffe. Det var precis som en lördagsmorgon när vi har all tid i världen att bara dröna. Vi läste och kommenterad små artiklar och nyheter som vi läste om. 
Sen hände lite annat, som att jag plockade ihop grejer i tvättkorgen som under veckan blivit svettiga och smutsiga och fick en ny klänning som var randig och ren. Då hade jag redan börjat söka i mitt nästan obefintliga bibliotek (det är blott några böcker på en hylla än så länge) efter böcker om medeltiden. Jag hade några. Önskade en önskan om att jag skulle kunna mer historia, men det är ju det jag skall lära mig och det tar tid. Älskar historia. Jag har bytt ut min lilla lampa vid sängen mot ett ljus, precis som förr i tiden.
Efter det att jag studerat lite medeltid blev jag sugen på mandelkubb och bullar med rabarbersaft. Det var för två sekunder sedan.

Tänk vad tiden går utan att vi nästan förstår. Och idag finns bara idag.
FÅNGA DAGEN





Haft en fin dag på min väg genom höstlöven. Nuförtiden måste man bära reflex och det tycker jag om. Jag tycker däremot inte om kylan, gillar inte kalla saker. Tur att de finns grejor som gör att man glömmer kylan, som till exempel att se en man med en pipa (som jag för övrigt önskar mig en i 18-års present), ta på en mage som nästa gång vi ses förmodligen är en baby, banan och dansvänner.
Jag försöker hålla kylan på avstånd. Men den tar sig lätt in när man inte äter som man skall eller inte har någon att prata med och glädjas med. Men tills imorgon så har jag sparat en halv banan till frukost, & jag skall in till skolan och träffa mina kamrater bara för att hänga. Lyssna noga nu. Vi har studiedag, men gör det ändå. Skolan på ledighet = 
VÄRME (för det betyder att man gillar skolan)




Bild 1: Första bilden gör mig lycklig för det är ett glas där. Ett som mormor köpt på en båt någon gång tror jag. Det kanske till och med varit senap eller nått där i så har mormor & Ville ätit opp den och kvar blev glaset, som mormor sparat för att inget skall slängas. Det glaset får jag alltid när jag är där och fikar kakor. & jag är ju så stor nu så mormor måste fråga varje gång: Vilket glas skall du ha då? & jag svarar som de senaste 12 åren: Det med jordgubbar. Mormor vet nämligen att jag alltid vill ha det glaset och jag börjar le. För jag är jordgubbsjullan och rabarbersaft drickes bäst i små glas som när man var liten. Då allt var varmt (?)

Bild 2: När Eve och jag hjälpte pappa med ett älgtorn i slutet av sommaren klättrade vi på bollar. Två bollar högt och jag ser liten och skrämd ut. Vilket jag var :-)

Bild 3: Spela kort med sig själv i signerad Atlas-tröja. Dessutom älskar jag tavlan på mammit och Eve i bakgrunden.
Alltså, min mamma är bra på att köpa bra grejer. Igår kom hon hem med en kaffemaskin. Ser ut lite som en framtidsvision från 70-talet, då man inte visste hur teknologin såg ut på 2000-talet. Ni fattar va? Det är bubblor och slangar och coolt.
Så vi sitter och kollar på när kaffet rinner.
Bättre än ett akvarium.
Pax för coolkaffe!
//
UPPFINNAR-JULLAN

Inga bullar på bild idag, men dessa kakor är lika kära.

Barn och bulldag. Såklart man gör sitt bästa och bjuder dansarna på bullar då då. Igår åt jag sex och idag har jag bara ätit fyra.
Men det är inte bara bulldag. Nae, internationella barndagen också.
Här i världen behövs alla grupper. Mamma, pappa, barn som gamlingar (fast de sistnämnda har väl ingen egen dag?).
Jag tänkte på det när jag promenerade med reflexerna idag och mötte en liten flicka jag haft som gymnast. Åh, hon gjorde mig glad och jag kände mig stor och snäll. Sen tänkte jag på gubben i fredags, som stannade oss och berättade roliga historier fast han inte kände oss. Ville bara ge oss ett hjärtligt skratt.
Gammal som ung, alla är så jäkla bra!

Nu har jag städat mitt rum, dammsugat övervåningen, plockat in diskmaskinen och skall ta min kopp med bedtime-te och lyssna på Karlavagnen i sängen. Undrar vad de pratar om idag?
Att alla människor behövs kanske. Gammal som ung.

God natt!


Precis så elegant och graciös, och flyga fram utan ett ljud. Så vill jag bli.