Fleece och täcke och strumpor. I don't like it. Perfekt väder för att baka möra möss med mormor emellertid (med svans för första gången!). Måste gå och sova så att jag är pigg. Det är fullspäckat schema imorgon, förutom att åka till mormor; njuta av dagen, fånga dagen, göra det bästa av dagen osv osv. Tur att det inte är så utmattande saker att göra, jag tror att det är sånt man orkar med. För sånt man tycker är skoj är inte jobbigt. 

Det är lätt att leva! :D
//Jullan



P.S. Människor som gör saker bara för att göra en annan människa ledsen är inte värd att bry sig om.
Jag tycker i alla fall att det är bättre att bry sig om människor som vill en väl.
Så, du-vet-vem, bry dig om mig!

(jag bryr mig om dig, massa)

Nu finns att köpa ett nytt nummer av Fjärta med ditt hjärta för endast 1 handskrivet brev! (inte dyrt)
Säg till om du har råd och vill ha så skall redaktionen se till att DU får en alldeles egen tidning snarast möjligt.
Och redaktionen vill ha betalning i brevform, naturligtvis därför att det är kul att få saker i postlådan!
Slå till nu, det är begränsad upplaga och jag lovar att det är värt priset.

FJÄRTA MED DITT HJÄRTA!

Jag var ute och gick en rask promenad förut. Utmed Banvallen. Jag blev så lycklig när jag såg vad det var jag gick förbi med mina 5-10 kilomter i timmen. Det är nämligen såhär (det har jag väl sagt till dig?) att sedan 90-talet har fjärilarna minskat med så mycket som 70 % stod det i DN för några veckor sedan. Men där; över mig, smultron och blommor i många färger fladdrade ett tjog olika fjärilar i olika färger mellan träden opp mot himlen. Det var megamånga av dem och jag fick ta en omväg med foten för att inte trampa på någon av dem. Men det gjorde jag så gärna.

Skogen kan man alltid lita på. Skogen är en trygg plats. Skogen är min. Och din med förresten! Skogen är närapå bäst.

LÅT VÅRA VÄGAR KORSAS!!!
//Jullan




EN SANN KÄRLEKSHISTORIA:

En dag gick Sixten på cirkusbesök och såg den allra mest förtjusande kvinnan av alla de han någonsin skådat uppträda likt en prinsessa på ett snöre (inte någon prinsessa på ärta, här inte). Och hon hette Elvira, Elvira Madigan. De fick ögonkontakt och blev förälskade i varandra omedelbart. Sixten gick flera gånger på den där cirkusen och varje gång så såg han Elvira och han hörde publikens jubel över denna vackra skapelse. Ingen kunde undgå att hänföras av henne och hennes nummer.
De började senare skicka kärleksbrev till varandra i smyg. För Sixten var en högt uppsatt man och hade redan fru och två barn, inte kunde han följa sitt hjärta och lämna allt för en simpel cirkusapa som Elvira!
Men en dag skedde det.
Han följde sitt hjärta.
De fick varandra!
Nu var de äntligen tillåtna att älska varandra öppet.
Men bara om de rymde...
De skulle få leva hatade och fattiga om de stannade kvar i Sverige. Så de for till Danmark. Tog in på hotell och njöt av varenda sekund de nu kunde tilbringa tillsammans. Och njöt även för de sekunder som de hade missat när de varit åtskilda.
De njöt.
Men idag 1889 så gick de på picknick i skogen och tog sina liv. Han sköt henne och sedan tog han sitt eget liv med pistolen. Nu ligger de begravda båda två, och de ligger bredvid varandra. De njuter fortfarande av varandras sällskap skulle jag tro. Och de kanske inte fick vara tillsammans när de levde, men där de nu befinner sig, i livet efter döden, så vem vet, kanske de till och med gifte sig?



Det finns en blomma som heter löjtnantshjärta, det är min favoritblomma. Liksom det här är min favoritkärleksberättelse. Blomman kan vara rosa, och blad och allting är format så att det ser ut som en ballerina.

Jag vill vara någons löjtnantshjärta. Jag kan dansa och vara vacker. Vi rymmer när du hittat mig och jag dig!
(men vi behöver väl inte dö?)

LOVE
//Jk

Lycklig. Snart i Norrköping. Pass till Eve. Tur till Ireland snart. Ser fram emot dansande bland Dublins alla gator. Kyss Julia

Här är det 27 grader i köket och vi bara njuter så mycket som möjligt, kanske inte Eve, mamma och pappa för de klagar ganska mycket, men jag tycker om det. På natten är det dock ganska svårt att sova här i huset men jag har ju ett flyttbart täcke så det är bara att jag sover där jag känner för det. Det är bra med flyttbara täcken, i natt kunde jag ju bara därför flytta först in till Eves rum och sedan ned till teverummets soffa. I natt skulle jag ju kunna sova i badkaret för det har jag inte provat på. Studsmattan med Frida förra veckan det har jag i alla fall sovit på. Jaa, för det är ju ganska trevligt att dela det flyttbara täcket med någon också.

Vi åker på äventyr lite sisådär lagom ofta också. Tittar på den fina naturen och alla djuren. Och igår fördrev jag halva dagen hos min uzbekiska vän Gulli (hon heter Gulmira), och det var en upplevelse!

Jag har energi i alla celler och typ blodådror och försöker på olika vis bli av med den på det roligaste sättet jag för tillfället kan komma på (har dummsugit, gjort 300 sit-ups, solat, målat alla tjugi naglar, plockat in disken etc. etc).
Jag mår så oerhört bra av denna metod att leva på och njuter i fulla drag för snart kommer nya tider och de kanske är mycket svårare än dessa.

Ta hand om dig, jag kanske kommer och hälsar på någon dag!?
MVH Jullan som du känner på något vis.

Fredags: Sista dagen på sommarjobbet. Tre veckor har gått så fort men nu har jag äntligen sommarlov OCH 5000 kronor! Frida och jag hittade tillbaka till varandra och vi har haft så roligt så jag knappt tror det är sant. Tänka sig vilken tur vi hade som fick jobba med varandra!
På kvällen gick jag ned en stund på Karnebåtfestivalen men tröttnade ganska fort. Far och jag såg på film istället.
 Frida på jobbet

Lördags: Blev helt utsliten i Karnevalståget. Det var så värt det.
Sen träffade jag Frida, gick en stund med henne och Gulli och Linus Jonsson. Det var så tråkigt så jag gick hem. Klockan nie när Magnus Bäcklund uppträdde åkte morsan och jag ned. Då träffade jag fröknarna Karusell-galna och blev tvingad opp i de högsta karusellerna av de alla! (OK, det var väl lite kul i slutet då då, när jag hade vant mig vid åksjukan...)
En underbar dag!

Söndags: Frida drar med mig till hennes ö, Bokö. Vi berättar hemligheter för varandra och Frida sa när vi var på ICA att hon skulle berätta en sak när vi var framme på ön. Nu i efterhand förstår jag ju att det var ju för att jag inte skulle kunna smita... Hon kidnappade mig! Haha, Frida är så hemsk (-t rolig)! En hemlis eller flera hemlisar

Måndags: Båt hem. Jobba. Dagen på Bokö gick så långsamt så jag trodde jag var där en vecka. Det var bara för att jag njöt av liksom varje ögonblick.
 Frida och får, eller Frida får

Tisdags: Mina stölvar var som ett berg runt en djup sjö. Mitt i det två sjöarna var två träd som tydligen var mina ben, och det var dessa träd till ben som plockade bär med mig. De åkte dessutom och simmade på Grännäs med Eve senare på aftonen. Vi får alltid ont i huvudet då (gillar vi inte). Sen åkte vi till mormor. Och där får vi alltid kakor (det gillar vi).
  Fyra händer ärtor och två lånade deckar-böcker. Mormor sitter i källaren och läser deckare när det är varmt, min balla mormor!

 
Paddan och en död råtta. Några skruvar satt löst på honom så han hade tappat huvet, stackaren.

Det är sommar och jag vill inte skriva för det finns så mycket annat att göra! Men här kommer ett snabbis-inlägg.

Idag har jag plockat en halvliter bär i vår skog, smultron samt blåbär. Jag blev stolt över mig själv för att jag klarade av att ta bort äckliga flugor och fästingar på mig själv, helt ensam! Det är tack vare sommarjobbet där djuren var en del av vardagen! Känner mig mer självständig! Med dessa bär har jag sedan bakat muffins. Och så bakade jag även lite havremuffins när jag ändå var i gång.

Snart ska Eve och jag cykla till Åljöl och bada, vi ska bara vila maten lite. Men för säkerhets skull packar jag ned lite papper i alla fall. Hehe.

Skall skriva om helgens alla händelser när jag har tid. Ikväll blir det Morden i Midsommer! JIPPIE. DÅ är det sommar!

Tre veckors sommarjobb med världens bästa Frida. Åh vad jag lövar henne! Men nog om det; om hon inte hört det förut så har hon haft för mycket sand i örona de senaste dagarna...
Av att slita som djur som vi gjort blir man helt slut. Både i kroppen och i huvudet. Det har varit rekordvarmt. Och jag är nu helt slut. Det är bara en dag kvar. Och om jag hade orken skulle jag skriva precis så underbart det har varit. Alla känslor. Alla skratt, som tröttar ut mig också. Jag blir helt utmattad vid tanken på allt skoj vi haft. Jag har TRÄNINGSVÄRK I MAGEN!!!! Jag vill aldrig skiljas från Frida. 

Så jag har upplevt en alldeles, för mig, ny känsla. Sådär lite asmegabamsetrött, lycklig, snurrig och ledsam känsla. Jag är liksom glad för allt skoj vi haft när det varit jobbigt och nu blir jag helt förrvirrad över att det redan är slut. Slut = ojoj, vad hemskt.

Ny känslor är tecken på nya erfarenheter och nya erfarenheter gör mig lika klok som andra kloka människor som upplevt nya känslor.

... och jag försöker hinna med allt! Lyckas gör man ju också, bra som man är. 
(Jobb 1, jobb 2, ut och gå, fika, mys, tält med bus).
Samtidigt som man går och är spänd över om man överlever dagen eller inte.
Det gör livet så mycket mer spännande om man tänker så! :D
Är jag död imorgon eller inte?
Så gör man allt roligt man tänkt och försöker vara så duktig som möjligt.
För man vill ju inte att det skall stå på gravstenen att man var en butterfis som inte tog vara på det man hade.
Visst vill man inte det?
Nää, inte jag i alla fall.
Nu orkar jag inte skriva mer.
VI FÅR SE OM VI SYNS IMORGON, HÖRNI!!!
Hahaha.


Bästa Frida och jag skall först ha kakkalas med andra bra vänner och sen skall vi sova över på studsmattan.
Men först en promenad.
Man vill inte gå opp i vikt inför helgen.
Då är det dans i karnebåtfestival!!!!!!

När jag helt oförberedd på överraskningar står och måttar mjöl med största precision och just skall till och vispa om lite i degen, vad tror ni händer?

JAG SER EN KNÖL PÅ MIN ARM OCH DET ÄR INTE ETT HÖNSÄGG, DET ÄR EN MUSKEL!!!!!

Fatta fakta!
Jullan/muskelknippet/bästa sommarjobbaren har fått en muskel av allt slit i ogräs (och otid).





Det var värt att skriva i bloggen tyckte jag. Nu skall ja gå och fortsätta baka. Frida och jag skall nämligen ha kakkalas imorgon efter vårat jobb :)

God afton!

Det är såhär att det bästa jag vet är att läsa böcker. Bra böcker, inget skit.
Sånt som man kommer till drömvärldar med, sånt som man önskar att man skrivit själv. Det är sånt som är bra skit. (Den hemliga historien är en av mina favoriter)
Jag tycker om biografier också. Läsa om andras liv. Helst någon som levde på artonhundratalets fina klänningsdagar i England. Det är bara för att det seklet är mitt favoritsekel och för att jag själv önskar att jag har lika fina klänningar som de hade. (Nog duger de 34 som jag har om man ska vara krass...) En till bidragande orsak är att England står för klass och stil. (Något som inte finns i dessa dagar)

På sistone har det inte blivit att jag sträckläser flera dagar i sträck tyvärr (jag saknar det!!). Det finns för lite tid.
Men för att göra det bästa av det man har ska jag gå och läsa tidningar nu istället. Med min tredje kopp varma choklad för idag (det går åt mycket grädde här hemma). Nt & DN. Jag älskar Doris-serien i DN.

På mitt jobb idag, vi rensade ogräs i en lekpark, så fick vi höra en asball historia. Det var Banas liv. Tänka sig. Historia mitt framför ögonen är fantastiskt. 

MED KÄRLEK OCH OMTANKE
//Jullan

Sen i december har jag försökt gå ned i vikt. Jag gick ned fem kilo på typ en månad. Jag förminskade min matsäck sjukt mycket.
Sen i december har jag tappat livsgnistan, jag har tänkt på mat konstant. Jag har blivit överlycklig över att gå i butiker och shoppa (något jag hatat innan), jag har blivit glad (oftast) av att se mig i spegeln. Jag har tyckt om min kropp för första gången på länge. Dessutom så blev brösten mindre, så nu slipper jag att bli knockad var och varannan dag!  

Nu har jag vräkt i mig föda på mindre än tio röda. Sju muffins, en advokado, en skål med yoggi och flingor, en macka och ett halvt digestive.
Ni vet som man brukar se fetton på teve äta mat? Med samma hyfs och stil "åt" jag också min föda. Jag hade båda händerna i munnen och slickade mig om fingrarna, samtidigt som jag tittade mig efter något nytt att stoppa i munnen. Det gick inte att behärska sig. 
Jag brukar få hjärtklappning ibland och jag sa till Eve att dör jag inte inatt (min mage är inte van att få så mycket mat ens på en vecka) så lär jag väl i alla fall spy lite. (Hoppas kan man ju alltid, skriker anorektikern inuti mig).

Men jag vill i alla fall säga en sak, och det är att jag tycker att allt är sjukt jobbigt. Jag har blivit negativ, jag orkar ingenting och jag känner mig instängd i min egen kropp. Men eftersom suget efter den smala kroppen fortfarande finnas i mitt huvud dygnet runt så kommer jag nog fortsätta med att äta lite och vara negativ. Det var bara idag som jag fick ett nervöst sammanbrott. Jag mindes hur det var innan dessa tankar letade sig in i mitt huvud, då jag var ett lyckligt troll och njöt av ALLT. Jag ville såklart känna så igen och tänkte att om jag äter "lite" så blir jag nog lycklig. Men det blev jag inte, istället slutade det med att jag gick och grät i duschen.

Det är inte lätt att äta kakan och fortfarande ha den.
Det är freakin awesome!!! Jag har så mkt adrenalin så dä bara pirrar i hela kroppen!!
Vi har liksom tränat dans till karnebåtfestivalen och allt annat är också så jäkla bra så man bara vill va lycklig utan så mkt gränser, du vet?!! Nå toppen av lycka hela livet ut och sen dö mä ett stort jäklla flin i nyllet och veta tt man haft det gr8 här i livet 

PUSS PUSS PUSS

Jag kom till exempel in på De Geer. Ska läsa språk! ...
(den här känslan jag har i kroppen, detta sätt jag är på/känner, så vill jag alltid vara/känna)
...Sen kan jag ge mig ut i världen tillsammans med mina nya erfarenheter!

Sommar, njuta av livet, inte dömma människor, rosor på kinden, varm choklad, roliga citat, skriva dagbok, måla och baka för nojets skull!!!!!

ÅHH!!!!



Såhär glad har jag inte varit sen för typ mer än ett halvår sen. Det var såhär jag var innan. 
Det känns som att JAG är tillbaka :D :D :D :D :D
Är jag det?
´Nää, bara tillfälligt skulle jag tro. Efter att ha dansat. Imorgon kommer jag vara likadan som efter igen.


MEN vafan, jag håller i känslan. Till midnatt är jag JAG ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥ ♥♥  ♥ ♥ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥