Today: Viktors födelsedag & skola. Gick till farfar, V var snäll och hänkade! Sen hem, gick till Valdixi med den shoppingberoende Julia G. Det snöade, jag fällde upp paraflaxet. Sen hem och tog ett päron, återigen var det ankor på min väg. Pluggapluggaplugga. I E jobb ingår det att dra upp gardinerna. Alltså hon får betalt för det, bland annat. Sjukt! (...avis)

& detta var dagens analys av världsläget, mitt stört vilda västern liv
KORVAR
//JK
Nu ska jag gå ned och plugga franska, det är för tillfället det enda jag orkar lägga ned min själ i. När det blir för mycket säger mor att man ska välja det man själv tycker är viktigast. Och eftersom att jag tycker franska är kul, och allt annat går det inte så bra i så blir det franska, så det så!♥

När jag ansträngt mig i dessa ca 5 minuter som det tar att lära sig glosorna måste jag belöna mig mig något! Något som jag sett fram emot hela dagen, inte sant? Mums, räkmacka med avokado! Haha.

Sen så vill jag bara säga att skithögar som vill trycka ned andra, ni är inte värda, jag bryr mig inte om er. Imorgon kommer jag att njuta av dagen lika mycket som idag. Äntligen kärlek i min dag! Allt blir vad man gör det till. Och jag ska försöka att vara denna Glädjeflicka från forna dagar.

Jag älskar liv! Vad älskar du?
//Jk
The day has been great:) exept for: no just kidding. I don't wanna talk about things that I don't like. It's boring. So lets talk about...hmm global warming. No, too serious. Blablabla...

Om alla lärare frågar vad som är fel när man gråter, men inte ens vänner. Vad tyder det på?
1. Dåliga vänner. 2. Att jag är dålig. 3. Eget förslag.
Jag tror 2. De tycker inte om mig och just därför bryr de sig inte. Och min bästa vän sitter på andra sidan jordklotet i sex månader till! :( jag vill bli stor och flytta och slippa sånt här:D

Min plan till detta (nej jag tänker inte bara sitta här och lyfta på fettet nån gång ibland och tycka synd om mig själv) det är att skaffa andra vänner. Till exempel ens farfar! Nej bara skojar. Vi är ju redan vänner hallå! ;-) Bara för att göra honom glad tänkte jag faktiskt gå till honom imorgon och ge honom muffins! Jag brukar inte gå till honom och nu när jag insett hur ensamt det är att vara ensamså har jag bestämt mig för att ge honom lite kärlek. Tillsammans klarar vi allt! Jag är bra på att vara glad och så, dela med mig av mitt hjärta, då måste jag göra något av det och inte bara sitta här med alla mina krafter och låta det gå till spillo.
(jag vet att jag låter som superman.)

//JK
  • Fejkade personer.
  • Banansnören (hallå, vad gör de för nytta liksom?)
  • Lösa tänder!
  • Få G på prov när man egentligen suktade efter ett IG, (bara för att man skulle få göra om det...)
  • Plocka bort lök ur maten, småhackad lök är värst! Lättast vore om man blev av med denna ohyra från denna planet... slipper man i alla fall mat som svalnat! Hehe
  • Att få gå med långa naglar- på ena handen! Bara för att man är så inkompetent att man inte kan klippa med vänster hand.
  • Att aldrig få veta hur i hela fridens namn tandkrämen kan hålla sina tre färger på plats! (det här är faktiskt ett stort mysterium, jag har hört att fler undrar detta och jag börjar misstänka att det är något lurt på G)
  • Att vara hur pigg som helst på kvällen och hur trött som helst på morgonen.
  • Att ha hår overallt! Haha, jag syftar på när håret jämmmt och stääändigt fastnar i ögonfransarna.

  • Att inte kunna ge Eve en kram när som helst under timmens sextio minuter, under dagens tjugofyra timmar, under veckans sju dagar eller ens under månadens 4 veckor !  ♥

//Jk- ska hoppa iväg på dans inom en snar framtid!

Hello!
Dagens födelsedag: SiriP:s
Dagens hjärta: Att jag fick far att dricka glad-drickan.♥ (jag drack också, det smakade skit. Så då fick jag det geniala tipset att bita i grapefrukten som låg bredvid... suck, den var ju lika äcklig den!! HAHA)
Dagens smärta: Min lösa tand. Snälla låt den lossna, jag kan knappt tugga längre!
Dagens mat: SPENAT, eller ekologisk jordgubbsyoggi!
Dagens sak: Snusk-skelettet på nolektionen. Och lugn, jag kan försäkra att jag inte nuddade den.

Förövrigt så tycker jag om den här dagen. Väldigt mycket. För snart är det dans också!
//JK
Hej, äntligen hemma, skolan är inte värd att nämna så vi går direkt på när jag skulle gå hem idag. Då kom jag nämligen på mig själv att jag undrade om Eve var hemma!? Haha, så blev jag sådär dödligt lycklig för hennes skull. (hon är i Ireland, ska vara där i 6 mån för dem som inte vet). Och det kändes så bra, så fick jag sms av henne och hon sa att hon pratat med en gubbe. Haha, det tar sig, det tar sig.. E & jag är de mest blyga flickorna i det långa landet falukorv, bara så ni vet.
Hoppas grisen har'et bra, och skriver blogg (intressantajag.blogg.se) så får vi se vad som händer.

Jag har redan börjat sakna en sak med henne; Att jag jämt kunde ringa till henne så sprang hon ned till sjön och mötte mig med kameran så att vi kunde ta kort på änderna. Idag var det massamånga änder... & jag bara såg hur de så gärna ville bli fotade:(

Nåja, livet går vidare!
//Jk
Jag sitter just nu och lyssnar på den nya stjärnan i mitt liv.
I onsdags så åkte vi till Nkpg för att lyssna på min födelsedagspresent. Jag åkte dit med höga förväntningar då jag är som förtrollad av flickan med den underbara musiken. Min familj var först skeptisk men när Sofia sagt sina väl valda meningar innan första sången var nog hela publiken hänförda av flickan ifrån norr. Med sina berättelser om sitt sameliv, sina sånger sjungna på samiska gick jag därifrån med ett leende på läpparna och kände mig litet klokare. Sofia Jannok är ett fenomen.

Och så såg hon ut som en prinsessa:) det var magiskt.

Så nu ska jag leva efter Sofias 3 budord, haha
1. Lämna ett ställe så som det var när du kom dit.
2. Klä dig alltid i dun när du ska upp för ett fjäll.
3. Glöm aldrig fikan.

Den sista tyckte jag var god♥

Tack för den här presenten. Jag kan säga så mycket som att det var likvärdigt med Shakirakonserten förra året.... JAG ÄLSKAR MUSIK
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
http://se.youtube.com/watch?v=sIvk85Ox0YA  <------LYSSNA & KOMMENTERA
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Igår hade jag en helt dunderbra dag. Väcktes av paket och sång (tveksamt, men det skulle nog likna det) och en virvlande flagga utanför fönstret. Helt perfekt dag tillbringades med släkt och familj. Det som jag fick var tepåsar, temuggar 6 st som förövrigt hette Julia dådå, vegabondskor, böcker och ansiktsbehandling. Det bästa var trädet med 15 lappengar på och Sofia Jannok-konserten. SÅ LYCKLIG JAG BLEV. Tårar i ögonen såklart, varm i hjärtat och hoppade opp och ned. Jag menar hur ofta kommer hon till Nkpg? Men så bara vips, behövde bara tänka det så kom hon. Så tajmat. Så på onsdag blir det fara och färde, då jag ska lyssna på Sofias jojk ! :D
 


Nu har äntligen dansen börjat, så jag är precis hemkommen. Vi dansade en rolig dans som mig kom att gilla. Roligt och ha Carro tillbaks också.
Nu ska jag gå och duscha, sen hoppa i säng med noboken i högsta hugg. Fyfan va tråkigt när man inte fattar något.

Jag behöver all kärlek jag kan få, bonne nuit
//JK
Välkommen till min dag.
Idag har jag bara kört mitt eget race & gjort sådant som jag tycker om. Nämligen baka. Jag har bakat, bakat, bakat, bakat, lagat mat och sist men inte minst (ni kan aldrig gissa...) joo, bakat! Många bollar i luften och allt har gått hyperbra. Jag har verkligen längtat efter denna dag♥. Toppen på moset var att det var coolt väder idag, från att gå från solsken till åska! Jag menar, hallå?! :D Tufft!









Något jag inte kan förstå är att jag har käkat lök idag. Det är typ kors i taket. Trots att det var purjolök och jag föreställde mig att det var en salladsbit. Jag är bra !

Nu ska jag gå och sussolulla.  Eller inte riktigt, jag ska faktiskt läsa först. Men sen sova, och då sen när jag vaknar har hela min tillvaro förändrats. För åtta minuter över två inatt blir jag stooor.
Jag hoppas att jag får en bra dag, och jag önskar er en ännu bättre dag!
T hand om ditt liv, du har bara
1!

//JK
Idag efter skolan så började "lillgympan" igen. Det var väldigt kul att få se alla underbara barn igen men även jobbigt! & jag försökte lite smått med att vara jämställd, vilket mor tyckte var sött gjort av mig, jag gav flickorna gröna hopprep istället för rosa som de egentligen ville ha. De blev lite smått sura, men brydde jag mig? Javisst, men lite jämställdhet här om jag får be ! Haha, det krävs så lite... SÅÅ lite. Så lite i fråga om allt, en liten klick kärlek kan förändra en hel dag, så lite sol kan få en del växter att hålla sig gröna och lysande, en liten blick kan säga både det och det andra... och lite till. Så lite.



Jag sitter här & grubblar på om jag är kär. Jag vill att någon tycker om mig och håller mig när. Just nu känner jag som så att de enda som tycker om mig oavsett vad, ovillkorlig kärlek kan man kalla det, är mina böcker, skogen, djuren och allt däremellan såsom himmel och hav. Jag är inte kul, inte intressant eller cool. För jag har något annat, något som ingen annan har.

Det får du gissa ut själv,
//din vän Jk

Först slutade skolan, sen gick jag till mor då hon sa att Eve har fått ett samtal idag. Hon ska åka och vara Au Pair i Ireland i 6 månader! Jag blev verkligen hyperglad för hennes skull. Äntligen, fan vad hon är värd det och så jäkla kul det ska bli ! Så då var jag ju bara tvungen att gå & köpa en blomma åt henne för att hon är braaaaaaaaaaa. Jag ville göra E glad och av blommor blir man glad ♥

Nu kom jag nyss hem ifrån mormor. Hon är en cool höna, hon. Haha! Mormor är bäst!



Nu är klockan lite, men jag ska ändå gå & sova!! Can't wait, min lilla säng som bara står och väntar på att få ta emot en stackars sliten Jk med för långa naglar på ena handen (jag är värdelös på att klippa med den vänstra så då skiter jag i högra och låter dem växa istället, hahahahahahaha).

BONNE NUIT, jag älskar jorden. Igår när jag gick hem var jag tvungen att andas in frihet. Jag gick genom skogen och var tvungen att sätta mig på mossan för att den var så fin och förtjänade att någon satt på den. Jag klappade den också, likväl jag klappade grenen. Grenarna som är så ledsna som inte har löv att pryda sin vackra stam med, eller grenarna som är så trötta att de snart går i ide för att ingen ägnar dem en blick. Men ni skall för all tid veta, att jag klappade dem

För att jag är inte som alla andra

Hej, dagen började med Norrskenste, rosenrot & ett äpple.
Dagen kommer att avslutas med pannkakor med glass, ekologisk hallonsylt, cocos, chokladsås & massor av annat gott på! Fast först ska jag träna, tränade på svenska & franska förut. Kan det väll relativt bra..

Om fyra dagar, den artonde kl 02.08 fyller jag stooor. Det jag önskar mig är att något händer. <3

Saftmåndag hos Siri, dock utan saft - men med pannkakor! Det som tål att tilläggas, som jag tror att de flesta har fått om bakfoten,.. det är att jag är bra på att göra pannkakor, så tro inget annat :)   hur kul som helst, stress med flest ess.

Underbar dag annars, jag har fått in allt som måste lämnas in nu. Nu är det bara ett femtal prov de närmaste veckorna. Men sånt fixar sig. Det får den som lever se!

Snart är jag stor, då villvillvill jag ha en tatuering ! Jag blir sur annars:'(           :D

Nu ska jag gå och träna! 
Lyckliga jag. Kärlek till er, PUSS
//Jk

Hur länge kan jag, vi, hålla på att låtsas? Att det här är det viktigaste? Viktigare än något annat? Vi fördömmer de andra, tror att de är mindre värda. Medans... det kanske är VI! Det är VI som borde fördömmas och lära oss av dessa andra människor.  Jag vet inte hur länge jag orkar mera. Det är en av de orsakerna till varför jag inte vill tillbringa mer tid här. Allt är på låtsas - om det inte är genuint. Men hur fan vet man om det är det när alla är opererade ända in till hjärnan...
Nej jag vet inte. Jag vet bara att jag vill leva, och det nu!

Jag vet inte om vissa någonsin kommer att fatta, och det gör ont i mig. För min åsikt är av den sorten att jag tycker inte att man levt förens man har sett den andra sidan av OSS. Bara då kan man bestämma vem man är och vad man vill/ska göra.

... att det vi gör är till någon skillnad av förbättring för världen?

Jag vill gå och lägga mig nu, så att jag kan vakna och slippa denna smärta! Jag har ont i magen och vet inte var jag ska ta vägen. Jag har försökt med allt. Nu får det väl ändå vara slut. Idag är en sån dag som jag starkt ogillar att vara tjej. Annars är det bara bra med mig, tack! Jag är ensam hemma nu och då blir det alltid de musikaliska genierna som får sin chans att briljera och göra mig glad och lycklig; jag ska se på Mammmmmmma Mia!:D

Med Kärlek
JK

(jag tycker om min mor jättemkt).
när jag tycker om någon.

när jag tycker om någon då tycker jag om den.
känslan som utsöndras då kan känneteckna
den jag känner när jag lyssnar till  
min favoritmusik.
när jag tycker om någon: då ler jag när jag pratar med den i telefonen,
jag tar stora steg när jag vet att den är nära när jag ska träffa den,
då bestämmer jag att den ska få en kram.
av min favoritmusik får jag sprall i kroppen, varm i hjärtat och jag vill studsa som tiger i nalle puh;
jag blir glad som en barnaskara runt en clown.
när jag tycker om någon då ger jag den en kram
-för av kramar kan man göra en människa glad.
jag blir glad när jag lyssnar på min favoritmusik.

Jag tycker om dig !♥
Jk
Jag har glittriga naglar, glittriga för att jag gillar't.
de symboliserar stjärnan jag ska fly till. allt ska vara så glittrigt.

och jag ser små korta scenarion i mitt huve;
dinosaurier, moln, robotar.
-alla som en stark förbindelse om den jag varit,
den jag är och den jag ska bli.
allt är omringat av glitter,
som den frihet och glädje man hade som liten,
 
som den stjärna jag en dag ska fly till.

Med Kärlek
//JK

Siri och jag pratar över msn:D jag har inte sett henne på jättelänge! Undrar om hon sett mig...? Igår såg jag iaf Zorro.

Jag skriver på en artikel. Igår pratade mor serisöt om tatuering till mig. Jag dör av lycka ! Sofia Jannok är just nu en av de bästa rösterna i mitt öra, lyssna så får ni höra! Jag är ensam hemma och har inte gjort mig iordning. Druckit svartkryddad te, kunde då inte motstå att le. Jag är bra på att rimma. Och det är massa jag borde göra, som typ: städa rum så att jag får ett nytt, göra läxor i tonvis, göra mat, fixa mig, ut och gå, träna gitarr och skriva klart artikeln....

Jag vill kunna göra något kul, som att ut och gå och elda eller åka skridskor, baka, måla, lägga pussel:D Men det får jag göra annan dag jag har tid. Puss allt är så kul. Önskar bara att E sticker till Irland nu, och inte för att jag inte vill ha'na utan andra anledningar. Puss, jag tycker om- att sjunga en sång.

:D:D:D le.
//JK

Firat Eve idag. & släkten som jag trodde var dålig, den visade sig att vara bra och söta! Något jag aldrig trott, men allt är inte alltid som man tror!

Mitt nyårslöfte kom jag på nu, alltså det här är inget RIKTIGT nyårslöfte, det här är ett oriktigt. För de riktiga glömmer man iaf... Men mitt låtsaslöfte detta år är att vara glad.
Så nu får jag ta det som det kommer, och är jag inte glad. Så ska jag tamigfan bli det!

Hilda är söt, smart och bra! Jag saknar Siri. Och Dig skulle jag aldrig börjat prata med, för du är konstig... Snart börjar skolan, jag är rund. Jag älskar Kiruna!

PUSSHEJ

Fredag, var nog den bästa dagen i hela mitt liv. Åh, jag blir tårögd.
Vi fick skjuts av en riktig same, Håkan, till en riktig sameby. På vägen dit såg vi en ren. När vi väl var framme såg vi ett 20 tal renar, han tar ju liksom hand om dem, Håkan. De var tama och jag fick mata dem, det var bland det härligaste.

Sen skulle vi åka snöscooter:D Jag åkte med far som jag vet gillar att trycka på lite mer på gasen, jag gillar fart! Helt underbart, absolut bästa dagen. Vi åkte upp på en bergstopp som var ca 640 meter högt. Vilken JÄVLA VY. Hela känslan av det, en riktig same och med en utsikt som man trodde var gjord av en trollstav. Det går inte att förklara.  Och himlen som var lila, blå, grön, rosa, orange, röd och hela regnbågens färger.
Vi åkte sedan ned och pimplade samtidigt som vi låg och värmde oss på renskinn. Vi grillade också.

Det bästa var nog när jag fick köra scotern, jag är ju egentligen för liten för att göra det men han tillät mig att köra tillsammans med honom. Först körde han för att jag ville prova på hur det var att köra jäääättefort. Det var då jag knappt kunde få luft och jag frös som en dåre. Sen provade jag, vi var ju på isen så jag gasade vanligt. Sen kom ett gupp- jag blev rädd- gasade på mer- vi vurpade:) jag fick blåmärke och plötsligt så bara springer Håkan fram till mig och tar mig på näsan. Jag bara  Jaha? Jag hade ju inte skadat mig eller något, men då höll min näsa på att förfrysa. Så rädd jag blev, fast det fixade sig till slut.

Sen kommer vi till Zorro♥. Alla som känner mig vet att jag hatar hundar, jag är livrädd för dem. Men Zorro. Han var annorlunda och jag vet inte. Det var Håkans, samens, hund. Och hela familjen blev som förälskade i honom. Han var allas vän, till och med MIN. Jag lekte med honom. Magiskt var det, för jag tycker inte om hundar, men Zorro eller Shorro tyckte jag verkligen om.

Tack Björn och tack Ewamor för denna resa. Kärlek.
//JK
Vi var ju som sagt tvungna att lämna vårat Kiruna igår. Här får ni läsa om min torsdag.

Torsdag fyllde Eve år, 20. Så vi firade lite, vi ska fira här hemma imorgon. Fast vi åt sypergod kinamat på eftermiddagen. På kvällen åkte vi ut på landet och tog en tur med hundspann. HAHA, jag skratta så jag tjöt, tänderna fryste och ögonfransarna såg ut som ett härve med trådar!! Det var kanske -25 och 11 hundar som drog oss, vilken fart det blev vissa stunder! Andra stunder satt man och nästan förfrös. Vi skulle ha sett ett norrsken, men olyckligtvis var det molnigt. Fast vi såg lite rosa som var ett litet norrsken, så man får väl nöja sig med det. Varje dag i Kiruna var som att upptäcka en ny värld. Och varje dag var fasktiskt som att se ett norrsken, även på dagen då himlen skiftade i diverse färger.


Denna resa har berört mig, lyckliga resa låt mig få uppleva dig igen. Alla varma semestrar till Thailand och annat kan slänga sig i väggen, ni är skit jämfört med mitt kära Kiruna .
Nu har vi kommit hem...
Jag känner mig ledsen.
Jag lämnade en del av
mitt hjärta där uppe när
vi igår åkte med tåg därifrån.
Jag blev kär i Kiruna.