jag visste redan imorse, att idag vänder vi, vi lämnar återvändsgränden. idag har jag träffat alex. den absolut bästa människa jag har lärt känna under mina två decennier. hela morgonen sken solen under mina ögonlock. klockan ett ville jag bara springa fram till honom, så saknad han har varit. han öppnade dörren för mig och var sådär som bara han kan vara, så fikade vi och jag fick känna på hans skägg. han var lika klok som jag mindes honom och allt blev ljust, framtiden också till och med. jag vet inte riktigt vad det är som gör alex sådär bra, det är nog blandningen av allt det snälla, ödmjuka, otroligt kloka, gentlemannaaktiga och fina. han får mig lugn inför alla svängar livet tar, och jag vill aldrig göra honom besviken. han är som en storebror och lillgamla vän, inget är komplicerat i alex underbara värld. man borde egentligen massproducera alex:sar till julklapp, då skulle världen bli en så himla mycket bättre plats. 

tänka sig, det här året som jag inte riktigt gillat, det kommer jag alltid minnas som lite bra ändå, för då träffade jag alex. och såna som alex växer inte på träd. han är en på miljonen. han finns bara i en upplaga och jag har turen att få vara hans vän! 
tomten det enda jag önskar mig i år är att få tillbaka min ätstörning. 
dansföreställning 2an tror jag

nyårsrevy i viken
koreograferande i trägårn
med sippan i 9:an
när man ambitiöst tränade i timmar på att bli bättre 
jag slet i håret, byxorna korvade opp sig vid knät, blåmärkena och brännsåren från golvet gjorde ont, piruetterna var inte fulländade för oftast ramlade jag. men så släppte jag allt, och förvandlade den tråkiga danssalen till mitt lyckligaste ställe. jag visualiserade en scen, strålkastare och en publik. svetten och styrkan blev en symfoni till musiken som slår det mesta. jag levde. även om det bara var för tjugo koncentrerade minuter så fick jag tillbaka lite av det jag önskar att jag hade dagligen. som på gymnasiet. jag önskar att hela livet kunde bestå av minst 3 timmar dans vareviga dag tillsammans med pia. men jag är ändå glad för de tjugo minuter som jag fick i strålkastarna idag. de gjorde allt. de bevisar att jag fortfarande har det där som krävs för att stå på scenen, för att få allas blickar på sig. det där som det inte finns ett ord för. jag är så glad för dimmerlamporna i danssalen, för att jag helt struntade i det yttre såsom knöliga byxor, för att de tre pers som satt på golvet kollade just på mig. på mig. åh. och att det med ett stort mått fantasi gav mig en känsla av scenen. åh snälla tomten. 

att berätta sagor med kroppen är det mest fantastiska jag vet! jag får inte nog! 

förra fredagen. medelmåttig. men hade ändå förbannat bra sällskap! 
satan takes a holiday på munken, bästa sällskapet och dessutom största tallriken med husmanskost och bärs. hur bra kväll tror ni?
juste. sen kom jag på att jag saknade mitt naturella hår. opps. lite svårt att få tillbaka det nu bara sådär. fan för att vara velig. 

annars så har det varit en galet stressig dag, morgondagen blir snäppet värre. längtar. jag älskar det. 
du lämnade mig med orden jag trodde att du hade glömt. 
att komma ihåg de glömda orden, i alla dessa år och fram till det att vi är 37. du ger mig ändå hopp trots allt. jag lämnade tårarna på ditt ansikte och du tog dem och gick. nu kan vi gå mot nya äventyr och kanske nya ord. hela livet är ju ett flöde av kaskadsnabba meningar, löften, tankar och stärkande tårar. hela livet är ett flöde och det flyter på snabbt. att du ens har funnits i mitt liv, tagit opp så stor del av min flod, kan jag ej med ord tacka för. nu rann du ut i en å och sen hamnade du i stora havet, och jag kan inget annat än att glädjas åt dig. 

"Nalle Puh o Nasse sitter på en klippa med utsikt över havet. Plötsligt vänder sig Nasse o ser in i ögonen på Puh o börjar gråta. Puh ger honom en varm kram o håller hans tass i sin tass. Så frågar Nasse: "Kommer du alltid att älska mig Puh? "Puh fäller en liten tår ner i havet o säger: "Nasse, den dagen du hittar den tåren igen, då ska jag sluta älska dig"

jag är inte tom på ord, eller känslor, just nu känns det helt vindstilla. att få ha varit med om det bästa en människa är förmögen till, det är stort nog, och jag är ändå så glad för att tåren i havet kommer aldrig hittas. det är evig kärlek. 
på riktigt. sluta krångla till ditt liv. 
underbar och överbra så skulle jag beskriva dagen. man vet att det är en bra dag när man går och visslar men inte märker det själv. harmonisk med magnetfältet, lika färgglad som ett norrsken och med solen inuti mig. 

så avslutas dagen med att jag med uppslukat sinne läser igenom blogginlägg för många jordsnurr sedan och inser att jag var alltför extraordinär på att bygga pussel med ord, då. inte nu. men att ens ha uppnått de historier som jag gjort gör att jag återfår lite av den sällhet jag hade när jag skrev dem. för jag har fått uppleva det. att få uppleva något är underbart. att bara få ha det för en kort sekund men ändå, det fanns, och vem vet, kanske kommer tillbaka. guldkorn. 
morgonjogg, bus med linus, minst 11 telefonsamtal, ben&jerry's och film med mamma. regnet smattrar utanför den franska balkongen och jag önskar att jag var smart. imorgon blir en ännu bättre dag. 

älskar er två ännu mer än igår. att säga "jag älskar er" kommer aldrig bli utnött för efter var dag har den vuxit sig starkare och lärt sig något nytt och är sig aldrig lik dagen före. 👪
Seems like i´m hard to love
guess my love was in enough
I give it all but don't get much
swallow my pride it´s in my gut
Sometimes I think that i'm hard to love 

dududududuh dududuhdu... 

What if I told you I was lost
that i been crying hours long
They always say I be alright
But what if life like to see me figth
Sometimes I think that im hard to love
igår var jag i fina fina drömbutiken i några timmar innan en stor kopp varm choklad med linnéa. prata av sig lite. hade fått fin ballong och muminlördaggodis av mats med, så're va en kalasdag och än var den inte slut. familjen nyberg kom på middag och det blev bubbel, vildsvin och ostkaka osv.
idag var jag med favorittjejen IGEN och pysslade. sen fira fars dag hos morfar med släkten. mys! sen åka o kolla på huset vårt. går igång så hårt på inredning så det är sjukt. brås på far.  pappa och kusin mikael är största nördarna eveeeeer. de jobbar ju med renovering av hus vareviga dag. pappa har ägnat mer än 30 år av sitt liv åt att renovera hus och är inte trött än. han är galen. och nu köper han äckligaste huset någonsin ÄNNU EN GÅNG och jag kan redan se hur jävla skimrande det kommer bli. vill bara dansa omkring! när får vi börja riva??? 
det här hittade jag för övrigt på vinden: 
it's a maddafaqin sign. kommer bara bli supermysigt i nya nya huset ❤️
en backe nedanför bor mormor, hon hade gått backen opp till vårt hus och kollat på äppelträden.  nu orkar ej skriva mer. förutom älskar dig pappa. varje dag. 
inte för att jag inte vill finnas där när folk är ledsna. men måste precis typ alla bara ta kontakt med mig när de verkligen behöver någon? jag vet att jag hjälper människor och så, vilket jag älskar, tro mig! men ser de inga andra kvaliteter i mig än när de som mest desperat behöver hjälp vad tror de att jag är för någon sorts vän då? att få videor när de skär sig och blodet med liv rinner på kroppen, då tycker jag att jag inte kan hjälpa mer. nu pumpar hjärtat i 200km/h. 
se mig som en vän. i alla lägen. inte bara när det är piss. jag vill vara där för er alla i både opp och ned gång. och jag  tänker faktiskt stå opp för mig själv, åtminstone när jag orkar, och kapa vissa vänskaper som jag tycker är för destruktiva. för jag är inte en sån man bara kan sno glädje ifrån. speciellt inte när jag inte kan komma tillbaka till dem när jag har det svårt. 
/trött efter flera år av det här. godnatt. imorgon hoppas jag att alla är glada. precis alla. med enormt mycket kärlek, som visserligen är en outtömlig källa, men, ja ni fattar.
huset är vårt
lunch med mor i stan
bussåk med clara 
fika med far i viken
allt pyssel jag har på g
ette är snart hemma
middagar med vänner
musikal med mamma
huset är vårt

bad things:
1. hm. det är snart jul och för första året någonsin har vi inte en kamin som tomten kan komma in i
2. det är snart jul och nyår och jag har ingen att pussa in det nya året med

annars
så är
allt 
över förväntan 
jag älskar alla dessa möten med människor som jag älskar. we don't meet people by accident, they are meant to cross our path for a reason.. 
tack vare en fin människa träffade jag en till fin människa. linnéa. min magiska hjärtvän som jag älskar att hänga med. hon är så fin och underbar. sprider alldeles för mycket kärlek omkring sig sådär som alla borde och har fantasi som en tok. dig är jag så glad över att ha i mitt liv. linnéa. vackra människa! att dricka bubbel med dig är sånt som hela livet borde gå ut på, och prata om allt vi vill göra och ställen att besöka. lekkompis, pysselvän och kärleksbombare tillsammans ❤️ 
livet är så fruktansvärt bra på att vilja göra det bästa utav det. det är något man alltid borde lita på och vara tacksam för. tack livet. du är bra. 

vakna opp med snö, just nu min största förälskelse 
man bara vill skrika rätt ut det snöar 
dansar hela vägen till grännäs, och speciellt piruetter är roliga för snön ser så vacker ut då, sen mötas av det här och min gullevän 
pyssla med nia-fia
leka lite med

fortfarande,
det är snö ute !
och varenda gång tanken slår mig så slår glädjen volt. snälla bli kallare och låt hela alltet bli kritvitt och pulkavänligt. mer mer mer 
regn är varmt snö. regn älskar jag både varmt och kallt. nu vill jag emellertid hellre ha kallt regn. snö och knarr under skorna. 
haft en underbar dag! lunchade med Anna som åker till Kenya snart och danslärar Pia. sååå fint. sade ett snabbt hej-kära-vän till stjärnan innan jag åkte hem till Valdemarsvik med mamma. kramade clara en snabbis. och sen hem och dona med fika till mammas symöte. när tanterna var här åkte pappa och jag till nisse och bytte till vinterdäck på röda bilen. såg på bonden hos nisse och hundarna. min bebis med rosa halsband har fått så vassa tänder nu att det nästan gör ont när hon biter mig i foten. hon hängde i min blåa dobber också så den är helt uttöjd. hon börjar nog bli en trotsig tonåring min lilla fjant. efter några pussar över hela ansiktet var hon förlåten. 
nåväl, nu får jag sluta gnöla och sova istället, trött, nöjd och säll. enligt statistiken har jag fått alldeles lagom många kramar idag. åh. då är man ju glad! 
all min kärlek är outtömlig, så idag får ni extra mycket. 
undrar varför jag blev så ful för. 

har iaf fint hår 
vaknade av en mardröm. börjar vänja mig vid det. människorna med samma deoxiribonukleinsyra var i rummet bredvid men jag var som paralyserad av rädsla och vågade inte skrika på hjälp utan låg under täcket tills det blev ljust, många timmar senare. sedan sprang jag i uppförsbackar, åt avokado, äpple och passionsfrukt. som vanligt: tisdagstradition: te med linnéa. yogan var knepig idag. joe ville hjälpa mig genom hypnos, men jag fegade ur. han gjorde magi ändå på något sätt. sedan gick pappa och jag en promenad och universum var så otroligt synlig idag. himlen och månen var så stora och det var det jag kunde se, men sen är det ju universum också, som jag inte kunde se, som ligger bakom molen och universum och som JU ÄR ÄNNU STÖRRE ÄN HIMLEN. vilka små prickar vi måste vara, vi som vandrar på jorden. och vad roligt eventuellt liv på andra planter måste ha åt vårt trams med 'likes' på facebook, träningshets på gym, tidningar, mobiler, alla pengar och sättet att se ner på folk. så inbilska och hjärntvättade, hela livet som aktörer i världens sämsta teveprogram: paradise hotel.
nåväl. jag måste byta ämne. jag vandrade på jorden med ett lätt sinne och tänkte väl mest att luften var skön och mina problem små. åh. med tanke på att jorden är en liten prick och att jag då är en ännu mindre liten liten prick. hur små måste inte mina problem vara då? sen fick jag hyperneuoakustiska diafragmakontravibrationer när jag kom hem. då var jag en liten liten prick på en liten planet med hicka i fem minuter. nu är det som var då bara luft. men det som är det nu var ju det då också. hicka, det är ju bara luft som dansar.
måndagar är alltid magiska i mitt liv. det är något speciellt med månens dag. ibland glömmer jag att jag vaknat opp till veckans bästa dag, men sen efter några timmar reflekterar jag lite och undrar varför dagen är så fantastisk och påminns om att just det, det är ju för att det är måndag. idag har jag skissat och lagat mat. barn har plockat snäckor, Eve har balanserat på ett högt berg och en kvinna har utövat yoga vid havet. det är så fridfullt att sitta med pennan och låta flera timmar passera. sudda lite ibland och dricka lite te. sedan åkte pappa och jag till den där människan som födde hela släkten. asså otroliga mormor. jag hjälpte pappa montera lampor i hennes nya lägenhet. fick sitta i knä och jag skulle vilja ha levat när hon var ung. när alla barnen på hennes gata sprang hem till henne för att hon hade bakat bullar. eller när älskade morfar ordnade så att hon kunde ta körkort trots att det inte var vanligt att kvinnor körde bil då, så tog hon ändå sitt körkort och några år efter kunde hon även köra buss precis som älskade morfar! hon har gjort så mycket med sitt liv. morfar med. åh jag har såna förebilder! 

även morgondagen kommer bli bra. det är förutbestämt. det sitter ju i hjärnan vilken inställning som är på, eller av. imorgon ska jag springa till Sam Samelius och kolla på en helt ovärderlig liten pryl. en som Walter och Lisa gav som lysningspresent åt mina idoler år 1950. 
kvällspromenad med päronen. 

tack för idag. 
med kärlek, er jordgubbsjullan 
vilken helg!
en väldigt väldigt fin och värdig julmarknad i Västervik i lördags. spenderade massor pengar på ekologisk och närproducerad mat såsom enbärsjulmust, cheddarost, bröd, knäckebröd, rökt fisk m.m. blev även ett besök på världens bästa gränsö ljusstöperi. åh, vad jag älskar lukten av stearin! blev ett intressant samtal med ägaren om ekologiska ljus i jämförelse med paraffin. fick höra att paraffin ungefär är lika dåligt som att andas in cigarettrök och att regnskogarna skövlas pga framställningen. så snälla snälla sluta köpa paraffinljus nu till mörkret. köp stearin. 
söndagsnöjet var att leka med UK-presenten med bästa lekkamraterna. resulterade i stor glädje för hela familjen. MAGISKT! ser ni eller??? bubblan!!!! omg vad livet kan vara stort ibland. 
jag älskar verkligen såpbubblor. 
sen skjutsade pappa mig till Linköping där jag spenderade några timmar med fina fina vännen Anna. snart flyttar hon tillbaka till Kenya, ta mig med i resväskan pleaaaase! söt och fin är hon. 

efter det åkte familjen till faster Mimmi och min busiga kusin Moa på landet och åt världsgod soppa och äppelpaj. himmelriket. guld är ni allihop som gjort min fredag lördag söndag såhär fin. 

vill alltid ha såhär mycket äventyr, fina saker, melon, mys med ljus och god mat med vänner.