Det är svinvarmt ute. Vi kokar och steks när vi jobbar. Vi blir törstiga. Vi kan inte dricka - ute finns det ingen toa. Sen slutar jobbet och var och en går hem till sitt. Jag är törstig. Inser att jag har något sår på läppen. Tusan. Jag har bränt opp mina läppar totalt. Kan inte prata (resulterar i korta meningar). Kan ännu mindre dricka. Fortsätter att vara törstig.

HAHAHAHA, jag klagar konstant på mitt jobb. Men jag älskar det. Trots värmen. Jag älskar Frida. Jag hatar ogräs. Jag älskar Fridas och mina drömmar. Jag älskar att bli brun. Jag älskar att sluta efter ett sjutimmars-pass. Ett leende på läpparna (som svider något oerhört). Det är det värt.

DET ÄR VÄRT DET . ♥
//Jordgummsjullan

Nu ska jag gå och läsa. Har bakat negerbollar. Jag älskar negerbollar, inte chokladbollar. När jag slutade jobbet idag såg jag ut som en neger (det var därför jag blev så sjukt sugen på negerbollar). Jag tänkte: jag ska nog bada när jag kommer hem! (bara för att se hur brunt vattnet blev.) Men jag duschade istället (och jag såg hur H2O färgades brunt då också) (inte så rent)

Det är järnspikar så gott med negerbollar! (helst rena)






Bollar i håret (och i munnen).

Midsommar, midsommar, midsommar. Du är värd all väntan, du är bättre än jul, du är sju sorters blommor under kudden och annat mys. Du lånar tid från andra dagar. Du, midsommar, du ska veta att jag älskar dig så.





Tack för en megabamsejättehärlig midsommar Tompa med gänget!

- Jag har en död fluga på tutten.
-Jag har en myra i brallan. (det lustiga är att alla vet att man inte ljuger)
- Nää, usch och fyfan!!! (så låter kommentaren när man för TREDJE gången trampar i tuggummi som kokar i solen)

Däremot kan det på rösten höras en förändring till den aning snällare tonen när en total främling efter att vi skojat friskt om det tråkiga jobbet kommer med varsin glass åt oss. Då kan det låta annorlunda. ♥ (Stig hette han)

Frida får träningsvärk i magen. Jag tror aldrig jag skrattat så mycket som jag gjort på detta lov (och detta är bara början på det).
TROR NI JAG GILLAR'T ELLER?!!!!!!!!!  :D :D :D :D :D
//Jullan



Lever och har hälsan. Kom nyss in från solen, satt mig här och dricker saft. Idag har vi varit hos Pelle & Lena i det fina landet. Åhh! Vi badade där!

Gilla gilla gilla gilla gilla

Nu ska jag springa vidare på äventyr!

Gilla gilla gilla gilla gilla

Den svenska sommaren är (här!!!♥) bär i alla dess former, det är konstanta fnitterattacker tillsammans med sin storasyster, det är sommarjobb; gräv och slit och drömstunder med underbara Frida, det är poolparty hos vännen med andra vänner som sällskap, det är sol, bad och blommor. & ibland måste man gå på toa i skogen också, kanske har man njutit för mycket av det goda(alkoholfritt)?
Jag tror inte att det är möjligt, att man kan njuta för mycket. Men som man brukar säga... jaa, då tror jag att vi redan får höst snart. För roligt det har jag i allra högsta grad!!!!

Den svenska sommaren ser i alla fall ut så för mig, och det är den bästa svenska sommaren jag kan tänka mig.

GLAD SVENSK MIDSOMMAR!!!!
//Jordgubbsjullan
Att vara prinsessa och kär.
Imorgon är det en så fin dag.
Glöm inte att hissa flaggan.
Åh Lyckliga Viktoria.

Kärlek är det bästa som finns. Det är det som håller oss levande, det är som eld. Elden flammar, den dansar och är varm; precis som kärlek! (och som jag) ♥

Att vara prinsessa och kär, jag undrar hur Viktoria mår just nu? Jag undrar om hon vet hur många som skulle kunna byta allt mot en dag av hennes? Fast det går ju inte, vi vet ju inte Daniels sort på teet han dricker på morgonen, om han ens dricker te på morgonen eller om han föredrar kaffe? Så vi kan inte ge honom den frukost på sängen han förtjänar om han är mannen vi skall älska för resten av våra liv. Vi är helt enkelt inte menade att vara prinsessa och snart gift med honom. Vi får vänta på våran tur och på våra perfekta prinsar. Och när vi väl hittat våra prinsar så gör vi som vackra vackra prinsessan Viktoria. OCH

GIFTER OSS MED KÄRLEKEN!!!
Att vara prinsessa och kär.
Imorgon är det en så fin dag.
Glöm inte att hissa flaggan.
Åh Lyckliga Viktoria.
Mamma bjöd mig på lunch idag. Det var bajsgott. (Det är ett väldigt bra betyg). Sen bjöd jag mamma på efterrätt. Min mamma är bäst.

Sen klippte hon sig nu på eftermiddagen. Jag var ensam hemma och åkte ned för lite skvaller. När jag kom in låg där fullt med långt, tjockt och krulligt hår på golvet.
"Tack gode Gud, Tack Kristina (som min kusin till frisör heter)! Det var tur att du tog benen på henne också."
Hehe. Mamma blev assur. Men skoj hade jag. Tills jag insåg att det inte var mammas hår som där låg. Osis. Det var en turk som rakat av sig hela frippan och fått stubb på köpet...

WHAT A FUCK, vi är ju apor från början och nyfikna på en mer jämställd värld! Vi kvinnor ska också få ha håriga ben om vi så vill, lika mycket som män har det och sina buskiga ryggar (BLÄH!).
Men mina ben är lena och mjuka som de allra finaste rabarberstjälkarna i mormors trädgårdsland. För jag tycker det är skönt. Alla får ha som de vill, och jag skojar bara med dig mamma. :)
//JK
... jag samlar den i mig för jag vet inte hur jag ska föra den vidare till någon annan.
Självfallet har också denna dag varit fantastisk. (Hur skulle den kunna vara annat?)

Vid halvelva tiden tog jag cykeln och åkte ned till havet, bakom ICA, med DN under armen. (såg du mig morfar? Jag satt mittemot erat fönster)
Jag läste ekonomidelen mest noggrant samtidigt som havets ljud i bakgrunden fyllde mig med vågor av välbehag.
Första gästerna blev ett par ankor som jag på mycket långt håll såg var kära i varandra, de var hungriga också men jag hade tyvärr inget bröd. Fast de var snälla och gjorde mig sällskap i alla fall. Man kan ju tro att de gnagade lite på varandra under bryggan där när jag inte tittade... Hihi.
Sen kom tyskar som såg 3vliga ut. Jag ville så gärna prata med dem, men stammade bara fram två ord på engelska. Det gick inte bra.
Jennie & hennes vänner kom med Jennies båt och jag fylldes av saknad till den tiden då jag, Jennie, Essa Holmberg och Viktor var Girlpower-gänget på Sörby med samlingsplats på baksidan där småbarnen inte fick vara. Jag saknar Jennie-tiden, mycket
Sista gästen blev en spindel.
& jag frågar er en fråga idag, varför tror ni att just spindeln blev SISTA gästen?

Bibblan hade öppet och det blev tre böcker, så ja vet inte varför jag sitter här och skriver? Jag som har så mycket att läs... jag menar göra. :)

PUSS&KRAM CYKELPEDAL
//JULLAN

Svar på frågan: Efter att spindeln hälsat på tog jag mitt pick och pack och drog min kos. Snabbt. Det hann inte komma fler gäster.


Idag är det 6 år sedan en eld svepte fram, smög sig fram under jeansbrallan och smekte brutalt ett hjärta på min hud. Det är häftigt med ärr lite varstans. Då har man en historia att berätta. Det visar att man varit med lite och levt livet. Jag skulle aldrig klara av att hålla min kropp helt fläckfri tills den dag jag dog. Så därför har jag lärt mig att tycka om mitt ärr. Med lite fantasi ser det ju faktiskt ut som ett hjärta också och hur skulle jag kunna bli lyckligare?

Utanpå har jag brunnit och frusit. Inuti också. För tillfället bubblar det och kokar det för fullt. Det glöder verkligen. Jag är varm och jag försöker sprida värme till andra. Jag är fullkomligt förälskad i livet!

HEJ!
När man har lov har man ju hur mycket tid som helst. Ändå räcker inte tiden till åt allt man vill göra. Men jag skickade lite kraft och ork till min kära syster i förmiddags, hon började ju sitt sommarjobb idag och fick gå opp jättetidigt.
I alla fall, såhär skrev jag:

"Jag såg en irländsk film med mamma för två dagar sedan. Den ena hade cancer fick vi veta. Den första hade sedan (jag menade redan) mist sin man men hade sina sju barn kvar i alla fall. Dessa två vänner höll ihop och var som systrar. Den sjuka ville lära sig köra bil innan hon dog. Den utspelade sig för lite lagom länge sedan (ingen aning om när).
Allt det här skrev jag bara för att det var kul, för att du skulle få en bakgrund till ett motto hon sa som jag skall säga dig. "Vi lever för att ha det bra inte för att leva länge."
Nu har vi inte en framtid som avlidna i cancer framför oss. Men du förstår grejen. Jag gillar det hon sa:) Jag har tänkt mycket på det. Och jag skiter i om jag eller du är trött, ibland så kan vi väl leva lite ta-dagen-som-den-kommer/lev-livet-som-du-skulle-dö-imorgon-aktigt."


Så det är det vi gör nu. Vi sover några timmar om natten. Går opp och älskar varandra och gör roliga saker tillsammans. Jag är tacksam.

Igår efter att jag läst DN i 3 hela timmar kände jag för att åka på något äventyr. Jag packar med mina familjeägodelar i racerbilen och säger att vi skall ut på grönbete i naturen & att vi kan stanna på Svenska Presenter. Vi shoppar först och sen är vi framme vid skogen och letar febrilt efter denna ruin vi bestämt har gjort sig förtjänt av ett besök av oss. Vi kommer till en bro. Jag går först. Eve är precis bakom och allra sist går mor. Jag börjar förstås att sjunga.
"Lilla bocken Bruse, stampar över trollebron. - Nu tar jag dig, sa trollet, vad svara bocken då? - Nej nej nej, ta inte mig, ta den som är efter mig. Ta du mellanbocken, stor och fet och tjock en..." HAHA!!!!

Jag är underbar. & den här sommaren skall bli underbar. Med eller utan vänner så skall jag i alla fall ha det gr8. Jag har ju alltid Bockarna Bruse att luta mig tillbaka på, de tar jag förgivet. Vi har olika intressen och så, men vi har samma humor och samma minnen tillsammans. & samma värderingar. Vi passar bra ihop. Jag ska jobba ganska mycket, jag ska åka till mormor och göra rabarbersaft, jag ska vandra/cykla/gunga/bada/läsa och laga mat. Jag behöver inte bry mig om så mycket mer.

Det är slut på lidanden, det är slut på tystnad. Jag skall vara färgglad som förut från och med nu. Tack för att jag är fri.


I'M FREE! Je suis libre. Jag är fri. Jag skulle lika gärna kunna vara en fjäril. Göra vad som faller en in. I have the power !
Jag är äntligen fri.

Igår var det skolavslutning. Vilket innebar farväl av vår tre år gamla vänskap i 9B, av underbara lärare & stämningar. Det fanns en viss stämning bland oss när vi var vi (alltså igår och tillbaka i tiden), vi var som en familj. Det är borta för evig framtid. Så igår grät vi, vi festade, vi dansade & vi skrattade. Det var ett vad man brukar kalla mardrömsliknande-tillstånd. Svårt att ta till sig.

Nu väntar framtiden på oss. Hon står och vakar längst bort i korridoren (som igår inte hade något slut). Det kan bara bli bättre, för det blir vad man gör det till. & nu har vi chansen att rätta till våra perfekta peronligheter som vi format på Vammarskolan. Nu har vi chansen att bli bättre för vi tillägnas en helt ny start på livet.

VI ÄR ÄNTLIGEN FRIA, VI KAN GÖRA VAD FAN VI VILL
Nu ska jag gå och duscha, sen äta & sen studera världskartan.
HAHA, jag har all tid i världen.
Vilken fin dag! Vi har varit ute på firande till Grännäs, första gången vi var där & det var verkligen underbart bra. Det blev sommarvarm hud, i luften flygande snö av maskrosor och på scenen uppträdande av Hedda & andra människor. Sen åkte vi ut till Fyrudden och käkade och myste. 
Denna lugna dag, utan spår av stress, har vi levt på Sveriges Nationaldag. Flaggan på topp!

Nu har jag fixat lite med kläder av och på inför kommande veckan. Jag måste ha minst fyra ombyten som är vackra och tjusiga. På tisdag ska jag till Kris-Tina och få fint hår också. (JAG VILL HA ALMAS HÅR!!!? Fixar du det till mig Kris-Tina då då? Det är lugnt va?) (Alma har mitt favorithår, har jag sett)

Snart sommarlov och då vill jag baka, läsa, bada, vandra, (slippa djur) & spela minigolf någon gång ibland.

NO PRESSURE!!