nu är det några timmar kvar till förra årets värsta dag. det är ingen underdrift och inget jag vill skryta om. men det var en hemsk dag. kanske inte den värsta ändå, för jag lärde mig massor jag fick lärdom över och för att just den 23e var hjärnan så seg att den inte förstod riktigt vad som hänt. jag förstod det dagar senare. kanske att dem var årets sämsta. jag vet inte. men händelsen den 23 februari kommer alltid vara jobbig för hela familjen. den skakade om hela "oss", det vi är. att livet är skört och vi bör älska så mycket vi kan. 

du var ljuset i alla oss andra. du var en av de lågor vi inspirerades av. jag talar för mig själv nu, men ljuset dog lite där i döden. men tändes också, då jag alltid försöker leva som dig. jag tror att du ibland även finns kvar och hjälper mig, din lärdom enbart genom din existens får mig att vilja fortsätta varje dag. även de jobbiga dagarna, tänker jag, morfar hade inte sett livet som ett hinder, han hade levt och skrattat. det hjälper mig. det hjälper min överlevnadsinstinkt. 

döden är något oförståeligt. något som kan drabba oss alla. något vi under de allra mörkaste dagar kan vara tacksamma över att vi överlevt. att alla överlevt. jag blir tacksam över att vi alla lever varje dag. alla dagar min familj inte dör på är något jag firar. det vet vi inte handlar om ålder. det handlar om ödet. vi kan ta det varje dag. livet. men vi gör det inte pga att vi har såna små saker som kärlek. det allra största vi har. nu är jag mer beroende av det än vanligt. nu kräver min arma kropp dessa små meddelanden från alla jag älskar. jag behöver alla i mitt liv. även dig morfar. fast du är död behöver jag allt gott du gav mig under din levnadstid. och det får mig, och alla med mig, att skriva under på att alltid försöka bli bättre människor för var dag. att bli lite mer som dig. en sån som levde. 

morfar. du tog av dig din kavaj, sparka av dig båda skorna sen spotta du ut snusen och sa min sköna får jag lov. 
föga anade vi hur dagen skulle sluta. men nu står vi här, båda två med varsina jobb. jag fick två till och med! det är så vi jobbar, kärleksparet. på samma dag och allt. idag blir det till att fira! har köpt mango o granatäpple o bullar. puss och kram!
pjuh! förlåt för dålig uppdatering, men det är fullt sjå med att hålla mig vid liv över alla övergångsställen. annars rullar livet på. det är vibe i kroppen. gillar oslo. har myskvällar varenda dag, då mat är vårt största nöje finner vi grønland som vårt favoritställe hittills. där shoppar vi fetaost, oliver, charkvaror och skapar fantastiska rätter tillsammans. det är livet. springer omkring och fryser på varenda gata och försöker vara vettiga och uträtta ting. undantaget var i söndags då det var alla hjärtans dag och vi var "lediga". fick ta opp kameran x antal gånger för att fota allt fint prinsen gjorde för mig. han vet sannerligen hur man gör en dag magisk. hade date och gick på bio och rosorna i rummet doftar fortfarande kärlek. vi tog till och med en fika, som amine för övrigt inte gillar vanligtvis, men den uppoffringen från honom var guld. satt och njöt av kaffet medan vi kollade ut genom fönstret och var förundrade över livet och kärleken. hittade en present från en mormor som jag skrapade och det kändes som en kram i hjärtat. saknar er alltid ju. har ju svårt för det där med att inte alla jag älskar är omkring mig hela tiden. men för det mesta räcker det med bara amines kärlek. ;) (skojar)

idag är det min namnsdag och jag har varit på äventyr med matsäck och sol i ögonen. var trevligt. fick gratis kaffe. viktigt. imorgon längtar jag till för då är det mer äventyr. rimligt. det är så livet skall levas ju. fullt med äventyr. nu ska vi bara ta hand om varandra och laga lite lammköttfärsfetaostbiffar. ja. ni vet vad jag menar. gott kan man översätta det till. vi ska laga gott. 
korv i katrineholm, åksjuk prins i karlstad, sol på gränsen, skratt på stasjon, taxi till vårt näste. äventyr äventyr äventyr. "tejpa proppen", kinesen i trapphuset, sladdar från taket, kurragömma och äventyr och nu är vi äntligen här. 

imorgon blir det att gå opp tidigt o vara sitt bästa juliaaaa! 
pussochkram
idag har varit en beklaglig dag. jag har känt trötthet, tomhet och ledsenhet. alla dessa dystra känslor baserat på vad? på vad? de bara kom. men det är så glädjen gör också. "den bara kommer" ju. utan förvarning eller anledning. men jag är en vildbatting dagar som dessa. humöret går inte att tämja. lika vilt och vackert som det är när jag är glad, lika vilt och fult är det dagar som dessa. ni vet vad jag föredrar... men jag väljer inte. jag kan inte välja. än. humöret bara kommer. och jag tror att lyckan har varit alltför påtaglig ett långt bra tag nu att den måste dippa en gång för att jag inte skall bli bortskämd. imorgon kommer glädjen bara komma igen. hur jag vet det? det vet jag inte, men jag känner redan hur det sprakar i kroppen som en liten eld. glädjen känner sig redan kvävd och måste luftas imorgon. en dag till spillo, eller en dag då jag lärt mig något om mig själv? jodå, jag tar lärdomar av denna dag också. nästa gång kanske jag kan välja bort den. nästa gång kanske jag kan göra en avledande manöver för att styra in på rätt väg igen? lura den här knäppa olustkänslan och det obehagliga (det okända) för att enbart känna lycka alla dagar. ja, eller så får jag acceptera att det är mänskligt att vara sitt absolut sämsta jag ibland. 

imorgon är det åtminstone en väldigt viktig dag. en riktigt glad-dag. hela släkten skall fira födelsen av vår finaste Mai. jag ska krama mormor så dant och för så lång tid att det med all förmodan slutar i träningsvärk i armar och käkar pga skratt och kärlek. henne älskar jag! sen får jag inte se henne, eller alla andra älskade människor, på ett bra tag, för på torsdag flyttar vi. och jag får vakna opp med det allra vackraste jag vet på jorden, alla dagar i veckan. är inte det något att känna extrem lycka över, så säg? 
idag är min lyckodag. alla dagar med amine är lycka.