Härmed vill jag klargöra att JordgubbsJullans bästa bok finns i Mandelas- Den långa vägen till frihet. En inspirerande och revolutionär bok som skildrar hans liv från födseln till brottsling och hjälte. Han riskerar sitt liv för mänskligheten och jag anser att den är så värd att läsa. & den här gången är det faktiskt den absolut bästa boken jag läst av alla(och jag har ju läst ett antal). Nelson som person är bara så REKO!

Japp, förövrigt så skiner ju solen.

Vilken är din favoritbok? <-----

... en sån där unge vill jag ha!!! när jag pratade med Laura & Andrea nyss. "Hello Julia" med en bebis-engelsk-röst! kan ni tänka er det? jag sa till Eve att hon får ta med en hem när hon kommer på torsdag, om en vecka bara:-D just nu är hon i Cannes och har det bra... i två veckor... med sol och bad... med fransktalande människor med fina kläder... underbara historiska byggnader... och allt annat som bara är så mycket löööööv ♥♥♥♥♥

Sommarjobbet oppe på Vammarhöjden är syperbra! Senaste inlägget kanske indikerar på motsatsen men nu har jag fått byta avdelning och jag jobbar tillochmed över, frivilligt. Sååå söta tanter!

Nu skall jag gå och duscha, sedan göra en ritning på mitt kommande slott i Frankrike.

AU REVIOR! GLAD SOMMAR! LEV LIVET OCH TA HAND OM ER! (sola inte för mycket! & ramla inte i någon trappa!)
//Jk
blev bokstavligt talat tvingad att gå till sommarjobbet idag. och så jävla olycklig jag blev, idag igen. varför kan ingen förstå att jag absolut inte vill gå tillbaka? "ge det ett försök till". HELVETE :'(

Nora är hemma! Ni vet, den fjärde kakbiten i saft-gänget? Siri, Viktor, Jk & Nora!  Japp, så igår åkte vi till Vevve och basta & badade hela natten lång, jag hoppade i H2O:et! PLASK. & det var 16 grader (kl elva på natten). Vi såg två fladdermöss också.
Jo, sen sov vi hos Siri, Nora & jag.

& jag vill så gärna ha en katt. En liten kattunge. Så, snälla alla människor som kan övertala min mor, G Ö R   D E T ! ! ! !
Så glad jag skulle bli, och jag som fortfarande sörjer att Knasper blev skjuten borde ju få förtjäna liten katt. En svart liten, liten katt med vita fötter. Mjaaaauu. Det skulle jag.
Övertala min mor!!!!

PUSS
//Jk

Jag har just sett Confessions of a Shopaholic och jag måste säga att den var så underbar, typ bäst (så säger jag om nästan allt jag ser, hör eller läser). Men det som var så SPECIELLt med denna var att den fick mig att bli glad, känna pirr i kroppen och längtan efter sann kärlek. 
Det är inte sann kärlek att få den perfekta väskan, en slängkyss av bästisen som snackar skit om dig bakom ryggen eller ytliga saker, ni vet vad jag menar.
Det är sann kärlek att finna den
perfekta människan för just dig. Personen som kan läsa dina tankar, avslutar dina meningar, tycker om dig även fast att den vet allting om dig och den du bara känner att du exploderar likt ett fyrverkeri när du ser.


Tack för att ni finns;
ewa, EVE, siri. maria.


(ni kanske ser att jag har trixat lite med namnen och orden. och
mor, jag vet att du inte tror på att något kan vara perfekt. men du är det. du är den mest enastående människan jag någonsin mött.)




GOD NATT ALLIHOP, hoppas att ingen orkar läsa det ovanför.
Ibland springer en katt iväg. Ibland får man en berättelse. Sprang katten verkligen iväg?
idag har jag lånat en bok. & varit med siri & hilda-turban-avslitare. men nu sitter jag mest & läser dn på mors jobb. och jag är helt blåklädd idag och har en turban på huvet, och hilda blev så avis på mig och slet av den hela tiden. då röt jag, nöff. sen åt vi jordgubbar. och om jag glömt att delge er denna info så säger jag det nu dådå: om man i USA använde återvunnet papper till toapappret så skulle man spara 423 900 st träd. liksom PUSS på't!

Nej, nu skall jag hem och käka ravioli.
//Jordgubbsjullan
Jk//
adjö.
jag har släppt in mer ljus idag, jag hoppas att mor blir glad.
det är inte så kallt som det ser ut.
på tal om mössor så har jag badat svindlande många gånger nu.
jag antar att det blir så när man är stor.
det är synd att man har inte-vänner-längre vänner. ni vet såna man va vän med och sedan tappade på vägen?
får se vad som händer senare i veckan. skulle vilja vara med en vän.
om ingen har märkt det så skriver jag åt fel håll. jag märkte det direkt.
sedan skall jag sticka mig en mössa i någon fin färg.
flaggstången ser ut att gå av på mitten. haha.
solen skiner ju trots allt. elr jag tror det i alla fall.
jag känner mig busig idag.
goddag!

people, om jag skall köpa en liten snygg kamera som är bra, vilken skall jag köpa?

Skolan är slut, vänner har man, regnet öser ned, fina klänningar, böcker i stora lass & allt är så bra!
Firade skolavslutningen igår med bästa vännerna. Vi såg på Juno, dansade, drack jordgubbs-alkoholfritt vin, åkte moppe och bara levde livet. Kom hem halv tolv igårnatt med blött hår efter en tur till Grännäs (det här säger vi inget om till mor) & det är bara så mycket frihet och kärlek! Det är precis såhär livet skall vara.

Just nu funderar jag på att hitta på något. Jag skall nog skriva brev!♥ Jag älskar att skriva brev, för jag vet själv hur glad man blir av brev! & jag vill göra folk glada idag. Eftersom man blir så ledsen av vädret. Fast om det regnar i kväll, ja då skall jag tamigfan bada i det!

AVOCADOKYSS
//Jk

Är du på om jag säger att vi skall ha världens bästa sommar?
Hänger du med på att vi ska skapa alldeles egna underbara, galna minnen?
Är du på om jag säger att vi har en enorm frihet just precis nu, vi kan i princip hitta på vad som helst?

Lovar du mig att från om med nu skall vi försöka göra detta sommarlov, ditt & mitt, till världens allra bästa?
Är du på om jag säger det?

Jag vet inte riktigt, men jag är definitivt på!!

B U S
jag har varit på afrikansk dans nu i två timmar. det var ohyggligt spännande och ganska roligt, får man väl lov att säga! man ser ut som en apa när man dansar, & vems högsta önskan har inte det varit liksom? Just wondering.

Men iaf, idag har jag & fnajtarna åkt moppe-ped & party-moppe klippt hela dagen, nästan. det var klassens dag där man får göra vad man vill med klassen. Världens bästa 8B var på Grännäs och tog det lugnt/no-lifa på mopparna. Dagen kunde ju inte ha varit bättre.

Snart sommarlov och då tänker jag leka 24/7. Där har ni min sommarplanering! Kyss på det!

Jo, ganska sammanhängande inlägg detta. Eller?
Jag skall se på Projekt Runway snart, det är final om jag inte missminner mig.

SEN SÅ VILL JAG BARA GRATULERA HEDDA, när jag kommer ihåg det, FÖR HON HAR KÖPT SINA FÖRSTA KLACKADE!!!!:D vi älskar högklackat

TACK & GOD NATT!!!
//Jk




Stora bilden: Killarney nationalpark - en megastor park, vi åkte häst & vagn till ett H2Ofall.
1. Om man säger Ireland, då föreställer man sig det såhär.
2. Båttur ut i Dingle Bay för att se på delfinen Fungie. Läckert!
3. Vid Irlands västligaste punkt, Slea Head.
4. Eve & jag där hon ju har bott nu i sex månader, Mallow. Saknat dig!
5. I parken igen. Jk posar på som vanligt...
6. Snirkligt träd.
7. I Bennerville hittar man en Jk i skinnjacka.
8. Ståtlig Jk på delfinbåten.
9. Mizen Head. Utkikstorn och en enorm bro, hur hög som helst kan jag lova! Med klippor & hav under...
10. Där ser ni utkikstornet & lite av bron.
11. Nej, det är inte Grekland, fortfarande Mizen Head, Ireland.
12. Otroligt fina vyer är inte en svårighet att hitta i landet Ireland, här är vi vid Ladies View.
13. I Dublin, & nejnej... tro inte att jag shoppade något på resan. Icke ;-)
14. Seafish i Belfast.

Nu när jag gjort ett sådant jobb och lagt opp så mycket bilder; titta & njut & kommentera sedan!
Bon Nuit
//Jk
Imorgon är det dansavslutning i mitt hjärta, jag är både förkrossad och överlycklig! Jag älskar att dansa & att uppträda!! Wish me break a leg! & för Guds skull, var på Grännäs kl 2!!! Ni kan ju inte för allt i världen missa när Jk skakar rumpa & skall leka elefant på scenen!?! MUUUUUUUUUU! BÄÄÄÄ! MJAUU! WOFF! 

IMORGON SKALL VI REGERA!!


Okej, chill down Jk. Jag är helt galet oppe i varv. Jag är ... bara så lycklig just precis nu.

och jag önskar jag hade någon att dela den med

men nu skall jag borsta gaddarna och ta ett megakliv i sängen och bara sova i ilfart och sen typ

"...together we run this show
bite your lips cause you know how you feel it
when I shake it you know you're addicted..."

Vet ni en sak? Att snart slutar skolan & jag skiter fullständigt i betygen. Bara sådär, för de är värdelösa. Jag skulle inte kunna bry mig mindre. För jag har hela livet framför mig & jag tänker inte låta mig bli bli deppig på grund av ett förbannade papper med lite kludder som en absolut främmande människa klottrat ner om mig. I alla fall är det inte sådant som jag bryr mig om. Jag bryr mig om allt annat. Vad som skall hända efter jag slutar den allmänna skolan & vilken person jag är. För det är inte betygen som styr mig, de säger bara om jag gjort bra ifrån mig på prov. Om jag lärt mig de saker som läraren vill att jag lärt mig. Jag kan annat! För jag är jag, jag är Julia och jag kan, jag vill och jag vågar.
Nu vet du det.

Jag känner mig stark, stolt & lycklig. För jag vet att jag har en familj som älskar mig, vänner & släkt som tycker om mig. Jag har en fullt fungerande kropp. En fantasi som tar mig bortom månen och jag är oftast glad. Jag är glad och jag älskar att leva! Det är leva man skall göra, för man har bara ett liv och jag tänker leva det livet precis som jag vill då.
För det är mitt liv.






mitt

hej. nu är man hemma igen. i kalla, välbekanta sverige med fina vägar & samma söta vänner!
ireland var fantastiskt den här gången också. och det var härligt att se heveninna igen, i hennes "hemmiljö" dessutom! hon visade oss biblioteket & hennes syperstora hus. vi tillochmed bodde på hotellet där hon brukar äta. COOLT
vi åkte mest runt med eves bil i de sydvästra delarna av ireland, men på tisdagen när eve lämnade oss åkte vi tillbaks till dublin igen och onsdagen bjöd på en endagstur till belfast! så otroligt kul. jag hade föreställt mig att det skulle vara militärer och poliser överallt p.g.a. historien. men det var inte alls så, vi märkte bara av "osämjan" som varit när några poliser genomsökte bussen vi satt på när vi skulle in i ett specifikt område, annars var det chill. fast vi såg murarna! de var snygga.

här är en liten lista över saker jag noterat, om någon skulle vilja veta hur det är i ireland.

i Ireland är det:
*taniga hästar
*kanaler, H2O, sjöar, floder
*trevliga människor
*absolut inga trähus, tror inte vi såg ett enda
*människor med vardagliga kläder, första snygga outfiten vi såg var i belfast. det är för övrigt bara tjejer som har rosa kläder i ireland... dåligt! (det tyder ju på ojämställdhet)
*berg/ nästan alper
*väldigt amerika-inspirerat
*dyrt. (1 kulglass=45 kronor, 3 pizzor=800 kronor)
*buskar, grönt, rhodendendronblommor
*pommes till varenda måltid. (lasagne+pomme, paj+pomme, pizza+pomme etc...)
*europavalaffischer ÖVERALLT
*ofattbart smala, krokiga, guppiga, snabba vägar
*affärer, pubar bakom varenda hörn
*människor som pratar svårförstådd engelska/ gaeliska. toalett på gaeliska heter leithris. Mallow, där eve bor, heter Mala, fast uttalas Malla.

lyckorus
//Jk

Hej, forstar att ni saknat mig; Beklagar det, & att det inte finns nagra prickar pa vissa bokstaver.

Sitter just nu pa ett internetcafe i nast storsta staden Cork, har precis atit fodelsedagsmiddag med far.
Det har varit absolut helt underbart har. Inte som man tankt sig med naturen precis. Forra gangen vi var har sa var vi ju i princip bara i Dublin men nu har vi varit pa roadtrip i de sydvastra delarna. Och det ar fullt med syperhoga berg och helt otroligt fina strander: idag trodde vi nastan att vi var i Grekland! Har aven besokt den vastligaste punkten i Europa, sett delfinen Fungie pa en meters avstand, akt hast & vagn till ett H2Ofall, badat i Atlanten, sett ebb & flod & jag vet inte allt som hant! Haha, det ar riktigt skoj hela tiden. Bara vagarna har i Ireland orsakar skrattattacker. De ar sa fasansfulla, daliga, snabba, krokiga & guppiga att vi funderar pa att kopa oss varsitt njurbalte... APKUL tycker jag att det ar. Mor blundar hela tiden, det ar sa smalt sa det knappt gar att fatta. Sen fick Eve motorstopp i en backe dar det stod massa folk bredvid pga av ett mopedrace. Naval, da fick hon motorstopp & fick panik, sedan nar hon satte pa bilen igen akte hon bakat lie & jag kan fortfarande se irlandarnas miner nar detta skedde. Men sen fick hon tag i bilen igen och kunde aka uppat, da borjar alla appladera, Hahahahahaha, galet kul.
Underbart, fantastiskt, otroligt.
JAG LANGTAR inte HEM!!!

KYSSAR, KRAMAR & PUSSAR
ha det bast allihop sa syns vi pa fredag!
//JK