bakat bullar inför kanelbullens dag. 
sprider kärlek till världen och människor som är betydelsefulla i våra liv. 
är salongsberusad av livet självt. det är underbart att leva, ta vara på varje sekund och glöm inte att visa uppskattning till dem du älskar. mänsklig värme är bäst. 


hej världen, jag älskar att upptäcka dig. tack för att jag fick tillbringa dagen med sol, vänner, skratt, mormor och äventyr. var ute och gick några timmar i skogen. hade fötterna på jorden men var bland molnen ändå. så fina vattenpölar. så fina färger. så fina kontraster och så mycket luft att andas. cyklade sedan till fantastiska mormor och ville, pratade fint och kramades. åkte sen till norrköping med linnéa och gick på bio med henne, jennie och clara. en riktigt drömdag. 

efter fotbollsmatch (vi blåste nästan bort clara et moi), vernissage och fika hos gulmira så avslutades gårdagskvällen med galej med my partner in crime clara, hjärtat jennie och kärlekslinnea + några killar. somnade med linnea vid min sida och vaknade av att hon kom in och väckte mig med lyxfrukost på sängen. det var nog godaste och finaste uppvaknandet på en vecka åtminstone. hon är så himla genomgullig, älskar att vakna med sån glädje. 
efter frukosten kom jennie och clara över. då blev det teddymys. älskar dessa flickor något otroligt. här mobbar de mig för att jag är så ung och liten men så kommer tanterna över och fullkomligt slänger sig över mina nallar. haha. fina jennie på bilden. 
(och man blir nog aldrig för gammal för nallar så det så) 

söndagar precis så som de ska vara. 
sen åkte linnea och jag hem till valdemarsvik och hann med att planera framtiden en hel del. den är ljus. 
så fin dag, fick tillslut ro i själen. tacksam för väder som är i harmoni med mitt humör, min mamma och clara som räddade mig från sammanbrott. 

clara och jag hade romantisk middag på tu man hand idag. tillagade världens godaste potatismos, sås, köttbullar och lingonsylt. hade köpt läsk och saltgurka på det och åt som om vi inte sett mat idag. det hade vi inte. det var så jävla gott och värt. mys. 

imorgon blir en busig dag! 
det finns en ond kraft i valdemarsvik som jag numera hatar. jag hade först en viss förståelse för människan i fråga, tyckte synd om den. men inte längre. så mycket skit den här idioten pratat om mig! vill bara kräkas. du har förstört livet för mig, på riktigt, en gång för alla, men ändå så tycks det inte räcka för dig utan du ska prata skit i flera år också? du är en patetiskt liten människa och jag har som vanligt varit naiv och inte trott att någon kunde vara så elak, men nu vet jag, du har vänt hela valdemarsvik emot mig. och till vilken anledning? vad har jag någonsin gjort dig som gör att jag förtjänar att behandlas såhär?

usch jag har ingen respekt för dig, gris.  hoppas du får lida av karma. 
                                           
där är brevet. och där är också anledningen till att jag inte litar på människor eller tror att någon kan tycka om mig (- som i sin tur leder till depression ibland). människan sårade mig in till det allra innersta för flera år sedan och jag har aldrig riktigt repat mig. det de gjorde var brutalt, så frågan är om jag någonsin blir mig själv igen. jag hoppas inte de förstår det själva, jag hoppas inte de förstår vad de gjorde mot mig. 
hängt med linus nästan hela dagen. han är nog bäst. 
hatade att vi till slut var tvungna att gå skilda vägar. då blev allt sämst. ser inte vitsen med livet. alls. 
igår bakade jag bullar och älskade pappa som är praktisk och helt underbar. (note to self: bli lite mer som honom) idag bullfikade clara och jag så fort jag kom in till norrköping, lyssnade på krune och ritade elefanter. 
satt på hennes balkong och frös halvt ihjäl, det är vantväder från och med nu. 

jennie slutade jobba, vi mötte opp henne och lunchade på stan. sen följde jag med henne till hennes drömlägenhet på östra promenaden och pratade fint i timmar. hon, hon är bra hon. 

aftonen har gästats av härliga susanne och mamma hade köpt hawaiipizza som vi alla delade på. samhällsklimatet suger och vi är alla rädda för framtiden med dessa onda krafter och det miljösvarta molnet som hänger över allas huvuden, men det vi enades om är att vi tar nya tag och sprider mer kärlek än någonsin. 

 dagens "jag-är-tacksam-för" blir: man kunde ha det värre.
saker som jag skulle vilja ändra på
självkänslan 
magen
näsan
öronen
armarna
brösten
låren
vaderna
håret 
fötterna 
kinderna
ögonen 
pannan
rumpan
självförtroendet 
världen 

lediga-livsnjutar-fika med pappa på stammishaket
fredagsmys med flickorna. pizza på g
vad mer kan en brud önska sig?
på promenad, hamnade vid gungorna 
såhär lycklig på livet från timme <- till ->

evig lycka på er. vi är gjorda av samma stoft som stjärnorna, tänk på det. 
dagen tog inte slut där, i förra blogginlägget. jag gick på äventyr, åkte longboard, pratade kloka värderingar, luktade, somnade till krunegård kl fem, vaknade av krunegård. livet. underbart. jag vet knappt om det hände på riktigt eller var dröm. men det var fint. åkte sedan till norrköping, vackra stad. storfikade, tillbringade timmar på museum, åt lunch på brödernas, skrattade, shoppade, bakade, alltihop  med clara och finaste jennie. 
nu har jag dansat i tre timmar, kommer inte kunna gå imorgon pga brutal träningsvärk. men kroppen är fin. åh jag älskar styrkan och musklerna som framträder. 

det har varit en drömdag och lyckan vet varken ut eller in. är dåsig av välmående, somnar snart, sov gott älsklingar. 

hjärtat hoppar, jag är nervös så jag mår illa. det där med kärlek och att det känns bra, vakna opp med någon, pussas, sitta på tak och kolla på stjärnor ihop. allt det där som jag levt för, lägger jag på hyllan. män är förfärliga varelser, usch, vissa av er äcklar mig så mycket. det som hänt senaste månaden förstummar mig. ni ska inte behandla oss såhär. vi är värda blommor, handhållande, kärleksbrev och trohet. kärlek. skärp er för helvete. 

finns ens sån kärlek? där man är den enda? fy. det är minst tio killar som äcklar mig. 
när världen snurrar för fort får man snurra ännu fortare. man blir lite yr. annars gör det inte så mycket om man hamnar på efterkälken, man kan alltid springa ikapp. såå positiva grejer har hänt idag, jag kommer dock få snurra lite, cirka sjuttioelva piruetter, innan jag hunnit ikapp och hinner smälta allt. imorgon kanske jag ser allting klart. det har varit omtumlande. precis som min tvättid idag, precis som när kläderna slungades runt runt i maskinen. kläderna blev yra, men rena. precis såsom jag känner mig nu. ren(tvådd) och (kärleks)yr. jag är ibland det allra finaste plagget. 
känner tacksamhet för en fantastisk familj och förstående vänner, att få uppleva varenda nyans i naturen när hösten är på väg och att jag hör melodier i träden, fåglarna och vindarnas samspel. det är med glädje jag har börjat dansa igen efter ett halvårs uppehåll. det är dans som är själva julia, och det jag levt för sedan jag var 7 år, det är den största delen av mig. så jag är glad. alla är lite trasiga och igår var kl. 0330 och ingenting var vettigt. men jag känner ändå en okontrollerbar glädje och en säkerhet i mig själv just nu som jag ej känt på 4 år. de senaste veckorna har jag lärt mig så mycket och fått en bekräftelse som jag behövt i flera år, så det som varit trassligt och bedrövligt blåser nu bort i takt med att löven blir röda och dagarna kortare. jag känner mig med hjälp av alla underbara människor omkring mig (och dansen) nu säker i mig själv. 

i torsdags började jag dansa. insåg att jag är halv/slumrande så fort jag lägger av, likt en björn i ide, så att börja igen innebär stärkt självförtroende och livsglädje som ej går att beskriva. 

fredagen gav mig chansen att bara få ta hand om mig själv och stjärnan jag bor i. jag lyssnade på musik och städade och hittade texter från förr med minnen som hjälper mig ännu mer att känna glädje för den jag varit och den jag är nu. mitt liv har alltigenom varit fantastiskt, ibland är det enklare att se. på kvällen mötte jag opp mina före detta kollegor och drack bärs innan jag och mamma till slut hamnade på en galen bio med tänkvärda budskap om tid. vi satt oppe till 1 i en glänsande stjärna och lyssnade på musik och pratade. 

lördagen hade ett fullspäckat schema. höstmarknad med faster och moa, sen shopping. hade spanat in en dobber-tröja i veckor och nu till valet ansåg jag att jag förtjänade att ha den på mig. en blå, fin, varm stickad. träffade tone och tog en kaffe och pratade om det där trasslet som vissa människor har oturen att hamna i. fick upprättelse återigen och känner mig som en fri fågel. 
snabbt hem och duscha innan clara, jennie och linnéa kom och förgyllde livet ännu mer. blir klokare och smartare i sällskap med dem och får så mycket kärlek och kramar så hjärtat glöder. är tacksam för att skratt och kärlek hittat vägen in i vardagen igen. drack vin, linus kom över och han får mig att bli glad, åkte sen och dansade på lilla dansgolvet. återförenades med saknade personer och dansade bugg med en människa som verkligen vet hur man får mig glad. och klockan var sedan 0330 och ingenting var vettigt, men jag somnade fort så jag inte hann tänka för länge, en timma senare åkte linnéa och jag hundkoja till viken. hela familjen är klädd i blått nu och på min blåa dobber sitter en liten pin med folkpartiet. för det är det vi tror på. blått som havet och himmelen. 
ska på valvaka med alliansen alldeles strax, är lite nervös, vågar knappt överleva närmsta timmarna, men jag hoppas svenska folket röstar för människor och kärlek. ska till ica och köpa tomtebloss utifall att. bara inte sd får många röster så får vad som helst hända. 

ibland tycker jag att jag är fin. 🐻
såhär vill jag alltid se ut, ser ni, jag kan vara söt!!! 

igår hängde jag i viken och bakade, städade osv inför mammas lilla bjudning. bakade lite mer på kvällen och  linnéa och jag åkte in till stan och mötte opp jennie. med skumpa, godis och kärlek hade vi tjejkväll till första gäspen som kom vid halv fem och det var dags att sova. nog en utav mina favoritkvällar/morgon på länge. vi vaknade av solen och hade pannkaksfest med nutella, banan osv. de gick alldeles nyss och jag är bara hög på socker och känner att kärleksintaget detta dygn kommer räcka som reserv för veckor framöver. 
hjärtig brunch 
hjärta hjärta hjärta 
clara vacker
linnéa och jull 💖💖

började gårdagen med att gå och simma och basta. sen träffade jag gulmira några timmar, köpte världens finaste klänning innan mysbiltur med mamma till havet. var så fantastiskt väder igår. dör på hösten. vackrare får man leta efter. vill ha alla löven kärleksröda och gå runt i varma myskläder och dricka te med alla sorters människor nu! skynda mörker och färgglada löv! kom
den där klänningen kommer jag bo i. och ja, pappa fick snällt fota mig i min favoritklänning på min favoritplats på hela jorden. ni hittar mig där alltid, sittandes med musik i öronen eller en bok i handen eller en kompis vid sidan, jag lovar. det där är min plats. bland fiskarna i haven, fåglarna på taken. 
idag har jag bakat äppelpaj och ätit rotmos, så höstinspirerat det bara kan bli. sen blev jag bjuden på kakor och te av vackraste linnéa. var lite sur, men det kan man inte vara med henne, så jag blev glad. överlycklig. fick dessutom en flaska skumpa och blommor, hon vet hon. fina fina vän, är så glad för henne. tack universum för ett sånt fint liv. mina vänner är bättre än dina. 

älskar hela världen. och förresten, idag har det regnat och det är fullmåne!!! lyckan!!! har myst med pappa på kvällen, tänt ljus och ätit clementiner. det kan fan inte vara bättre. synd att dagen är slut. puss

efter jobbet drog vi till mina allra favoritsmåtjejer. saknar dem. 
sen åt vi pizza vid havet. jag är så himla tacksam för mina föräldrar. somnade i soffan hos moster efter världens nog godaste jordgubbssaft. imorgon ska jag jobba igen, samlar alla krafter jag har för att överleva sista dagen på Harry Potter The Exhibition. 

hundvakt åt den allra finaste
freja och så min lilla hundvalpis 
fick pussar och hon ville sitta i knä och jag tror hon älskade att gå ut och gå med mig lika mycket som jag älskade att gå ut med henne
sen åkte vi till skogen far och jag, evigheten 
såg spindelnät och häftiga svampar som ploppat opp på de mest konstiga ställena. idyll. det var en trollskog 

finaste linnéa
kalasgod mat, herregud, älskar det
födelsedagsfirande av födelsedagsbarn 
clara och linnéa, finisar 

hur tog jag med hem dock? 
så himmelskt bra dag igår så det finns ej. kärlek 

mitt underbara jobb, hur har sommaren gått så fort att den redan snart är slut? kommer sakna min magivärld så otroligt jättemycket. dagen började där, på Harry Potter The Exhibition. sen fortsatte dagen i vanlig måndag-anda. kärlekens och lyckans spår. träffade linus och pratade några timmar. den killen (ursäkta den missvisande bilden) har sveriges snyggaste hår, helt ärligt. sen spenderade jag kvällen med mamma på munken och myste, åt och drack så som bara vi kan. underbara aftnar med henne <3 nu träffa linus igen, prata ännu lite mer. 
måndag kan det vara varje dag. 
puss och kärlek 

pappa skickade tidernas finaste sms idag. det är så sant. skapades av de bästa föräldrarna, fattade det inte då, men ända sedan 18 januari 1994 så har jag för varje dag älskat er lite mer än dagen tidigare. 
så efter pappas sms kände universum för att vara på min sida. smsen fortsatte att trilla in. jag säger ju att måndagar är favoritdagen. 
tänk om man skulle vakna med såhär fina sms varje dag. lyckan. 
vad har man att klaga på? jag har den absolut finaste familjen och de mest underbara vännerna.