asså jag sprängs av lycka. har fnittrat hela dagen för mig själv. ibland tycker jag att det är konstigt, men ändå inte, för är inte jobb, människor och att bara leva helt jäöööövla underbart? 

den här veckan var måndag min sämsta dag, och fredag min bästa. 
jag vill cykla. cykla jämt, fiska, grilla, sova utomhus, bada näck, ha håret i flätor vareviga dag, plocka smultron, dricka bärs, älska, slå myggor, tända ljus, ha träskor, läsa tidningar, göra korsord, åka båt, äta melon. 
pappa är en husägare. han köpte ett renoveringshus första gången i 20års åldern. eve var bebis så hennes rum målade pappa med kaniner, flygplan, bilar och moln. efter det projektet så bestämde han sig att han skulle bygga ett helt precis eget hus. så det gjorde han. han köpte en stor tomt precis bredvid skogen och med spik och hammare blev det vårt stenkulla, mitt barndomshus på landet. åh det var så idylliskt med alla höns och kaniner. där firades mina första jular med hela släkten samlad och min bästa födelsedag när jag som 4åring fick min första specialsydda spetsbh och dansade till spice girls. minnet av detta huset är i periferin men alltid inramat med små hjärtan. största sorgen som 6åring var när vi sålde det. men, istället köpte han stora vita huset som var i  gigantiskt behov av renovering även det. fyra våningar klädde han om med golv, tapeter och kakel. det var fint. det finaste huset. där gjordes mitt rum om flera gånger och alltid i någon utav regnbågens färger. på en födelsedag med mina bästisar så fick alla gäster måla/skriva något fint på väggarna och så såg det ut ända tills det till slut blev vitt och jag målade solsystemet i taket. det häftigaste på 00-talet var internet och vi hade ett s.k. datarum och på golvet hade pappa lagt en matta som han hade ristat in ett snabel-a i!!!!! hur poppis blev jag inte bland kidsen efter att jag bjudit hem alla till daaatarummet tror ni? sen såldes det bara "för att det var för stort" och vi skulle "mellanlanda" i en lägenhet innan vi hittade ett nytt hus. letandet drog emellertid ut på tiden och mellanlandningen blev till ett år. men hallå! nu står vi här igen med ett sprillans nytt hus! pappas fjärde, och inte alls mindre än stora vita som såldes just pga den anledningen. haha. för fyra månader sedan så var det det äckligaste huset jag någonsin sett. på riktigt. nu är det: wow. och mina föräldrar är ju lite sådär speciella. så att köpa ett nytt hus kan man ju tro är lite såhär "var nu försiktiga barn". men nej, så har mina päron aldrig varit. de köper ett nytt hus och säger istället "här är en vägg. måla den med vad du vill". det konstigaste är att eve vill bo i det rummet också. och det enda hon sa va "du målar inte något rosa, lila eller glittrigt, okej?" 

så vaaaa tror ni ens jag håller på med? 
målar rosa, lila och glitter såklart. motivet får ni inte se förrän det är klart och eve har godkänt. haha. ha. ha. 

det jag ville komma fram till var iaf att pappa är lite galen, snarare fanatisk när det gäller att rusta opp gamla hus. och att föräldrar ALLTID ska uppmuntra barnens kreativitet. det är nog det allra finaste och friaste jag kommer ihåg som barn. bäst. tack mamsen och pippin! 

en måånad kvar tills flytt flytt flytt. flyt. 
ni vet när livet sticker till en rakt mitt i hela hjärtat? sådär oväntat. man har kanske glömt att älska denna dagen lite? man kanske gått runt och tänkt att det är lite tomt och kusligt att en viss människa inte är här längre så man är lite ledsen? så helt plötsligt kommer den där kraften. man sänder ut tankar till universum och universum svarar från alla delar. någon tar ens hand, någon ger en kram. och det finns en springa i ditt hjärta som ändå vill att solen lyser och just där. stanna där. då är livet som mest perfekt. 


det lilla buset har lyssnat på en låt om basilika, druckit sås, målat en hel rumsvägg, sett en fågelflock som formade sig som ett hjärta, nästan målat mustasch på en björn och ska alldeles strax öppna en box vin. har älskat människor sådär jobbigt mycket idag. 
ibland vill jag ta kort på kärleken. prata med ögonen. skratta med kroppen. äta med händerna. prata med de döda. 

idag såg jag det lilla. det började redan imorse när himlen var i min mobil som låg på bordet och ett ljus på första våningen till vänster sken. 

och jag vill telepatera. 

solen lyste idag. 
en legendarisk person är en sägenomspunnen, vittomtalad, sagolik och fantastisk person. jag kände en sån, och idag tog han sitt sista andetag. morfar. mitt sista möte med dig var den 17/2. jag gav dig en nalle att hålla dig i handen på hela färden till himlen och när du känner dig ensam, morfar, så håller den gosiga nallen dig i handen. nallen är kärlek, den är trygghet, dina vänner, din familj, else-marie och jag. du fick också en lott du skrapade förra tisdagen, vi skrapade trissammans och jag såg en glimt i ditt öga när du skrapade den. precis så jag sett dig så himla många gånger, verenda jul, födelsedag och fars dag. skrapandes en lott med glimten i ögat. alltid med det där nyfikna. det var fint. du var så förändrad, men i ögonen fanns ändå du. 

morfar, jag ska alltid minnas de ord du sa mig sista gången jag såg dig. jag ska aldrig glömma allt det fina du gav mig, som du gav hela släkten. för du var den som band ihop oss. du var den alla såg opp till. ett ljus. ett liv som förevigt kommer fortsätta leva kvar, fast på ett annat vis nu. i våra hjärtan, i våra minnen. 

jag har svårt att förstå det. allt. det som känns som det mest ofattbara är att just Du drabbades. du som var starkare än tre hästar, som gick långa promenader var dag, som var oppe och festade längst på min studentfest, som var ute och reste så himla många gånger om året. att just Du, du du du, med all levnadslust helt plötsligt bara somnade in. du hann aldrig bli 84 år mentalt, du förde dig och levde som någon betydligt yngre. men så kom cancern, den svarta besten och det gick fort men det var fint och kärleksfullt. för så älskad som sven-erik var, det är det inte många som är.  sista dygnet fick du tillbringa med dina fyra barn tjattrandes i sängen. när björn satte på en dragspelslåt på Spotify log du. du log ändå när inga krafter fanns. 

det som känns fint och lite betydelsefullt är ändå att du kommer förändra liv där oppe också. för alla människor som redan är i himlen får det allra bästa möjliga sällskap. himlen blir ett bättre ställe nu, med lika många skratt och lika mycket omtänksamhet som du spred här nere. jag ser dig redan nedslagen i någon soffa, med finkläderna på och nyrakade kinder och dra skämt. och lukta precis som morfar. simba sitter bredvid med stora hundögon och kollar på dina fickor och nallen håller du i handen. jag oroar mig att han ska oroa sig för else-marie, men det bör han inte, jag glömde säga det till honom, men henne tar vi hand om som den stora familj vi är. som den stora fina, kärleksfulla familj du skapat. du var lite större än alla andra. jag säger inte farväl, jag säger vi ses. kan inte få tårarna att sluta rinna, men 

jag älskar dig, morfar. 

tb till när savann, stora småkryp, äventyr, sol, selfies, yoga, bruna ben, mangojos, chapati, bussåk var vardag och man sa jambo och habari gani femtusensjuttioelva gånger per dag 
och man träffade bästa canadensaren julien som bröt på franska, gick förbi små apor på vägen till affären, hade utkik över vädret runt Kilimanjaro, höll i handen med små bebisar och tänkte att det där med rasism är sjukaste påfundet, man hade korkskruvar i håret och plockade frukt från träden. 
gårdagen var totalmagisk. fick dansa med bubbel i hela kroppen. alltid för mycket, aldrig lagom. livet ska inte vara lagom. så träffade jag en galen själ där kaos och galenskap liksom hade förenat sig i någon slags kärleksförbindelse. vad fint! och så dansade jag då, lite halvengagerat och förstrött men ändå så håret liksom var på ända. dansade inte lagom som jag brukar säga. 

dagen idag är liksom lite tröttare. men solen skiner och fåglarna kvittrar och jag har gorgeous musik på så vad fan mer kan man be om? så jävla tillfreds hele tin, vad lätt livet är då. 
och har man fått grön färskpasta till frukost hur kan dagen inte bli bäst, det är nått jag ofta frågar mig själv hörni 

Ett gammalt inlägg. 

Det kan vara dags att ta tag i det som har varit. Jag börjar här och nu med detta blogginlägg. För 6,5 månad sedan stod jag på svensk mark igen efter ett långt äventyr i Östafrika där jag hade blivit prövad på många plan. Trodde att jag hade sett det mesta under 2,5 månad i Tanzania/Kenya. Hade sett slummarna, storstäderna, landsbygderna, de stora bergen och de stora sjöarna. Sett det fina men även det fula. Just den här specifika dagen jag tänker berätta om äger rum två dagar innan hemresan, när jag åkt buss till Nairobi i 10 timmar för att två dagar senare kunna ta flyget tillbaka till Sverige igen. Det var väl ganska naivt att göra det jag skulle göra, men jag gjorde det sådär snabbt utan att tänka mig för såsom jag alltid gör, och har jag föresatt mig något så slutför jag det alltid. 

Under den långa bussfärden händer det jag fasat över, klockan slår 7 och mörkret faller. Det är en oskriven lag att hålla sig inne i Nairobi då. Bussfärden hade på många sätt varit typiskt afrikansk med bara några få, korta stopp på vägen (så man ska helst inte dricka överhuvud taget under en resdag, trots värmen, om man inte har blöja vill säga) Och vi hade blivit försenade pga långa trafikköer. Kanske inte mer typiskt Afrika än alla andra ställen i och för sig. Men det var kväll och min nästa anhalt var slummen. Dumdristigt kanske ni tänker, men jag gick inte ner dit för att utmana ödet precis. Nej. Min allra bästa kenyanska vän bodde där. 

Tanken att gå ner i en av Afrikas största slummar när det var mörkt var skrämmande. Min vita hud lyser i mörkret, det är inte en diskret hudfärg. Bara att jag är tjej gör min promenad riskfylld. Men jag skulle sova nästsista natten i Kenya hos min vän Mourrene som bor i Kibera och jag ville inte göra henne besviken genom att tvärvända och springa och gömma mig på det varma säkra hotellet tillsammans med mina vänner. Vad vore livet utan risker och att utsätta sig för just det där som "man inte vågar"?

Jag har varit i slummen förut, förra året då jag blev kompis med Mourrene. Hon ser alltid så fräsch ut, har prydligt hår, rena kläder och det största vita leendet jag sett. Hon sprudlar verkligen och det är därför vi har hållit kontakten över fb ett helt år och kallar varandra systrar. Vi klickade direkt 2013, så det föll sig naturligt att vi skulle ses och även att jag skulle sova över hos henne, för det är sånt vänner gör. Hänger och sover över. 

Färden genom slummen gick bra, kanske någon blev rädd och trodde att jag var ett spöke, men de flesta kom fram och hälsade och vi berättade historier och skrattade. Sen kom jag fram till Mourrenes hus som i själva verket var ett litet plåtskjul utan fönster. Dörren hängde på halv stång och det fanns inte tillstymmelse till lås. Köket bestod av ca tre kastruller och sen var man inne i själva rummet. De var lyckliga som hade el och en teve så vi såg på den och pratade lite. Mourrenes barn Gloria (solstrålen som charmade mig utan nåd förra året) satt och ritade på golvet och hon visade mig att hon just lärt sig skriva. Stoltheten lyste i Mourrenes ögon eftersom hon själv aldrig fått möjlighet att gå i skola. Gloria fortsatte att stråla och hon plockade fram de nallar jag gett henne föregående år och hon började spela trummor för mig och jag blev bara så glad och uppfylld att jag inte tänkte på annat än att de var så lyckliga som familj! Eftersom jag var gäst så fick jag ta av kvällsmaten först, jag fick ris och fem köttbitar medan de andra fick ugali (majsgröt). Kändes bara så fel... men hade jag tackat nej till sådan gästfrihet så hade jag setts som otrevlig så det var bara att svälja köttbitarna hela (det gick inte ens att skära itu dem med kniv pga så sega) och inte se ut som att jag faktiskt höll på att spy. Sen var det dags att sova. Vatten fanns inte så det var ingen idé att plocka fram tandborsten ens, men jag, jag skulle ju bara vara där en natt så tänderna skulle nog klara sig, för mig. 

Fasansfullt liv, grannarna bor precis "plåt i plåt", och de mattor som hängde oppe på vissa väggar hjälpte föga som isolering. Men jag var utmattad efter bussresan så jag somnade till slut.

Efter cirka två timmar vaknade jag i panik. Saker kröp på mig. Känslan av löss hade jag lärt mig lokalisera efter många vilda äventyr på de allra billigaste hostlen. Det här var större djur. Jag försökte skaka mig av dem men det gick inte. Mourrene sov precis bredvid och jag vägrade väcka henne för något jag tyckte var äckligt. Hon sov i det här varenda dag. Tankarna gick. Ni vet när hela världen snurrar för att tankarna är så enorma och kommer med sådan kraft? Så kände jag. Sömndrucken som jag var blev jag även livrädd för att myggorna som bitit Mourrene skulle kunna överföra hiv även till mig. Så dum och så prövad på många sätt. Man har upplevt svåra saker, men det här var nog det svåraste i mitt 20 år långa liv.

Nu vill jag inte prata mer om det här. Det går inte förklara med ord. Nog för att jag kan formulera mig, men det finns inget som kan beskriva denna natt om man inte upplevt det själv. 

Här hemma i Sverige fick jag frågan ifall hon inte skämdes över att visa opp sitt hem, sitt lilla plåtskjul? Här hemma skäms vi om någon kommer på besök oväntat och det ser lite stökigt ut. Vi pratar bort det och skyller på något oväsentligt  medan vi plockar i högarna med kläder eller gammal post. Jag svarar alltid samma sak, som jag aldrig kommer glömma. För Mourrene och jag pratade om det här. Hon förklarade att hon hade blivit överlycklig när jag frågade om jag fick sova över. Hennes närmsta vänner hade hon tappat kontakten med. De hade blivit rädda när hon berättat att hon var HIVpositiv. De hade flytt henne och lämnat henne ensam med en av världens mest dödliga sjukdom. Vi satt utanför hennes hus och kollade på stjärnorna när hon berättade.  Det var mörkt och jag såg knappt en meter framför mig, men jag behövde inte se, jag visste att hon grät. Kunskapen kring denna hemska sjukdom är låg. Sydafrikas president våldtog en ung flicka för några månader sen, pga att han trodde att viruset överförs bara man andas på varandra. Så är det inte. Och Mourrene var glad, för hon hade någon som inte var rädd. Ibland är livet större än vad man tror. Och just nu i denna sekund så tror jag att man måste komma ihåg att någon alltid har det lite värre och påminnas om att man har det ganska bra. Livet gav mig insikt. Och en erfarenhet jag ibland drömmer mardrömmar om. Jag önskar ingen människa i världen det här. Att sova i en slum. Jag önskar jag var Bill Gates och kunde förvandla Kibera till något fint. Där kärlek och standard kunde förenas. 

Det här 👆 skrev jag för några månader sedan. Det är sånt jag behöver läsa ibland. Därför tänker jag publicera det på bloggen just nu. Jag skulle kunna berätta så mycket om min Afrika-resa, det skulle bli en hel bok i sig. 

Naiv kallas jag. Eller modig.

Nu har Pia med vänner börjat betala månadshyran för att Mourrene skulle kunna flytta till ett annat hus. Ett hus som är ett hus. Så ibland kan historier och verkliga upplevelser faktiskt leda till något positivt. För det svåraste var insikten att jag kunde sova där en natt, men sen åka därifrån, men för Mourrene fanns inget annat. Att lämna är det svåraste. 

Snälla människor som läser det här, försök att göra tillvaron bättre för någon annan. Räkna till tio, skicka ett sms, säg en gång för mycket "jag uppskattar att du finns i denna värld." 

det har funnits tider då jag har kallats sol varenda dag och nästkommande. ett litet knyte energi med strålar av leenden.  allt var så spännande. hela världen låg som ett mysterium för mina fötter. men jag sa redan då, som den stenbock jag är med ung kropp med en gammal själ, att någon gång kommer allt nytt sluta ge  mig pirr i magen för att det har blivit gammalt och en vana. 5 år efter kan jag ge er besked om att så inte är fallet. jag gillar att analysera skeden i livet. vad, när och hur saker har påverkat dig märker man ju längre man lever. då kan man blicka tillbaka och slå hål på fördomar man hade då eller konstatera att man hade rätt. 

jag hade fel. myten om att man skulle bli för gammal och van av saker för att kunna bli som ett barn om julafton vareviga dag är en ballong jag satt en nål i. teorin sprack. man blir aldrig för gammal. inte för något. siffran spelar ju ingen roll. det är hur lätt du tar in små saker utav glädje. jag gör det lätt, så mitt liv kommer alltid vara ett spännande äventyr. 
på riktigt. vem är min anonyma vän som kommenterar hela tiden? vi kan vara vänner ifall jag vet vem du är. puss! 
ha vatt hos tokan nu. båda två konstaterade att det är ju inte underligt att JAG är som jag är faktiskt. tillbringade alldeles för mycket av min barndom där så man har ju influerats av henne, och ja, mormor är inte klok någonstans!❤️ haha, min stora, stora skrattmaskin till mormor! knasigaste och busigaste och världens bästa brud med alldeles för stora byxor, en tand för lite och med en bläck-ritad solros-tatto på ena handen. och så bjuder hon alltid barnbarnet på Bailey's. jag glömde emellertid att tacka för världens, nej, universums finaste paraply men Jordgubbsjullan bjöd ändå på fika och jordgubbar och hade dagens bästa stund med henne. aldrig är livet så fint som när vardag blir fest och hon sitter och doppar jordgubbar i Bailey's på en torsdag. det är bara min mormor som gör sånt. hon är fantastisk! 

när jag blir tjugifem ska jag köpa eget hus med en liten stuga bredvid och där ska mormor bo och så ska vi tappa tårtor i väskor och skratta lika mycket som idag. kanske googla på korsord ibland och spela 500, med fusk. hon är bäst. finns inte ens någon i närheten av att vara så bra som hon. så de så. 
asså jag har the time of my life. är på toppen av toppen och har liksom hängt här ett bra jävla tag. de senaste veckorna har jag varit extremt trött men hallå, jag har nog varit mitt bästa jag hela tiden ändå. idag var det kaos för idag ville jag bara krama varenda människa jag såg, men spärren inuti sa som tur var åt mig att sånt kan man inte göra med varenda människa. åh. och vet ni att min kaffe/cigg-diet är på tok för farlig men bra för mig, jag är liksom ganska hyper hela tiden. och det blev chips till middag idag och jag serverade skratt på skratt, som jag faktiskt kan ibland. när jag är i mitt esse. som jag har varit ett bra tag nu ju. allt är för bra helt enkelt. eller, det är ju dåligt också minsann, verkligen, men jag gråter bara ibland och älskar så mycket som det går. snart ska jag springa ärenden. duschade nyss som också är typ det absolut bästa jag vet i hela världen. mums. och sen ska vi dricka Bailey's hos mormor och livet kan väl inte bli mer fab? jo, ska shoppa box också. WOOHO. och dansa med pappan och kanske vara ännu mer galen än igår. VEM VET EGENTLIGEN? haha åh har jag sagt att jag lett konstant hela tiden idag? precis hela tiden har jag nynnat för mig själv och gjort padebure vart jag än gått och lett!!!! jag blir förvånad av mig själv hur man ens kan vara såhär glad. igår drack jag en bärs med samme och jag blev totalfull, men så äre när man jobbar sa pappa. och så la vi pussel; som också gör vardagen så jävla fantastisk. 
och imorgon funderar jag på att sätta mig utanför gladaste killen utanför Ica och bara hänga. han kan inte svenska så vi kan fan bara sitta och vara glada tillsammans. glada och säga hej till varje människa. kram på det. träffade suraste sigbri** också och hon kan vara den suraste människan i världen och sånt förstår jag mig inte på så mitt stora mission här i världen är för tillfället att få henne att le nästa gång jag ser henne. livet blir så mycket bättre med kärlek oh glädje hörni. 
vill ha ett glas rött och dansa som en tok, i extas, med min underbara musik en hel natt till morgon och bara vara. det lyckligaste jag vet. att bara försvinna med kroppen och aldrig vara trött för dansa kan man göra hur länge som helst. 

och på tal om något annat så saknar jag min linnéa, som gör livet lite roligare. och min frida som kan dansa lika impulsivt som mig. inte för att livet är tråkigt, det är så underbart så man knappt kan önska sig mer, men kunde man önska så vore det dem. 

köpte nya revben åt pappa en dag, hans är ju brutna 
drack bärs med clara en annan dag
gjorde frulle åt mamma en hjärtans dag. med ägg. asså världens enklaste men finaste grej att forma dem. minilycka. liten lycka när den är som bäst
pratat med prinsessan idag, indien var varmt, jag är lite avis
har en förunderlig känsla av att jag är älskad. nitisk som jag är så är hårt arbete och leenden nog receptet. och jag känner för en gångs skull att jag förtjänar all den kärlek jag blir given. älskar tillvaron även om den ibland gör mig helt stressig i huvudet. helt full av kärlek från familj, släkt och gamlingarna på jobbet och mina tanter på andra finjobbet. det är så underbart. livet är fint. 
jag önskar mig solrosor 
att radera människor ur ens liv är så enkelt. blockera på alla sociala medier så finns du inte längre. som ett trolleri. har använt denna funktionen flitigt på senaste tiden. jag orkar inte med människor som är dumma i huvudet bara. andas julia, andas. det är folk som är dumma i huvudet, några få, inte du. och de flesta människor är faktiskt magnifika så er skulle jag vilja klona. 

men jag hoppas människor mår bra av att behandla mig som skit, då är jag ju till någon nytta i alla fall. puss och evig kärlek, nu drar jag på äventyr hos folk som ändå älskar mig
bada fast det är vinter 
vad händer i mitt liv? jag busar och överstiger nya nivåer av konstighet hela tiden. har en utställning på toan med alla insamlade plåster jag förskansade mig under förra veckan, det blev cirka tio, och det forsätter fyllas på. jag sa hejdå till linnéa häromdan och några timmar hinner gå innan saknaden är ömsesidig och brutal. hon är i indien med malin och jag kommer ej få se flickebarnet på månader. vet ej hur jag ska tacklas med detta. igår fyllde älsklingsmormor år och hon fick fyrtio tulpaner och massa kramar och vi kände oss inte en dag över 84 och 21 år för ålder spelar ingen roll. vi blåste opp kinderna så varenda rynka blev slät. idag lurade jag pappa och karlarna i huset och skrattade så ögonen blev till små sträck. kramade daniel och sa att han var en så himla bra människa, för det är han, i danne och pappa finns inget ont det kan jag konstatera. pratat i telefonen med eve och frida och ätit godis med samme och vad mer kan man önska på en onsdag? och man har halva veckan framför sig? 
alla dagar skimrar lite mer än dagen innan. det där med rutiner, att våren är på väg, att varje dag mötas av ett nytt fågelkvitter, att lära sig mer för varje ny dag som kommer; sånt passar mig. 

att gå promenader i natten med hög musik och dansa ensam på gatorna och varenda stjärna lyser starkare än gatlyktorna och jag är för kort för att nudda dem men ändå så känner jag mig varm och inlindad i dem; då lever jag. 

att planera och drömma och längta och hoppas och veta att ibland måste man göra såna där vardagliga saker ganska ofta men helt plötsligt så finns där något att fira ändå; det är då jag är som gladast. 

det är just nu jag är yngre än vad jag någonsin kommer bli. jag tänker inte låta en enda sekund gå till spillo. jag tänker aldrig förpassas till en vardag som är konstant tråkig, jag tänker dricka vin på en tisdag, ha finkläder på en torsdag, aldrig låta ålder bestämma på vilket sätt jag ska äventyra, äta ärtsoppa när jag än känner för det och vara vaken länge trots att man ska opp tidigt dan därpå; jag kommer fortsätta vara en rebell och fira så mycket jag ens kan och hinner vareviga dag tills döden skiljer mig åt. 

jag ska lätt bli ihågkommen som hon, kvinnan, som gjorde varenda vardag till fest. 

samme o skogis fredagsmys med skavlan
jean-pierre blev bjuden på thé o biskvi. han pratade alldeles för snabb franska men hann ändå förstå att han varit gymnasielärare hemma i sitt land. lärare i franska, latin, estetik o filosofi. nu väntar han på besked från migrationsverket, varit asylsökande i 4år o 6mån o är därför inte tillåten att söka jobb eller göra något under tiden. bra system va? integrationspolitiken i detta land är ju närmst obefintlig. vän med JP blev jag tack vare hans cykel som han alltid åker omkring på. följde honom hem o ja, alla jävla sdare kan fan TASIGIRÖVEN jag hatar er så tårarna sprutar. nåväl. standarden hemma hos JP var ungefär som hemma hos Mourrene i kibera i Nairobi. ni kmr väl ihåg att jag berättade om min natt hos henne? jaa, i sverige bor afrikanerna med samma standard som i AFRIKAS FUCKING STÖRSTA SLUM !  
såpbubblor med Linnéa o Melissa. 
har btw haft världens bästa dag idag. som tillägg till det föregående deppiga inlägget. vill bara att jag ska komma ihåg det. hur glad jag var. hur bra dagen o hur kärleken till livet nästan kmr tillbaka Nu bara jag tänker på det. 
inget kan få en att känna sig så oälskad som en ensam fredagskväll. fast i ett snöigt valdemarsvik, som sommartid är min favoritplats på jorden, men på vintern så snöigt o ensligt som den kalaste skog. önskar att alla mina vänner kunde bo i närheten. inte i andra länder eller göteborg, sthlm, kalmar. dricker vin för kärleken skull o all självplåga med svimningar, svart för ögonen o magont pga svält kommer inte ge något resultat. men vinet får mig iaf lite mindre ensam. ensam o tjock. 

drar till boisen nu o ser vad som händer där. de har förmodligen lika tråkigt som mig, för är det inte så att förväntningarna på en kväll som denna är skyhöga? fredag. men många faktiskt sitter hemma o inte gör så mycket ändå? jag längtar till sommaren, spontana grillkvällar, bad o fantastiska äventyr. solen har förvisso skinit idag, men det gör inte Ute mycket varmare på kvällen. o då slutar det med att man sitter inne. det passar inte mig. imorgon ska jag bada ifall isen tillåter. hoppas L är på. 
dagens roligaste kommentar "du tycker inte jag är för hård mot dig va". haha, jag kunde inte hålla skrattet borta då mina egna tankar typ gått i cirklar som "du är så värdelösast i världen, förtjänar du ens att få uppta all syre du gör". tanke på tanke på tanke. svarade henne tillbaka "nej, det är verkligen ingen fara, du är snäll." måste sluta trycka ned mig själv. 
haft världens bästa dag. kunde inte ha önskat mer. jag log o dog av lycka. fnittrat konstant, gått o sjungit för mig själv, gått på skattjakt, hittat min själsfrände, busat, hängt med byggare-boysen i huset osv. men det har inte gått mer än kanske fem minuter innan jag tänker på att jag är så tjock. äter, enligt mig, inte så mycket, det är liksom knappt så jag orkar nu, men måste tydligen minska portionerna ännu mer. ork. var femte minut är plågsam. 

idag bjöds det på semlor igen. fått dille på att baka det. bra att man får finfrämmat som kan äta opp dem! 
p.s. bra dag idag trots allt. 
är så ofantligt rädd när det är mörkt. det är som att alla små ljud väsnas lite högre när alla sover och det inte finns någon att prata med. längtar inte till att sova, vakna mitt i natten och va helt svettig pga mardrömmar. sova har inte varit kul på flera år, därför har jag inte prioriterat det och klarat mig på minimisömn. men inatt måste jag verkligen sova, för att vara pigg till imorgon då nya äventyr väntar. jag får iaf sova i en riktig säng inatt. det om något borde väl få mig att drömma fint. ses imorgon. på andra sidan av allting, klockan, dagen, solen och universum. spännande är vad livet är. puss
dagen. eller snarare kvällen. så himla fint. fått umgås med värdens bästa syster. vi gjorde popcorn. på magiskt vis. skrattigt. sådär som bara hon får mig att skratta. hon har ett alldeles eget skratt. större än så kan jag väl inte beskriva min syster direkt. 



imorgon åker hon på nya äventyr igen. men vart hon än i världen hänger, väntar jag med varma händer. väntar på att hon ska komma hem igen. tra la la
livet. jag vet inte hur många gånger jag hoppade runt med lycka i kroppen igår och dansade runt pappa när vi donade i nya huset. sen blev jag rastlös och drog till bästa samme. i snökaos åkte vi in till stan i typ 200 och drog en utgång med så bra killar. ett halvår sen jag var på puls kunde inte ha tillbringats med bättre sällskap. blev puls och hugo (!) bara för att, gött att träffa massa sköna typer man inte sett på ett tag. gick i snödrivorna hem ensam, lite läskigt, och sov som en prinsessa. dagen idag har varit tröttig och göttig och min fina kusin förtjänar en stor jälla tårta för världens vackraste golv. mitt. klappade det lite förut, där ska bara fina fötter få gå. 
tänk att lite trä kan göra en så glad.