det är kaos. nu får en pausa ett tag. livet är för glorious. men det går för fort. dagen igår, jag kunde ej ha önskat mig mer. jag fick allt. jag fick mat av richard, skratta med linnéa, leka på förfesten, dricka bärs, dansa på en båt, hålla i ballonger, kramas, prata, gå vilse, hänga med ögongodis, tappa bort förståndet. veckans mest äventyrliga dag. så kul! 
oscar och jennie på båtfest 
hej amanda. det här inlägget är till dig. du ville veta vad jag gjorde med mitt liv. just nu pratar jag i telefonen med dig. ok. hejdå puss 
en var och handla igår i en supermysig liten butik med mat från hela världen. jag älskar ju sånt! kan tillbringa en timme lätt genom att bara gå och känna och lukta på sakerna. sen kommer den 50åriga ägaren fram, frågar om jag vill ha hjälp och "nejtack, men vilken fin butik du har är den nyöppnad för jag har aldrig sett den innan" blablabla han pratar om sitt liv och det är liksom bra stämning ända tills han frågar om jag är gift och kysser mig på handen och vill ha en kram "nejtack men vet du vad den här torkade chilin kostar?" han fortsätter att vara påstridig så till slut säger jag att jag vill betala. han vill ge något till mig, så han ger bort en stor påse nötter och jag får chilin också helt gratis, men han vill ha en kram "där borta i hörnet där ingen ser" och försöker dra mig i armen. sprang därifrån och jag blir livrädd bara jag tänker på det. noteras skall: julia är nästan aldrig ute på stan ensam. igår var hon det och se vad som händer. 

idag började dagen bra och jag kände för att tillaga något gott med den där förbannade chilijäveln. saknade bönor så gick och handlade det på ica. frågar efter ekologiska bönor, som de naturligtvis inte har, men tackar för hjälpen ändå och "det är ingen fara, du får gärna komma varenda dag och ställa frågor du är fin" flirt med ena ögat. och så vände man på klacken och bestämde att nej nufan får det vara slut på att ränna ensam på stan om dagarna. 

ekologiska råvaror och en förbannat het chili plus 2tsk piripiri fick mig att svettas ut all ilska ändå. ibland asså. ibland har man inte överseende nog för sånt där beteende. 

stör mig också att jag är så jävla sårbar mitt där i alla matbutiker. där är jag mitt lyckligaste jag och så kommer folk och förstör det för mig. usch. blir arg ändå. låt mig va. 
dagens tacksamhet: att jag för en gångs skull var ganska bra på att vända dåliga förutsättningar till något fantastiskt, enastående bra. vaknade och kände mig inte behövd någonstans. sen kom jag på något jag läste för ett tag sen. om båtar som släpper in vatten, det var något fint, minns inte. men släppte man in vattnet så sjunker båten och det var en fin anekdot som gick att applicera på människan också. typ drunknade inte i mina egna tankar. huvudet slog bort de dåliga vibbarna, stålsatte sig mot vattnet som annars hade fått mig till botten. simmade som en tok, låg till slut på stranden och solade. vips så lätt kan julias humör skifta. 

vi föddes på en dag, vi kan dö på en dag, vi kan förändras på en dag, vi kan bli kära på en dag. tänkte att den där dagen den kommer förevigt vara varje dag av mitt liv. det är så spännande! livet. ❤️ ett eget litet personligt mantra. ibland är det inte kul att vakna på en dålig sida, men du kan förändra förutsättningarna. idag kanske är dagen allt förändras. värt att gå opp för. 

jag ringde clara, gick en promenad på stan med henne innan jag ensam gick på spontan secondhand-runda. fick med mig en verklig skatt, åtminstone nycklarna till skatten och solen speglades i ögonen på varenda människa som gick förbi. sen träffade jag mor. den eviga favoriten. lyxlunchade med henne på Östgötakök och åt för en vecka. träffade en gammal vän innan äventyr med richard. blev hungrig igen så en ringde clara. underbara clara. drog till världens och beställde vegburgare. bestämde att nu på en enda dag har jag ätit för en hel månad. men vad gör det? en kanske dör imorgon. bäst att leva livet till fullo. så beställde in lite öl också. carpe diem. gick hem till en fullproppad, syrefattig stjärna full med bästisar: och man ba njööööt. 
det ska va lätt att leva annars kan det kvitta. 
sa ju att det var nycklarna till en verklig skatt. 

drömdag. tack tack tack. älskar dig livet. 
har haft en gorgeous day. planerat, strukturerat, rensat, ätit gott, druckit gott, hängt med clara, linnéa, eve, richard, susanne och mamma. inte samtidigt. hallå ändå, en blev fanatisk med rensandet nu ikväll, pigg som en toka, och började plocka, ska slänga hela min garderob typ och köpa sånt som jag verkligen bara älskar. svart och silke. en är så fantastiskt fantasifull och engagerad! verkligen. kollade lite vad jag behöver köpa för skor till i sommar också. kom underfund med att man har skor för varenda dag i månaden och mer därtill (som inte är med på bilden!), och ääändå använder jag bara 3 par av dessa året om. sinnes. vad har man för begär? fatta hur mycket pengar som skulle kunnat gå till bärs????? skämtar 
ae. dis iz no pozibel. kom hem från jobbet för en halvtimme sen. svängde ihop en 100% ekologisk och vegetarisk köttfärs med pasta på ca 15 minuter. serverat med ekologiskt vin. sket i salten för det hade jag ej eko, men guuuuu. hög kulinarisk nivå!!! närapå baobab-trädtopparna i afrika. lever life till 500% för det här är himlen. bra, god mat och dryck är vad allt handlar om. 
matkoma. imorgon måste jag motionera om jag ska hålla på såhär. ... 
.....

nästan värt ett varv runt viken ändå! ❤️😍
hemligheter. det var fredag och så blev det lördag. lunchade på byn med päronen, mormor åt jordgubbar flytandes i ägglikör, jag plockade blommor, kastade pinnar till hundar och åkte sedan på äventyr med clara. hade en discoförfest med sju killar, ekologisk bärs och mamma mia. gick rakt in på hugo, rökte cigarr och stod vid blackjack-bordet. när en steg på dansgolvet sattes shakira på. gick hem långsamt, satt och filosoferade tills soluppgång. sov och vaknade opp till en perfekt bakisdag med spicy hot och halvars. idag är det måndag igen. den har varit fin, inte överdrivet, bara lite sådär kittligt bra. känns som att veckan bara kan bli helt fantastisk. måndagar. du lovar mig så mycket. 
den här tjejen ändå. hon är fantastisk. 

hon åt just sås med köttbuljong i. ni ser ju själva. ledsen och illamående. 

en hade randig tröja på sig och tyckte man va urgulli
det här inlägget är för mig. när jag tänkte på mamma och ville göra henne glad på lunchen. vill alltid göra henne glad, men idag var det något extra. kommer hem på kvällen och först då får jag höra att hon har ramlat. 

vilken tid var det? vad sa du? vilken tid var det? vadå då? vad spelar det för roll? *konstiga miner utbyttes* nej men jag tänkte på dig runt lunch och kände något. neeeäää, sluta nu. eve frågade också vilken tid det var för hon hade drömt om mig. ja, jag frågade också. det hände runt lunch. 

ibland händer saker man inte kan förklara. det kan vara en dröm, det kan vara en förnimmelse. men någonting i denna familj är jävligt magiskt och det är våra band av kärlek som tamigfan sträcker sig från viken till norrköping. vi vet utan att behöva vara precis bredvid rent fysiskt, och varför vi vet är något som inte går att förklara. de andra tror inte på flum, telepati eller sånt som inte går att förklara. men såna här saker händer mest hela tiden, och får mig att tro ännu mer på att det finns ett spektrum därute som inte så många utforskat, fast vår familj ibland kan känna av det. allra tydligast var det i afrika. en var på andra sidan jorden och jag hörde mamma prata flera timmar innan ett sms kommer med exakt de orden hon sagt till mig i huvudet. första tanken var att vafan slösar hon 14kr på ett sms med ord hon redan sagt? det var konstigt. tacksamt när man var där nere och var gråtig. men konstigt. fick alltid vibbar av jag-vet-inte-vad? vad är det egentligen som händer när såna här saker sker? 

är så enastående glad att jag hamnade i denna familj. vi lyssnar, vi är nära, alltid. det är konstigt att inte alls vara i närheten av någon men ändå känna att något hänt. eller är det inte konstigt? har fler människor såna här historier? 
det är fredag, man lyssnar på 'let's twist again' och livet är sådär överjävla magiskt bra.
jag låtsassov men clara drog med mig på äventyr ändå; matchandes i adidas från tå till kepa. äventyr är en grov överdrift. promenad. i dont do promenads. men hon lockade med att vi skulle förbi glassaffärn också. man hade levt life och spenderat 1lax redan innan kl var nie. hade drömdagen planerad, och så ringer jobbet. hade bra dag där med. kom hem halv tio, gjorde hemgjord pesto, man måste äta. förresten läskigt, men äter som en stor häst, två portioner tre gånger om dagen men blir ändå bara magrare och benigare för varje dag. (#vegetarian) satt till slut på en veranda hos magnus med utsikt över valdemarsviken, kollade på halvmånen och drack vin till halv tre. det är att leva life. gick hem utmed havet när solen var på väg opp igen och man inte sovit ordentligt på hela veckan. att säga att man är trött finns inte. we dont do trött. vi är unga. vi skulle aldrig förlåta oss när vi blir gamla. 

hjärtat är fortfarande kaos. lungorna svullnar o jag får inte luft. har hållit på sedan i söndags. har räknat blåmärkena efter i fredags. 18. drogad? ingen vet. 
jag vill leva för alltid för evigt. livrädd. vill kunna andas. 
cigarr på balkong, frank sinatra, studsbollar, alldeles för god mat, nya skosnören, kaffe, sol, hemgjord pesto hörni. 
hej kärleken. jag diggar att du osar ned mitt liv med dig. fortsätt slösa med det. det luktar kärlek vart jag än går och det är jag så tacksam för. kommer inte ihåg vad det var jag skulle skriva. men det var nog något i stil med att livet är fantastiskt. man är lika tradig som vanligt. bara tjatar och tjatar om det. men det är faktiskt så. och morgondagen kommer bli minst lika strålande. önskar jag kunde få slippa sova och vakna direkt. ska göra det till en turtisdag 
hej, idag är det måndag och det är så himla fint. har plockat ett dussin blommor, målat och hängt med bra sällskap. är lite förtvivlad för hjärtat dansar lindy hop och jag får inte luft. trodde det skulle gå över igår men det gjorde det naturligtvis inte. jag får inte luft. ångest är resultatet. hjärtat har klaustrofobi i korgen och ingen vet vad man ska göra. lilla kroppen kan du inte vara stark för en gångs skull? är som glasmannen i amelie. vill svära så jävla mycket 
hej du, fantastiska tillvaro. mina bästisar och jag drack bubbel på enoteket igår, och tydligen hade vår favoriträtt tagits bort från menyn men för vår skull gjorde de den igen. ren och skär lycka. hur många glas bubbel och vi visste redan då att det skulle bli trubbel. frida beställde in den godaste citronsorben jag smakat. återigen har enoteket visat att de är den bästa restaurang i stan. åh. man blir så glad. så glad att mam går runt i hela staden och sjunger "sånt är livet" hur högt som helst. ren och skär lycka. 

min känsla inför livet nästan varenda dag. 
asså jag har bakisjäveln från helvetet, aka studenten. vad hände där? aj. gick topless på förfesten igår. en har ju alltid sagt det. gick in i claras balkongs vägg och skrapte opp hela axeln. ""en gick in i vägga."""" ha ha. asså jag har så himla ont i huväää. vet ni förresten? livet är fint ändå. för vaknade med bra sällskap. en filip o en frida. och fann en smörkniv i hallen för tydligen var jag hungrig inatt. knäcke på fyllan. man baxnar. nu kom jag på att jag glömt ta min fiskolja. fan. och en bävar för kl två kommer den mest energiska (efter frida) människan jag vet och hon kmr va sådär energisk som en bakfylla liksom inte pallar. hon är kalas. min faster. åh. älskar livet. på återseende. jag har så himla himla ont i huvudet. har jag sagt att jag har ont i huvet? på tal om skön. skön grabb i kön igår som spontant kände för att paya fridas o min entré. 
produktiv dagjävel. har varit på en massa äventyr och varit glad och sur också. och träffat mormor!
sen gjorde jag jordens godaste eko-vego-pizza. det smakade som guds penis om man ska uttrycka det milt. 
hade fantastiska möten inplanerade idag. jag kan stundom faktiskt vara den lyckligaste tjejen jag känner!🎈sha la la la la. jag tror verkligen att varje enskilt möte som sker varenda dag på något sätt var menat för en. att just de där mötena för kanske typ ca nästan 5 år sen när jag började i en dansklass med anna och hade pia som danslärare verkligen hände för att det var förutbestämt. vi kan hänga en hel dag (som idag!) åratal senare och fortfarande ha askul, prata i munnen på varandra, drömma, vara kloka och spekulera om livets outgrundliga vägar utan att tröttna på varandra. är så himla tacksam för de två. tack livet för att du förde in mig på rätt väg ändå, tack för att du alltid lyckas göra det. 
har suttit i solen och fikat, kollat dansföreställning och druckit öl. konstaterat att jag lagt ca 4000 på krogen senaste 10 dagarna. men även kommit på att är det något som pengarna ska läggas på så är det bra bubbel, bärs och god mat. det är livet. la dolce vita som jag brukar säga 
dansade hem till skabbmops (systern) och hon hade ingen matsäck till imorgon så vem är inte jag som är vegetarian och allt och slänger ihop matlådor för en hel vecka åt henne. tror de smakar hyfsat, kunde inte smaka av. hoppas bara att hon är glad hela tiden. för det borde hon så bra som hon är!!!! och handlar det om så lite som att stå och laga mat kan man ändå göra det tusen gånger om. 
vill bara att alla är glada, det är allt jag vill med alla som är omkring. 
köttigt, gjort med kärlek ❤️❤️

godnatt, är nervös för vart jag hamnar inatt. det är så spännande att sova, äääälskar det (kom på att jag glömt skriva om lucid dreaming-experimentet här, men jag övar övar övar och lyckas gång på gång.) 

(LIVET ÄR SÅ JÄVLA SPÄNNANDE OCH UNDERBART OM MAN VET PÅ ATT NYTTJA DET TILL FULLO OCH PÅ BÄSTA SÄTT. DET VIDGAS VAREVIGA DAG OCH SNART NÄR JAG ÄR ÅTTIOTRE KANSKE DET ÄR LIKA STORT SOM UNIVERSUM FÖR VEM VET VAD JAG HAR LÄRT MIG PÅ MIN LIVSRESA DIT) älskar att lära mig 
det har verkligen glittrat från himlen oupphörligt idag. hela världen är så underbar, om man är korkad, tom och glad. själva lukten, känslan och ljudet av regn får mig på något sätt harmonisk. pappa och jag samsades om vårt lilla land och jag var enda kidzet ute på vår gata med händerna fulla av koskit. vi planterade ett dussin olika lyckofrön varav ett jag knappt kan förstå att jag ska få vara mamma till: lilla Lilian. min favoritblomma näst efter solrosen. åh sommaren kommer bli så himla fantastisk! 

kom in och såg på teve, vilket är en ganska ovanlig företeelse. såg visserligen jordens underverk och magiska vattenvarelser på BBC Nature som mina 60åriga medmänniskor, men kände mig ändå ganska nymodig. har mikroat pasta i veckan, och fick nästan iväg ett mail utan problem idag. det tar sig, det där, tycker sveriges mest odigitaliserade 21åring. 

det luktar regn, ska tända ett ljus och göra yoga och kanske lägga en patiens. jag känner att jag har tur idag. ✨🎈
hej bluggen. 
min favoritdag måndag har varit här och man vaknar och känner sig harmonisk och vet att allt, precis allt i hela världen, är möjligt. har ca noll planer för veckan men efter timmar med livet har man ändå lyckats måla hela veckans schema med skratt, äventyr, god mat, jobb, blommor, bärs och glass. det är ändå för underbart med måndagar.
här är en bästis framför en stor träbåt som tydligen agerat turistattraktion i valdemarsvik under helgen. nåja. himlen var ju alltid kul att kolla på iallafall. 

har förresten hittat tre nya favoritlåtar sen i fredags, då vet man att livet vill en väl 🙌

i två himmelska månader va bröna ej existerande. fick gå ned hela tre storlekar. prisa gud! 

nu har de helt plötsligt växt igen. helvetet asså. livets stora mysterium. y gör du såhär mot mig??? 

tycker ändå att det är värt med ett helt inlägg om bara bröst. 

fast. 

har varit hos mina fantastiska tanter och haft bokcirkel nu. nästa projekt för mig är nog att skaffa vänner som vill va med i en bokcirkel som läser böcker om diverse länder och sedan åker på studiebesök dit. så, vem vill vara med i den? vill läsa om jordanien, mexico, canada, vietnam, italien och irland. 

fett trött bye 
älskar att ha solglasögon och kolla på moln mvh hon som snart är expert på väderskiftningarna mellan valdemarsvik-norrköping 
älskar skuggan, och mig själv i turban. har nog haft en av mina bästa dagar på länge. bästa helgen på lääänge! vaknade totalbakis, som väntat, och drog på color run med mina bästisar. vår kvot av lycka liksom övermaxades trippelt. tack Gud. regnbågsfärger i hela jävla luften, och strupen. gladaste 5km i världen. länia och frida, best folks.💗 
en va ruggigt snygg efter loppet ciao, men en levde ändå. levde så jävla mycket. thai, gräsmatta, myste med årets första nyckelpiga, solade, eufori, frida. så galet mycket konspirationsteorier och läskigt överensstämmande händelser, lite auror och solsting och överdos kärlek. frida, henne finns det inte ord för. 
woop woop luv lyf

"det är nog ingen korv en vill ha i bröt" på värmländska 
på bra sidan:
bubbel
dr bombay
bra danskompisar
kyssar

på dåliga sidan:
pojkar som vägrar släppa taget om ens arm 
kl är två o imorgon ska vi gå opp kl sex och springa 5 km colour run 
är så himla tipsy 
är med bästisar 
är en flirt som jennie skulle sagt

puss
ord. idag har jag slösat på dem, nött ut varenda stavelse i dem, sagt dem sjungandes, tänjt ut betydelsen, använt dem i maskerande syfte, slängt ur mig dem snabbare än hastigt; snabbare än hjärnan tänkt dem och placerat dem i oreda ordning. somliga andra har tigit, och då har tystnaden varit mer talande. de har agerat med andra medel än med ord, vilket kan vara svårtolkat. vad menades med den där aktionen? den där blicken? det där samtalet som aldrig ringde mig? hatar någon mig? med ord, alldeles för många ord, goda tankar och goda ord, ska jag sprida lycka på vår jord. så småningom. för jag hatar att inte veta om jag har gjort något fel som förtjänar en dum motgärning tillbaka. prata med ord, med ögon, med tangenter. låt mig veta i ärlighetens namn. 

men, vad är mest tvetydigt egentligen? en som ljuger när den pratar, eller en som tiger i sanning? 

jag är inte hatad jag är inte hatad 

usch. allt det här stämmer verkligen supermöe. 
hej stalkers. vet att ni finns där och smygläser och inte vågar ge er tillkänna. gillar er närvaro. gillar när ni råkar försäga er om något jag skrivit här. lite narcissistiskt, jag vet. 

vaknade gladare än vanligt. förmodligen tack vare eve som fixade frukost fast jag egentligen inte äter det. det var underbart. eve är. 
sen ringde äventyret, skönaste bruden i stan och drog med mig på secondhandrunda. SÅN OTORLIG LYCKA. ni kommer aldrig fatta om jag försöker beskriva det med ord. man måste uppleva det, julialyckan. då känner ni vad jag pratar om. man liksom märker det på mig. fixade hur mycket böcker som helst för hur lite pengar som helst. man bara spratt till i kroppen och kände att NU just NU är livet ultramaxat. 
letade meloner. dansade omkring med mina meloner som maracas. tjing tjong. var mitt naturliga jag. innan clara och jag lagade panerade rödspättor med potatismos. hur bra? hur bra? 
sprang sedan till anna med studsbollen och skrattade såklart när jag såg henne för hon gör mig skrattig och så skrattade vi en hel del bara för sällskapets skull. braaaa sällskap. hamnade på casablanca i nairobi drack daiquiris tidigt på eftermiddagen och man ba: vad mer kan man önska? 
fick solsting så sen drog vi oss hem till stjärnan. bridget, den sköna bruden clara med äventyren, kom. ishockey, cockporn, vin, chips. 

riktigt bra dag. en själv för tie år sen "skriv fem saker som gjort dig glad idag" i dagboken. nu ba 👆 tusen saker som gör mig glad. tror man hittar mer gladsaker för var dag som går. 
älskar er

sol har det varit också, sa jag det?
jag är regn nu. länia är mitt paraply. när inte hon funkar för tårarna att sluta rinna så lär vi oss att älska regnet. vi hoppar i pölen tills vi blir glada igen. 

är så glad för min bästis. tack för att du får mig att inte drunkna. 
ok. hej en av mina djupa svackor. välkommen till mitt annars perfekta liv. jag ska lära mig älska även dig, du imperfekta, för du lär följa mig som en skugga. har tappat fotfästet, pga människor man inte kan ha förtroende för. lita på. jag tål ju inte sånt. jag går sönder. men har ändå tilltro, vet att jag kan laga mig själv hur illa däran jag är. 

vill skrika. vill hata. vill vara förtvivlad och sova ute i regnet. ligger här inne. låter smärtan pyra. kanske bryter den ut imorgon, i helgen, men just nu låter jag den svalna. om det är bra eller dåligt vet jag inte. 

vet att jag vill leva trots allt. 

har åtminstone tillbringat kvällen på bästa möjliga sätt. sju stycken underbara brudar på munken och världens. är såååå lycklig. lets focus on dat 

hej det är kalas idag och jag har varit busigare än någonsin. 
lunch med clara också. ikväll blir det drinkar igeeeen
idag är hela världen fel. am gunna drink n smoke til i feel betta again. har dock finaste sällskapet så hallå, dont bother, puss
igår köpte jag ballonger i lösvikt, skulle ha köpt en ballonghund idag men då var det stängt. var ändå gladaste barnet i hufvudstan

för hade min bästis breve. vi åt körv och drack läsk som de lantisar vi är. rebelliskt. och coolt. korv är coolt att käka på stan 
hon är *insert femtusen positiva adjektiv här*. sol ! 💛☀️✨
åt hamburgertapas och drack vinflaskor. hade rajtantajtan, levde rövare, spårade. vilka jävla nattliga bravader som försiggick! asså FATTAR INTE HUR BRA OCH ROLIGT LIVET KAN VARA IBLAND? älskar älskar älskar. tack för epic helg fridali o victor. älskar er till saturnus 
tack för omtanke. 

stresslunch och snabbisinlägg. skulle lätt vilja vara naken och lyssna på musik idag. har en sån JÄVLA skön känsla i kroppen. gladare än allt. sitter ensam i lunchrummet och har döhög musik och skrålar falskt och regnet öser ned och jag missar det men livet är ändå fab. och grattis CLARA. vi dansade lite förut, det var på tiden ;))) livet hörni 

nu klunka kaffe!!! hatar egentligen att vara såhär glad när en jobbar. känns som slöseri. borde man inte va sur och grinig????? i cant

mormor saknar dig också hjärtat! 

byebuee
varför vill jag skada mig själv? känner konstant skuld i kroppen, som en skugga. fick anorexi, tillät mig inte att bli mätt. röker, för att se när hjärtat inte pallar mer. osv osv. för att må dåligt för då får jag vad jag förtjänar. men vad har jag gjort egentligen? varför förtjänar jag det? 

uppdatering:
jag vet vad jag har gjort. jag har två föräldrar, och vissa har inte det. har mat, hus och pengar. och alla har inte det. en borde plågas därmed. 

eller? usch vilket pucko. det är ju saker jag inte kan ändra på. så varför måste jag må dåligt över det? 

du måste finnas - helen sjöholm