Jag har inte skrivit på jag vet inte hur många dagar! Det är för att jag har varit strängt upptagen med att ha lov. Jag har främst varit sysselsatt med att läsa böcker, läsa tidningar, varit i stan och har till och med läst i stan och läst om stan. Jag har läst i alla former! Jag har också njutit av en snöpromenad i solsken, 2 biobesök (It's complicated och Prinsessan och Grodan), hängt opp mina kläder i garderoben så de hänger i färgfördrivning (en syn för gudar, jag lovar), jag har också blivit klar med mitt solsystem till tak och fikat och dansat. Mer behöver man inte begära. Bara njuta av att njuta, det tycker jag om. Och så har jag blivit säker på det säkra, jag ska någon gång skriva en alldeles egen bok.

God förmiddag
Julia

Känner hur varmt det är där mellan lakanen. Med en oförställd chock vrider jag runt lite. Något är inte som det ska. Inte på tre månader har jag vaknat och haft en varm säng. Detta måste undersökas närmare. Försöker öppna ögonen lite och är plötsligt mäkta sugen på att genast sätta på mig overallen och se snön SMÄLTA! Prisa Gud, vi är skonade! Kanske bara för en dag men en dag räcker för att veta att våra böner har blivit besvarade.
Det är sol ute.
& det betyder liv.

DÖD ÅT SNÖN ONEKLIGEN
//Happy face

:-D

Tja. Jag har just kommit på att det finns en möjlighet att jag kommer att få vara ensam hela mitt liv. En ensamvarg. Som Camille i boken Tillsammans är man mindre ensam, fast ändå inte. En sån mänska är precis vad jag kanske skulle kunna bli. Fast jag kommer fortfarande ha min familj så klart. Man skulle också kunna säga att jag kanske skulle kunna bli en enstöring, det är ju samma sak fast ett annat namn. Undrar om det blir så och undrar om jag kommer tycka om det, ifall det skulle bli så. Det skulle ju dock vara ett ganska ensamt liv. Men då skulle jag kunna studera dygnet runt och bara gå runt och vara som jag är. & då skulle jag kunna lära mig latin, eller läsa om antikens gudar och lära mig allt om grekisk mytologi. Kanske fornnordisk också.. Men undrar om mängden kärlek skulle räcka? När det inte finns någon som ger kärlek till en och tvärtom, bryr jag mig då om ifall jag kan skriva en saga om Julius Caesar?
Antagligen inte.
För kärlek är bra saker och Julius Caesar kan nog inte ge mig den kärlek jag syftar på.

Men ibland undrar jag nog...
VAD TUSAN SKALL ALLT FOLK VA BRA FÖR?
Idag har Vivianne namnsdag, inte kvinnan i Lasse Hallströms film Chocolat, nä hon heter nämligen Vianne, och inte heller Julia Roberts namn i Pretty Woman, Vivian. Nej VIVIANNE. Och vivre på franska är på svenska leva. Men... så att säga, Rihanna fyller 22 år idag!
Jag är levande idag! Jag har sett på engelsk och fransk TV, läst hundra sidor i min nuvarande bok - fantastiska nuvarande bok ska jag väl säga, ätit en förträffligt god lunch och gjort en planet av tapetklister. Jag lovar er att jag har så fint tak så det går inte att föreställa sig. Under den kommande veckan, då jag har sportlov, kommer det förhoppningsvis komma opp ett par bilder på det, så vänta och se!

Just för tillfället så håller jag på med en överraskning men skulle så gärna vilja göra något skoj som är utöver det vanliga. Typ som att gå ut och gå till E22 via banvallen, som det ser ut nu vore det ett galet vansinnigt företag, precis av den sorten som jag behöver nu.

CRAZY WEATHER (blir till ett äventyr)
//Jk
Måste bara skriva ett sista inlägg innan jag studsar i sängen med en braksmäll.

Imorgon ska jag laga strumpor. Det är hål på båda fötterna. På samma ställe till på köpet. Vid stortån!
Tja!
Mitt asballa liv bara fortsätter studsa. För det första har jag namnsdag på fettisdagen (respekt!), sen så var jag på opera och lyckades ta mig igenom typ en och en halvtimme utan att minnas något av själva operan. Hehe. Skoj för min vän Maria som fick agera kudde och därmed ta mot det mesta av dreglet... HAHA!!!!

Nu har jag hunnit med att nästan fisa i en hiss, dansat och fått en tidning i namnsdagspresent. Till mat fick jag min favvorätt pannkakor. För inte nog med att det är fettisdag på min dag, det är pannkaksdagen i Ireland också!  HAHA!!!!

Dags att återgå till att fortsätta göra mitt liv asballt. Jag ska sova. 

PUSS & KRAM CYKELBANAN!
//Julia!

P.S jag fick min bok om andra världskriget idag också! Den jag skulle få när jag tecknade prenumeration på ALlt om Historia! Sypersmajl :)

Man kan räkna nysningar, man kan räkna leverfläckar. Idag så har jag räknat leverfläckar och jag hade över 150 stycken.
Något man också skulle kunna räkna är ju hur många dagar om året man känner kärlek. Och det är inte bara en.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Idag har jag valt gymnasium. Jag har sett ljusare framtid. Jag har varit gladare. Jag har haft lättare att andas. Mer än så behöver jag väl inte säga...

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG

Tjena mittbena! Idag har det varit en högst äventyrlig dag (som alla dagar med mamma är). Det började med att vi åkte till Musug (läs åt fel håll). Väl där åkte vi till Bisha. Handlade lite stuff och mamma fick marinad på handen (och efter att ni läst detta blogginlägg kommer ni att tro att vi är fattiga; får använda marinad som handkräm till exempel, men det är vi inte). 

Jullan försökte på sitt alltid intellektuella sätt att försöka få mor Ewa att inte tycka att Jullan är så bra hela tiden. För det tycker mamma Ewa ibland, när Jullan är less över att hon är så osmart. Ewa säger: du är bra. Jullan säger: Pucko. Jullan tänker: om jag är tillräckligt elak kanske hon inte tycker jag är bra längre. Sen sätter vi oss i bilen igen, på roadtrip genom dagen. & som jag sagt redan, allt blir äventyr när man har en mor som min♥! För när vi åkte gamla gusumsvägen hem, gissa vad jag fick göra? Ur sin lilla svarta handväska tog Mamma Ewa ut en sax och en tidning och jag fick klippa kuponger hela vägen hem.

Fifan va jag tycker om na!!!!
Du är världens bästa, tack för idag (kuponger är bra skit)

Vad är det som håller oss tillbaka? Varför kan vi inte göra precis som vi vill? Men jag tror att vi kan & ännu bättre, jag tror att vi ska!!!!

FÖR FIFAN VAD VI KAN FARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VART VI VILL.........

GOD I LOVE THIS








(det enda jag är berusad av är LIVET)

... inför nationella provet i svenska idag.

fixade bara matsäck igår, gick bara och la mig vid halv tio, imorse drack jag bara en stor kopp te med honing (vilket var en aning dåligt planerat visade det sig. te=vätskedrivande. vätskedrivande=dåligt när man är instängd i ett klassrum i fyra timmar...), bara ett glas med vedervärdig rosenrot för koncentration, huvudmassage, en vanlig rask promenad i 10 minus och tillslut 3 pennor, 2 sudden och 7 vita tomma papper! BARA!!

Åhh, jag kom just på en jätterolig lek. Men den är alldeles för sen att leka. Den går ut på att räkna hur många gånger man nyst under hela dagen. Och nu har ju halva dagen gått och jag vet inte hur många gånger jag nyst!!! Varför kom jag inte på den leken imorse? Jag hade ju slått världsrekord i mång-nysning! Imorgon skall jag räkna!

Skoj-of-the-day: nationella prov i svenska. Skoj skoj skoj! Trots att det tog fyra timmar och en fjärdedels yoggi.♥
Såhär kan det gå till: Jullan sitter i fantasin och tänker på vad hon skall skriva. Äter lite yoggi. Plötsligt tittar hon opp. & längst fram där hon sitter ser hon hur läraren (Olle Wester) sitter och småfnissar. Jullan tittar sig förvirrad omkring. Vänster om henne sitter tre gusumskillar och småskrattar de också.

Jag kommer då att tänka på den där låten som kom för några år sedan: det är så logiskt, alla fattar utom du...

LIVET ÄR TOPPEN-TUPPEN
Jk

Jag tror att imorgon är en väldigt bra dag! Många sidor kommer skrivas; i historien, i ett klassrum som gör nationellt prov i svenska (mitt klassrum) och kanske i din dagbok. Skrivas.
Med en jord som är gammal, ny låt från Shakira, te med honing, en stöttande mamma & yoggi så kommer åtminstone jag klara mycket, närmare bestämt allt imorgon! Imorgon skall jag skriva så att min penna glöder; det kommer se ut som att jag svetsar! & bokstäverna bildar rök och allt som blir kvar är läsaren som är i upplösningstillstånd! Jäpp-läpp, imorgon kommer jag skriva så bra så att allt som blir kvar är aska och hela världen kommer vara lagad! För imorgon är en väldigt bra dag! Imorgon siktar jag mot stjärnorna, något jag borde göra varje dag.

Vad har du som gör att du klarar allt? & vad kommer du skriva om? Kanske i din dagbok? 
Det är kärlek att få finnas till
♥jk
Det var en tant i medelåldern med skotskrutig jacka och fluff-hår idag som sa att hon sett en liten fågel med lång svart svans i sin trädgård som hon aldrig sett tidigare. Jag bara: jaha. Vilken tur att det inte var en papegoja då.

Det som också hänt i mitt liv är att jag besökt ett par skolor i Linköping. Det är nu oppe i 9 skolor som jag INTE skall gå i... På aftonen innan hade jag varit på fest hos Viktor med varm smörgåstårta, chips och mörkkurragömma. Maria hängde med hem och vi sov skavfötter i min säng. Klockan var 3 när vi somna för då hade vi pratat i två timmar. Vi vaknade vid 7 och insåg att vi hade fått ett par riktigt fläskiga "chipsprickar" i ansiktet och att vi hade bråttom till bussen som gick 20 i 8. Det är nu, på lördagen, vi åker till Linköping med Siri. Vi klarade att åka tåg och buss helt ensamma och små och söta. Tror ni det var en fantastisk dag då?

En papegoja i trädgår'n, en dag med sina vänner = lika färgglada

C'EST AMOUR
//Jullan-som ska-på-dans-snart-men-måste-typ-plugga-som-en-uggla-innan (<---pas amour)
Hej! Nu har jag klått Eve i 500, som vanligt. Vi är nu på väg att gå till ICA och köpa yoggi dårå, som de flesta redan vet. & så ska vi hyra film och se på ikväll. Sypervardagsmys-varning!♥

Morsan är inte hemma och jag har möblerat om i vardagsrummet, därnere. & vi ska äta snacks.

Hehe, när katten är borta dansar råttorna på bordet 
//Jullgull
Länge leve dagen!!! Fast inte idag.
Nä, nu har jag sett på fransk teve i en timme. Det var fina kläder, som man säger, men nog undrade jag vad det handlade om! Ganska uttråkad, så nu ska jag gå och sova som en stock i ett solsystem. Ni kanske undrar hur en sån sover? Pilutta er, det är bara jag som kommer få veta!
Jag lever en kort dag idag. Men imorgon är jag pigg som en lärka och lärkor lever långa dagar!!!!
LOVE LIFE



läs mitt tidigare inlägg om dödssynderna puss
En bok har många sidor, men den tar slut. Något som inte tar slut så jättemycket är ju veckorna (notera att jag skrev så jättemycket, för det finns ju slut på veckorna också, typ nästan).
I alla fall, veckorna går ju på och på, precis som det ska vara (det är bara Molly Moon som kan stanna tiden - läsvärd bok).

Nu är vi ju inne på vecka 5, vi har passerat pizzaveckorna, pannkaksveckan, lingonveckan (hehe) och är nu inne på yoggiveckan!!! Nu är det så att under dessa veckor så har jag liksom bara tänkt på denna maträtt dygnet runt. Så nu tänker jag på yoggi vid frukost, middag och kvällsmat. 

Det var bara det jag ville säga 

och att jag tycker det är väldigt bra med veckor för då kan jag äta mat.
Jag tycker inte om att benämna en egenskap som "dålig", för jag tror att de flesta saker är bra på sitt sätt, även de så kallade "dåliga" för något gott med sig. Ändå tänker jag kalla en av mina egenskaper dålig just nu i detta blogginlägg.

Det är såhär att människor jag blir så sjukt störd på, såna som gör att jag skulle vilja flytta till Brasilien, hitta en tidsmaskin eller bara vrida skallen av; personer man inte bör bry sig om, jag bryr mig om dem!!! Jag vet att jag borde låtsas som att de är luft, eller ännu bättre ha styrkan att trots att de är så på gränsen till dödliga borde vara snäll mot dem... Grejen är den att jag är inte snäll mot dem, jag visar mitt förakt mot dem och blir dessutom på dåligt humör (här tillkom det ytterligare en dödssynd)(bestämde jag). Jag skulle ju inte behöva bry mig utan gå vidare & bara vara Världens bästa Jullan. Nu har jag låtit dem påverka mig, jag har pratat skit om dem etc etc, dvs jag har visat en dålig sida av Jullan helt enkelt. Förstår ni hur jag känner? Jag känner mig skit. De drar verkligen fram det värsta ur mig, och jag blir sur som en citron och jag i min tur överför det jag känner (alltså skiten) till andra människor.
Jag som trodde att jag var så mycket bättre än att äga denna värdelösa, urbota bajsdåliga egenskap som sänker mitt humör.



FOKUSERA PÅ NÅGOT ANNAT
av och med den alldeles bedårande jullan (jag ska försöka att inte bry mig) tra la la (jag försöker)
Jag har gjort det, datt och dit. Så nu ska jag göra som kineserna, en sak jag inte gjort idag. Men vad är det man brukar säga då?

Jo, GOD NATT!!!!!

Gör som kineserna du med, vetja! Gå & sov!! & glöm inte det som man brukar säga.


Raggmunk i magen, yoggi i mage, naturgodis i mage! Dans har dansats och i säng det ska man! Inget smink på sig idag och läxan har man gjort. Jobbet har jobbats och imorgon blir det dans i Norrköping, jomenvisst!

Jag tror nog att ingen har namnsdag imorgon. Hur ska man tolka detta? Blir det en tom dag på den tvådje? (stör er ej på mitt stavfel, det var medvetet) Jag stör mig på att det är tomt, men jag tror att det är skrivit med genomskinlig penna. Jag blir störd annars, så låt mig få tro't!!
Något som inte är lika genomskinligt som namnet, är jag. Om man tittar tillräckligt noga kan man fortfarande se raggmunken i magen, den flyter omkring i yoggin.

Gegga!!!!!
//Jolia
(mitt nya snygga namn som kunde ha fått vara morgondagens namnsdag!)