Jag älskar nya år! Igår gjorde jag inte det. Låg i min säng och tänkte på hur fort allting gått och att jag snart är inne på mitt sjuttonde år. Så himla gammalt! Men idag bryr jag mig inte så mycket, en siffra är väl bra? Det är ju ett till år som man blivit klokare av. Mycket jobbigt som passerat men också himla mycket kul. Man förbättras genom åren...

Det är vad det nya året är för mig och därför älskar jag det så otroligt. Det känns som en slags pånyttfödelse också, tror jag? För jag kan förändra allting om jag så vill. Det är nytt år och nya möjligheter allihop!

LÅT OSS LEVA!   

2011


HURRA HURRA HURRA!!!

Varma kramar till er alla ♥
//Jk



Nyårslöften:
Inte köpa mer än jag har pengar till
Bli snällare
Inte stressa
Jobba på att bli mer "social"

Det var ju full jul i Dublin när vi var där, och sent omsider kommer här några nice pics.


Så himla fint var det över och bredvid oss, och inuti oss. ♥


Ett megafint skyltfönster.


En gran som ändrade färg från röd till grön till blå till silver.


De är så katolska, vilket är fint, fast jag inte tror på någon Gud.

Jag tror på kärlek och Tomten och det var, som ni ser, det som hela resan bestod av. Jag skrev kort till mina vänner och sa att jag inte skulle bli förvånad om jag stötte ihop med Tomten bakom nästa hörn och det var sant. I ett hörn mötte jag ju Honom.


Tomten och jag.

Puss!
//Jk

Jaaa. Nu är det såhär igen att hela gårdagen blev inställd. Batteriet/bensinen tog slut i min maskin och jag slutade fungera helt enkelt. Dagen började med feber och att spy fisk i en pappåse. Mer hemtrevligt, då det är att föredra framför en toa eller en hink. Nästan mysigt var det, varpå jag blev asglad. Ut med allt dåligt liksom. Sen var jag dock ändå döende hela dagen. Idag är jag bara yr men måste äta varannan timme typ. Precis som en baby. Lustigt vilken maskin till kropp jag har.

Pest och pina!
//Jk

Undrar när jag får känna på hur det är att ha jullov? Jag hinner inte ens läsa, vilket var något jag hade planerat in på lovet. Jag har börjat på 4 böcker men hinner aldrig läsa ut dem. Repetition 12-21 idag. Imorgon 10-13 sedan rendez-vous avec mes amies (alltså träff med vännerna (kul att jag börjar prata franska när jag är trött)). Skulle ringt Lena idag, men får skjuta opp det imorgon. Hon sover ju förmodligen nu, var så länge sedan vi sågs.

Kaka och baka!
//ont i huvudet Jullan

Jag har varit utan mobil och dator sedan i torsdags tror jag. Det är bland det bästa jag vet (ibland iaf). Bland det bästa finns också när man ser en baby som andats vår luft i blott en vecka, & att gå till kyrkan och höra på bra musik. Det är saker som är bland det bästa. Åh, mitt kusinbarn Liv, hon var så liten. Jag vill ha massor babys omkring mig hela tiden! De är så mysiga. Hon var så liten och såg så skör ut så jag vågade mig bara på att lukta henne lite i nacken och hålla hennes hand. Så skör som den allra minsta ros. Liv har ett liv. ♥

PUSS!
//JK

Andra dagen i Dublin, torsdagen, var en tämligen kaotisk dag. Eves nya visakort slutade fungera. Vi hade fyra dagar kvar och pengarna vi hade med var nästan slut. What to do? Efter ett antal besök hos banker fick vi rådet: Western Union. Då kan Visa föra över pengar till oss. Lättnad. Men eftersom vi skulle ta ut ganska mycket pengar (det skulle ju räcka hela resan liksom) så hade ingen så mycket som vi behövde. Fick gå till posten. Vi tillbringade typ 3 timmar där. Skoj... Fick inte pengar i alla fall. Man undrar vad som är deras problem då? När vårat land, älskade Sverige, ger 10 miljarder åt hela deras land men de kan inte hjälpa oss, två söta ensamma flickor?!! På fredagen fick vi i alla fall tag i pengar. I den vackra kyrkan som är ombyggd till turistbyrå. ♥



På kvällen av denna jobbiga dag hastade vi iväg med Luas:en (ungefär spårvagn) till fantastiska Shakira. Fick vänta 3 timmar på henne också. Vilket inte gjorde Eves huvudvärk bättre.



Men sen... Wow, det var den snyggaste showen jag varit på, tror jag. Kom in som Lady Gaga (det enda medelmåttiga), med rosa stor klänning. Drog igång hela O2-arenan och plötsligt var det allsång till Underneath Your Clothes. I andra sången hade hon skor på sig (dock enda gången) och Jullan fladdrade till på stolen. Shakira är alltid barfota när hon uppträder (därav namnet på hennes fond). Det var inte fullsatt men alla som var där kunde hennes sånger utan och innan. Åh. De älskade henne lika mycket som jag. Hon dansar bättre än någonsin, sjunger med sin röst och har coolaste bakgrunden någonsin.



Tack vare Eve blev jag inte hes dagen efter; hon filmade in nästan hela showen och det blir dåligt ljud om jag skriker. Tack vare Eve kunde jag rocka loss totalt istället. Tack vare Eve kan jag se showen hundra gånger om och om igen.



Tack Eve!

Asjobbig dag. Bara gått och varit melankolisk hela dagen typ. Allt är skitkorv. Jag är tjock, fet och ful. Imorgon ska vi dansa inför hela skolan, skolavslutning äntligen. Meeen. Känner mig spyfärdig. Vill bara vara snygg. Det har varit repetition på Back in Business tills nu (köp biljetter om ni inte gjort). Värsta uppbokad idag. Och för övrigt anser att jag använder mig av så jäkla fint vokabulär just nu. Typ, skitkorv, meeen, värsta, jäkla = bra ord att ha en sån här dag.

Imorgon har jag nog glömt allt. Imorgon är jag nog fin. I alla fall kommer jag att vara det efter vi dansat i kyrkan inför alla. Då mår jag bra. Då tycker jag att allt är fint. Det vet jag ju redan nu. Det visste jag för 7 år sedan.

Jag älskar ju att stå på scenen.
Sluta vara ful inombords.
Löv ju

Jag är hemma i snölandet igen. Har saknat snön medan jag varit borta. Ni kommer få se lite bilder från min och min systers resa till Dublin lite här och nu och då. Vi börjar nu med det som fascinerade mig mest av allt under dessa 5 dagar. Känsliga läsare varnas. För det som ni ser på bilderna är verkligen inte snö som faller...



Ser ni att det ser ut som snö, de vita bollarna?



Snö är inte vad det är. Jag har blivit informerad om, av min kära kusin, att det är mynt. Det är mynt som visar sig när ett spöke, eller skyddsängel finns där. Jaaaag veeeet, ni kanske inte tror på spöken? Men när vi var i Dublin åkte vi på Ghost Bus tour. Vi trodde att det skulle vara utklädda personer som skrämdes i mörka vrår. Istället blir det en tur runt Dublin, bl.a. till en kyrka byggd på 1100-talet. Där vi ca 15 st passagerare uppmanas att ta kort på en vägg. Guiden säger: Det syns på kort. Och vem är den ENDA som får något på kort? Jo, jag! Och vad var det som skulle synas? Mynten brydde jag mig inte om. Men bilden med spöket på... HJÄLP! Guiden sa: Oh my good. Never seen something like it. Så sa han att jag skulle skicka in det till deras hemsida så skulle de marknadsföra bussen med den bilden.

Jag tror inte mina ögon. Varför just jag? När 15 andra också tog kort. Vad är det???? Onekligen finns något där, utan att vi såg det med blotta ögat. Tro vad ni vill.

Dock är fallande mynt inte helt fel, precis som snön inte är fel.
//Jk

Flyget gick bra. Vi ar har helt hela. Antligen i Irland. Var lite radd pa planet for jag sag att om vi hade kraschat sa hade det gjort ont, for molnen var frusna och harda. Gillar dock att sitta och kolla pa flygvardarna. Det ar storsta nojet nar man sitter pa plan.

Nu ar vi pa ett datacafe i Dublin. Pa Grafton Street. Vi har atit frukost (2 rostade mackor, vita bonor, ugnstomat och potatisbullar, champinjoner), sen har vi gatt pa stan och kollat in staden lite. Det ar sa mysigt. Fast jag forstar inte ett jutta av de sager. Det later som om de har en stor potatis i munnen. Ikvall ska vi se pa bio.

Forresten, det ar megavarmt har. Nastan tidig svensk host varmt/sensommar. Ingen sno. Nu maste jag ga. Finns annat att gora har :-)

HEJ DA

Hi! Har inte packat allt än. Men det löser sig nog. Tänkte att det viktigaste är ju redan nedlagt i min rosa resväska, nämligen min lilla moleskine och den guldiga irländska flöjten. Mer än så behöver man väl ändå inte? (Biljetterna har Eve packat nämligen...)

På vår engelsklektion idag hade vi presentationer om olika engelsktalande länder. Irland kom opp, & jag tänkte blott: Vad gör jag här? Just då ville jag inte vara där i klassrummet i Sverige utan jag önskade mig till ett annat ställe. Jag vet egentligen inte varför jag är så obotligt förtjust i den gröna ön, jag bara är.

Men om vi går tillbaka till det första stycket jag skrev och vi säger att jag är en duktig flicka som packar klart sin resväska. Då krävs kläder som är väl fodrade. & foder är ju också rubriken på detta inlägg. För jag blev smått förskräckt idag igen. Såg ett rålill (rådjur) äta äpplen i en trädgård när jag åkte med bussen hem. Djuren tar sig in i städerna. Vi måste hjälpa dem. Fodra djuren! Glöm heller inte fåglarna. Mina får pappi ta hand om de närmaste dagarna. 

& gå nu, lilla Jk, och packa din rosa resväska full med kläder som är varma och fodrade. Så allt är klart till morfar kommer och hämtar oss kl 5 för vidare färd mot flyget.
OK?

Tidsinställda inlägg är ganska dåliga när det inte blir som man trott/skrivit. Hehe. Så det sket sig då! Inte var jag på lucia inte. Naej, det blev Svt Play som fick stå för mitt Luciafirande. Åh, så fint (nästan lika fin som min Lucia i det tidsinställda inlägget). Inatt hade jag så ont i magen och det gick inte över på 2 timmar. Fick ta en tablett och då somnade jag som en stock. När jag vaknade när far skulle opp, hade jag försovit mig. Rumpan hade somnat för att jag sovit på samma sätt i 3 timmar. Hade heller inte något som helst minne av den timmen som gått där jag måste ha snoozat. Jätteläskigt! Missade första bussen och när den andra skulle gå hade jag så ont i magen att jag inte kunde stå opp. Har därför varit hemma hela dagen och alltså INTE på någon Lucia. :(

Men en sak som jag kan förutspå och som kommer bli sann det är att framtiden är ljus och rolig. Bara 1 dag kvar nu...



Det här var vid Irlands västligaste kust. Kan ha varit här vi såg delfinen Fungie.


Nu sitter jag i St Olai Kyrka och bara väntar på ljusdrottningen...

(tidsinställt inlägg)

Vilka söta ord! Elfte och tolfte. Åh. Mina barn ska heta det!

Tjabba Tjena. Jag sitter och äter marsipan i färgerna gul, grön och rosa. Skriver historia uppsats och är trött (väldigt trött uppenbarligen då jag särskriver historiauppsats. GÄSP). Gäsp. Men bara deux, two, 2, TVÅ dagar kvar till jag är ledig!!! Såå... det får väl gå. Hihi. Det är ingenting. Snart sitter jag på planet. Jag älskar att flyga. Oj. Det slog mig helt plötsligt att jag aldrig sett Ireland täckt i snö. Hur ser fältena ut? Är det fortfarande rutigt när vi kollar ut ur de små fönstrena på planet? Eller är allt bara plant vitt? Ireland kommer alltid vara rutigt för mig. I BMW* stod det om Ireland. Att det var så fattigt under 1800-talet så folket fick lov att äta gräs. De hade knappt potäter. Vid den tiden hade flickorna rutiga vida kjolar också. Så Ireland har bevisligen alltid varit rutigt. Inte bara för att jag tycker det. Ser fram så mycket mot det! Jag kanske inte hinner sitta och blogga så mycket när jag är där, ni får ha överseende med det. Kommer ha fullt opp med:
Julmarknader, bio (vi ser alltid på bio utomlands), spöktur på natten, förhoppningsvis träffa the Horgan family (Eves värdfamilj), åka skridskor mitt i stan på ett hustak, sen fika på Bewley's som Scarlett också nämner i BMW och så förstås, Eve får väl slita med mig, tvungen att typ gå på Shakiras konsert. Man bara: Måste man eller?! Fast liksom tvärtom. :-D


Lucky, tired me ♥

*Borta med vinden





Var hos favoritmormor igår ihop med favoritEve.
Jättemysigt att baka petterkakor tillsammans.



HEJ SVEJS


Jag är tidsbesatt. Alltid i tid är mitt motto (utan ens en gnutta ironi). Gissa vad som hände imorse till exempel? Vaknade en halvtimme innan bussen gick, åt yoggi i bilen till bussen och borstade tänderna i skolan (eftersom det inte är första gången jag inte hinner med det hemma låter jag nuförtiden alltid en ligga i väskan). Sedan är det det här med Harry, gå och se honom en sisådär månad efter premiären. Hur kan man låta det gå så långt?! Blir ändring på det ikväll i alla fall! Jippie! Gusums bio blir det. I Kris-tinas och småfrönas by. 

På tal om att alltid vara i god tid. Kanske dags att börja jobba lite på historiauppsatsen som skall vara inlämnad på tisdag? Och jag som har såååå mycket ledigt den här helgen och allt. Hinner säkert.. Hehe. Lucia imorrnbitti och sen baka pepparkakor med mormor hela dagen, söndag är det visst rep 10-19. Fint. 

Bilden har jag tagit. Visst är den helt magiskt fin? Föreställ er att det är en blond tjej där bakom glasögonen istället så vet ni hur jag ser ut när jag läser mina böcker. Älskar bilden bara för att böcker strålar precis sådär, med något magiskt innehåll som bara syns när man öppnar dem ♥ 

TAKE CARE!
//Juppa

Om ni är ett tåg och befinner er i en tunnel så vill jag bara säga: kör vidare! Mörka tunnlar har alltid ett slut och det slutet är ljust och du kan köra vidare lugnt och fartfyllt till nästa kurva och tunnel kommer. Tuff-tuff. Mörka tunnlar är bara till för att få perspektiv på tillvaron. Tuff-tuff...
En annan grej man kan göra för att inte se mörkt på allting är att läsa Vilhelm Mobergs gamla bok Din stund på jorden. Den är från 1963 om jag minns rätt. Den är liv; den skulle kunna få en död blomma att känna sig levande, eller en vissen liten flicka...
Bland alla orden i den kan man se ett budskap; det klingar fint i öronen och smakar bra i munnen.
: Din stund på jorden skall du ta vara på och inte ångra något över.
Din stund på jorden är så fin, nästan i samma nivå som min stund på jorden.

Förevigt fred och kärlek
//Jk

Det har bara varit en helt i genom syperskoj dag! Haha, jag har skrattat så mycket idag! Lycka i varje nerv. Jag är bra, jag finns, jag är JAG!!!!! Jag har ätit massa och klämt på fettet på magen och skrattat. Roliga saker har ju hänt, orka bry sig! På håltimmen var vi på stan och fikade på pensionärshaket. Åh, jag är så lycklig nu. Vill springa maraton. Skall fortsätta studera sådär mycket franska som jag gillar att göra (på tal om ingenting). Och grammatiken är som glosor ju. Easy peasy. Allt ordnar sig till slut.  

& ej att glömma denna lilla detalj, (sagd så många gånger innan) små saker kan göra så mycket.

+ att mitt golv är kritvitt (jag har röjt).

LOVE YOU GUYS WHO ARE PART OF MY LIFE. YOU'RE LIFE FOR ME.♥

Igår gick opp klockan fem som vanligt. Skillnaden var väl att jag skakade och trodde att jag skulle svimma. Jag var så trött. Så trött så att min kropp inte kunde klara det. Skak och svart för ögonen (har aldrig varit så tidigare). Kommer till skolan efter någon timmes bussresa. Sitter ensam och väntar på en kall trappa utanför salen. Sen kommer Johannes. Han kommer på att det inte är någon lektion och jag tror att jag skall gå under. Har jag gått miste om två timmar där jag kunnat sova eller plugga? Så otroligt arg!! Inte visste jag något, för jag har vatt sjuk i en vecka liksom. Vet då och där inte var jag skall ta vägen. Har inte fått nyckel till dansstudion än. Good job. Väntar på att någon ska komma till dansstudion. Sitter ute i minusgrader och gråter i 45 minuter. Gråter för att jag är så dödstrött. Och för att jag är arg på mig själv som inte vill vara en last för andra. Sen kommer i alla fall vänner och öppnar. Tårarna kan inte sluta rinna för det. Blev liksom inte pigg för att de kom. Gömmer mig på toan i typ 20 minuter. Ringer paniksamtal till mamma och ber att få åka hem. Svullen tomat med snor i ansiktet. Kan inte visa mig ute helt rödgråten. Till slut går det över och istället kommer huvudvärken. Skönt, bättre. Kalla händer försöker dämpa svullnaden.

Så går det! Hade ont i huvudet resten av dagen. Slutade med feber igen, när jag kom hem vid nio. Min kropp säger så jävla mycket ifrån. Så mycket sjuk jag varit den senaste månaden, ja, så sjuk har jag väl varit sammanlagt under typ hela grundskolan. Nästintill skolk idag. Inte gjort det under nio år, men ibland...  är det så jävla skönt att vara en rebell.

PUSS
//JK

Eller: den Julianska Kalendern.




Julius Caesar hade en kalender döpt efter sig. & nu har även jag döpt en kalender efter mig! Det är den jag visat en bild på tidigare. Den som det hitills har gått sju dagar på. Sju dagar som var fyllda med en bakbok, en kalender från scouterna, ett par triumphtrosor utan söm, Anton Bergs lingonchoklad, grönt hårband, Rosen Seriens läppcerat och muffinformar med små tomtar på! Det blir nog att använda nya bakboken och baka något man kan stoppa i formarna redan ikväll! ♥ 

Julius kalender var det ju fel på så nu räknar vi dagarna enligt den gregorianska kalendern. Den går säkert bra att räkna med men jag tror nog att allra bäst går det att räkna med min (trots att min bara har 24 dagar)! Det är så himla roligt att få en liten present varje dag ända fram till julafton. Bästa sättet att hålla koll på dessa underbara juldagar. Tack Mammit! Du gör allt till mys och skoj.

//JK

Som en vän skrev på sin blogg så är det galet mycket just nu. Det är så mycket så att jag bara sitter och skrattar åt det. Jag orkar inte ta det till mig. Hahahahahahahahahahaha. Ta dig någonstans jäkla stress! Innan repetitionen idag så var jag så himla sur (dels pga veckan också). Då tänkte jag på allting som jag inte hinner med att göra men som jag måste göra.

Svenskaprov
Engelska
Franska/franskaprov 
Historiauppsats på tre sidor 
Vara social och prata med vänner och släkt
Plugga in allt till nästa repetition så att allt sitter och går som en dans
Gå på lucia på Vammar
Baka pepparkakor med gammal mormor
Hinna med att sova/äta/inte ta ut mig så mycket så jag inte ödslar en vecka till på att vara sjuk. 

& allt detta innan vi åker till Ireland. & när jag är där då missar jag så himla mycket också! Så det känns som att hur jag än gör kommer allt gå åt pipan. Bättre att bara strunta i allt och må bra just nu tack vare så himla roliga sketcher i Back In Business. Det är mitt sätt att klara av allt. Stänga av och göra allt i sista minuten. Tyvärr brukar det aldrig gå väl då.

Hej då min datadagbok!
//Julstrumpa
Fri hund, voff! Bara lite snuva kvar. Jag åkte till skolan igår och kände mig pigg och kry som en nötkärna (nåväl, jag hade inte feber eller ont någonstans i alla fall) och sedan åkte jag ut till Lindö med tjejerna och bytte julklappar till sena kvällen. Åh så tjusigt. Mäkta vinterkärlek! Tog sena bussen hem och skulle gå av i Ringarum. Hehe. På något sätt lyckades jag hamna ute i Takmossens ödemark och kolsvarta himmel över mig. Började fantisera om snömonster och stora stygga vargar men så lystes vägen opp av pappis billyktor och säkerheten var med ens en självklarhet. För att slira med bilen det är vad jag kallar säkerhet. Det är jag uppväxt med. & pappi lovade att jag skulle få åka bil på issjö iår med. Can't wait! Ett måste är öppna bilfönster då (och is förstås). Annars så kommer man inte ut tillräckligt fort om isen skulle vara vek och gå sönder. Då blir man en dränkt katt. (höhö, och jag som är en fri hund).  

Kära familjen har just vaknat. Tog oss en en liten middagslur. Pappi har varit i skogen från tidig morgon och skall på julbord till sena kvällen, och Eve och jag mest för att det är bra att sova när man är snuvig. Mamma är på julmarken i Eksjö. Tillsammans med sin syster. När de kommer hem har jag och min syster inviterat dem till kulinarisk höjdpunkt! DET BLIR HAMBURGARE!!! Syskonafton! ♥

Jag lider med djuren som dör i förtid av all snö som de är för små för att hantera. De dör en plågsam död och pappi såg massa småvildsvin i skogen en dag och dagen efter det kom en meter snö här. Undrar hur de mår? Och alla ekorrar då som brukar bo i mormors fågelhus? Var är de?
Det är inte lätt att va liten i stora världen alltså.




1 dag, sen 2 dagar. Så många har jag fått paket av mor och kalendern på teve gått. & jag har nu varit sjuk i 5 dagar (vilket inte är lika kul att räkna). Men imorse var allt så bra som det kunde (förutom gult snor förstås); julkalender och sen orkade jag inte vara vaken mer. Jag somnade till den sprakande brasan. Det var upplagt för drömmar. Åh, så tjusigt! Jag som inte haft några på säkert ett år. Men idag, den andra december 2010 när jag vaknade för andra gången så hade jag en! Det handlade om att jag spelade vollyboll på min gamla skola tillsammans med min bästis jag hade i ettan, Emelie Holmberg, och Albin Schnieder, f.d. klasskamrat. Det är inte meningen att man skall förstå drömmar va? För det gör jag inte. Haha! Blir inte klok nånstans.

Så för att fördriva tiden såhär på förmiddagen och för att få opp värmen så har jag låtit ugnen fått agera element och jag har fått lägga i engelska julkakor i den som tjänst tillbaka, antar jag. Kakorna blev goda och några timmar passerade förbi. Men med värmen hände ingenting, hitills utan framgång i alla fall. Så fortfarande 17 grader. Inte lika mumsigt som kakorna... Brr

Imorgon tänker jag gå till skolan oavsett om jag är friskförklarad eller ej. Detta tär så på mina krafter och jag blir lite lätt deprimerad och rastlös. Har knappt satt min fot utanför dörren på en vecka. 

Måste rastas snart
//Julia-Teddy Elisabeth Karlsson

Knut knöt en knut bakom grannens knut, då kom grannen Knut ut. Vad gör du Knut? sa Knut till Knut. Jag knyter en knut, sa Knut. Så knöt Knut knuten bakom grannens Knut knut.



(Lena - det var du som lärde mig den här! Kommer du ihåg när vi packade ihop maten på Mjödö?) ♥