Galenskapen är hemma, likaså knäppisen. Päronen kommer tycka att det blir galet knäppt med två yra barn i huset igen.
(Bild från Paradiset.)
//Jk

image description
Har installerat mig i gungstolen och sitter och spanar ut på tjusiga vyer i världsklass. Först Fjodor Dostojevskij och sedan vila ögat på min fina Stjärna med det älskade minibordet och den Amelie-inspirerade klockan och lampan. Snart skall jag hemhem till Valdemarsvik och havet, där skall jag skriva filmkunskapsanalys om både Amelie och Idioten. För ni visste väl att Le Fabuleux Destin D'Amelie Poulains huvudkaraktär Amelie är inspirerad av Fjodors digra roman? Ambitiös tjej som på egen inrådan tar sig an en av världslitteraturens största för ett arbete i filmkunskap... Fast i för sig, jag borde skämmas som inte har plöjt igenom den tidigare!

//Jk

Min lägenhet är så fabulös så. Häromdagen räddade jag en så fin möbel hos en förtjusande söt dam som älskar korsord, likt mig. Jag tänkte att den där ska jag släpa in till Stjärnan och sitta och gunga i om aftnarna. Med en kopp perkulatorbryggt kaffe eller bara ett simpelt glas svartvinbärssaft i handen, pennan i den andra och korsordet i knät. Man kan ju inte bli nöjdare.
//Jk

Inte undra på att min syster tycker att jag är bortskämd va? Igår fick jag in en teve och mitt Wii i lägenheten så nu (med undantag för den obefintliga brödrosten) är den komplett! Idag har jag således degat framför teven hela dagen, blir helt anfådd och utmattad bara av att gå de sex metrarna ut till köket... Lagom trist, men ändå hade jag en väldig tur att vara sjuk just denna dag ändå. Med långsändning av en annan prinsessa, som inte heter Julia utan Estelle!<3

Idag har jag tänkt på Irland längre tid än vad som rekommenderas. Härligaste minnen, men jag klarar inte distansförhållanden. Tanken har slagit mig att i år måste ju bara den femte eller sjätte resan göras dit och ska man dit så borde man ju ändå åka på sommaren, det är då det är som allra grönast. Åh, sommaren utomlands. Kanske också Paris och Rom för att träna språk. Jag ser fram-åt-emot. Bara ta mig fram utan specifikt mål. Sommaren drar i mig och jag vill bara, jag vill bara så himla mycket. Allting! Men jag sitter fast i den här dumma kroppen. Kroppen som för länge sen varnade mig, och fram kom pekfingret och hötte mot mig. Trasig liten kropp tänker att är den sjuk även i fortsättningen så kommer den skrumpa ihop till en liten brunfläckig murkla. Kommer inte ihåg när jag var frisk senast. Sörjer. Går sönder. Inser att det har gått så långt att jag inte kan undvika doktorn med sprutan i handen. Syftningsfel också.

Måste sluta klaga. Vill trösta mig själv med lite av Bewley's varma choklad i Dublin. God natt världen. Puss!
//Jk

Äventyrlig och hemtrevlig dag med gudstjänst i Tryserum på hemvändardagen, och när sista sången var sjungen fikade vi med släkten och sedan slutade äventyret hos mormor. Bullmormor hade som vanligt så fint i skuggan och Jordgubbsjullan trivs så bra därute. Det luktar bara blommor så långt näsan kan känna. Säkert möter man fjärilar, ekorrar, fåglar, rådjur och andra små djur som lika gärna skulle platsa i Alice i Underlandet-filmen i mormors trädgård, så himla magiskt fin är trädgården ju.

Finaste mammorna i världen
//Jk

Tog en tur med jägaren förut och kollade älgarna på ängarna. Det var fem stycken samtidigt på ett ställe. Fikarep förmodligen. Såg väldigt mysigt ut i alla fall och jag skulle gärna hjort dem sällskap. (Haha så rolig jag är.) God natt!


//Jk

Har äntligen förstått innebörden av en 'god morgon'. Varm choklad med marshmallows... Mums. En morgon både god och bra och glad.
Kärlek!
//Jk

I sommar ska jag träffa viksbor och turister i år igen. Prata om konst(igheter), muddringar och Valdemarsviken är mitt sommarjobb. Jaaaa!!! De ringde nyss och sa det. Snacka om att vara en tjej med tur! Fjärde året i rad på kommunen. Får dessutom vara i Viken hela sommaren och bara träffa kända och okända ansikten dagarna i ända, kanske läsa lite böcker ibland och bara ha det kalaskul. Kan inte bli bättre.
//Jk

Dagen har fört med sig många äventyr! Solen väckte fyra flickor som alla tänkte att livet är fint. Det är sådant vi kunnat konstatera för länge sedan. Emellertid kände jag att livet just idag var lite finare än vanligt, kanske just för att dagen började så sagolikt: tillsammans med några av de absolut vackraste människorna jag vet. Så när vi knappt vaknat ordentligt drog Maja, Anna och Jk till en amerikansk fotbollsmatch för att heja på omänskligt snabba Cristian. Och vissa stunder blev man lite rädd för det liknade mest en mördarmatch men samtidigt var det bland det fränaste jag skådat. Tro det eller ej, men bättre än vanlig fotboll.

Sedan skiljdes våra vägar åt olika håll innan jag efter en stund fann två Major på en buss till Viken. Det var dags att inviga Östersjön. Vilket äventyr. Cristian kom och dagen avslutades med lite varm choklad, bulle och spel i fjärilshuset. Det sitter asmånga fjärilar på stora vita husets fasad nu när solen skiner kan jag säga. Det är så vackert och livet är så fint så jag lutar mig bara tillbaka en stund och vilar ögonen på lite franska tidningar innan jag vaknar till ännu en fin morgon med sol i sikte.
Im kinda in to this adventure-thing så morgondagen kommer bli minst lika sanslös
//Jk

Igår klappade jag en hund. Det var lite såhär: en halvt panikartad Jk skriker åt sin mamma att fort föreviga stunden med ett kort. Det gick ju bra, hunden bet mig inte.. så hårt. Dessutom hade jag en fabulös kjol på mig som jag köpte när jag var åtta. Seulement tio år sedan... Bra stretch i tyget tror jag.
Kvällen innebar mys in my flat med vårt danskompani Ngoma. Det var kort sagt en bra dag. Hej svejs
//Jk

Nu har världens finaste pojkar från Kenya åkt hem. Eller de åkte igår närmare bestämt. De kom med solen och lämnade den kvar. Det var som att de bara kom och enbart uppfyllde ett syfte: att fylla på mitt och alla andras laddningsbara batteri i form av hjärtat.

Innan jag mötte dem visste jag knappt att sådan kärlek och glädje fanns. Det är nästan så jag tror att jag bara vaknat ur en fin dröm och hittat på dessa underbara pojkars existens. Nästan varenda dag spred de ord i luften som jag bara ville fästa på ett papper och för evigt kolla på när livet är motigt. De som upplevt nästintill ett helvete med världen neddråsandes över dem gjorde så att svenska flickan i Stjärnan fick för sig att allting rer sig. Jajamän, mina småproblem är inget jämfört med vad man skulle kunna gå igenom. Allting löser sig till slut.

Jack och Kim

Och jag tänker att dessa pojkar åker runt till all världens länder, med sitt ursprung i Kenya, som för övrigt är landet där alla människor på hela jorden härstammar från, och öppnar människors ögon. Och min starkaste önskan just nu är att själv åka till dem till Kenya och ge tillbaka en del av vad de gav mig. För allt handlar om att ge och ta.

Adam och jag

I fredags hade vi konsert på skolgården och i slutet drog Nelson Mandela opp mig på gräsmattan inför hela skolan. Jag dansade och min hjärna tänkte efteråt: Aldrig att jag hade vågat göra detta om inte dessa killar lärt mig lite av deras visdom de här tio dagarna de varit här.
 
Hopp
//Jk

Idag gick jag och mina danspolare till Cnema och satte oss i publiken. Plötsligt sattes en välbekant låt på och vi ställde oss opp och gjorde det som man brukar göra när man gör en flashmob. Det var skoj. För jag älskar båda Cnema och att dansa!
//Jk

Det har gått trögt sedan terminstarten men nu vänder det! Med en månad kvar av tvåan har jag äntligen satt igång att plugga. Duktig flicka, skulle mamma sagt om vi bodde tillsammans. Filmanalys är gjord och nu återstår blott att läsa ut Le Petit Prince på originalspråk samt på engelska, och så plugga inför yogaprov och skriva en yogauppsats. Men allt det hinner jag inte ikväll så det får bli i helgen. Imorgon dansar jag flashmob på Cnema och sedan åker jag till Linköping för att sitta i publiken till en dansföreställning av Skånes danskompani! Livet rullar. Har jag sagt att jag tvättar och städar också? Så sjukt duktig och ordningsam man är alltså!!
Kompenserar det perfekta livet med att vara lite bad ass. Sno blommor ur rabatter är olaaagliiigt (men fint).
//Jk

Åkte lite spontant till Nybro i lördags för att ha en dansföreställning i en kyrka. Vi dansade till Förklädd Gud iklädda blodröda och bläcksvarta kreationer som inte undgick en endaste komplimang. Vi var vackrast i Nybro och pusslade ihop de sista dansbitarna i lördags och det hela var kaotiskt och underbart som det brukar vara. Vi är dansfamiljen och rytmerna finns i våra hjärtan. Sen firade vi lillasyster Maja Grüttner som fyllde sjutton, det hann bli sen kväll och vi drack champagne och kom på att vi inte koreograferat sista dansen och gjorde således det klockan tio på kvällen. Fragment och pussel och dagen efter var nervös. Fnitter och bubbel steg oss åt huvudet. Vi steg och steg och stegen blev till ett högt stage-dive. Det var vad som hände under lördagskvällen när alla var bubbliga och småberusade: vi tränade stage-dive, mitt allra första stage-dive. Det var kanske tur att man var bubblig under träningen, men när föreställningen kom så var bubblorna ändå där utan att man behövde alkohol. Det låter kanske lite klyschigt men det är berusande att dansa.

Favoritord: eufori, tillit, impuls, adrenalin, andning.

Pias dotter Noemi som är African Madonna

Söndagen visade sin bästa sida när man vaknade på det sunkigaste hotellet jag satt min fot på. Man skall ju inte sätta värde på materiella ting heter det ju, och den här helgen har verkligen handlat om helt andra saker än materiella. Det är liksom inte det viktigaste här i världen numera.♥ Tårta för Maja igen (vi firade henne tre gånger). Genrep och moster, farbror och Eve satt i publiken!!! Kramar, leenden och tårarna som kom och språket som inte talades. Ord är ibland överskattade när man har en syster Eve som förstår en ändå. Kram och puss och glädje. Eve filmade mitt, Annas och Majas stage-dive från ett altare i Nybro kyrka och publiken applåderade och vi drog ett djupt andetag och jag kunde konstatera att detta var en kalashelg utan dess like.
//Jk
Såg världens finaste djur i ett dike på väg till min hembygd. Favoritdjuret älg stod och käka gräset mitt framför mina ögon. Gräset som var klorofyllgrönt och solkysst av solen. Gärdsgårdar fulla med vackra kossor som producerar råvaror till mina dagliga varma choklader. Ängar med omogna rapsgula blommor och nästan överblommade vitsippor. Solen som fortfarande värmer mina kinder sent på kvällen när dessa syner tränger in i mitt minne. Vår vår är så full av liv och maj är den bästa månaden av alla de tolv. Ut! Spring ut!
//Jk

Här sitter jag i mitt alldeles egna vardagsrum iklädd min favoritklänning och värms av ljusen. Lyssnar på lite jazz och strosar runt med ett vinglas fyllt med flädersaft. Det är lojt och väldigt avslappnat. Snart kryper man väl i säng med boken. Inte behöver man göra mycket för att må bra, det kanske är själva motsatsen som man behöver ibland. Så ikväll tänker jag ha det skönt. Morgondagen blir fartfylld och intensiv med dansrepetitioner i Nybro hela dagen. Kalaskul och drömhelgen.
Vi ses!
P.S. Finn ett fel med bilden

Man ser vad man vill se och har man lemon-face ser man bara att hela världen konspirerar emot en. Det sa den visa mannen George Ndiritu idag. Jag är en väldigt lyckligt lottad tjej. Livet ler och det är för att jag ler. Idag ler jag för att världen är underbar och vad får jag tillbaka då? Jo, samma sak som jag ger: leenden, av hela världen. I princip alla världsdelar var faktiskt samlade i dansstudion imorse. Och Kim hade danslektion och spred tusen leenden och George, Haron och Antony trummade och universum fylldes med glädje och kärlek.

Jag älskar Sverige. Nakupenda Kenya. Jag älskar musik. Jag älskar dans. Jag älskar människor och jag älskar mina bästisar Anna och Klara.
//Jk