Här på denna slaskiga, vita fredagsafton så kommer lite fakta om Ku Klux Klan. Som en önsketanke ni inte hunnit tänka ännu. Läs & njut, gå härifrån lite mer bildad.
En rekommendation är att se reportagen därnere!!


Ku Klux Klan är en organisation som bildades efter Inbördeskriget mellan sydstaterna och nordstaterna i Amerika. Det grundläggande i denna organisation är ett hat och en fientlighet mot svarta. Inbördeskriget i USA startades när åsikter från nord till syd krockade. Nord sade starkt nej till slavhandel medan de i syd tyckte att det var en självklar rättighet. När Abraham Lincoln blev vald till president 1860 ville han avskaffa handeln med slavar men orsakade istället en splittring av landet, vilket ledde till att inbördeskriget bröt ut. Nord var tippade vinnare på grund av en dubbelt så stor befolkning och mer utvecklade industrier som kunde förse arméerna med bättre utrustning. Syd insåg sina brister och var tvungna att kapitulera men då hade Lincoln redan bestämt att slavarna skulle bli fria. Trots att många dog i kriget så var detta en stor framgång; och det blev också ett förbud mot att hålla sig med slavar.

Det var nu, tiden efter Inbördeskriget, som ett gäng soldater från sydstaterna började träffas och på julafton år 1865 i Pulaski, Tennessee på USA:s östkust, bildade Ku Klux Klan, även kallat KKK. Namnet kommer från grekiskans Kyklos som betyder cirkel och skulle symbolisera deras gemenskap, och klan kommer från skotskan och irländskan eftersom de flesta av grundarna hade sitt ursprung därifrån.


Sedan blev general Nathan Bedford Forrest ledare och det var nu deras verksamhet började bli strukturerad. De bestämde sig för att deras huvudsyfte var att tortera svarta människor och att bränna deras hus. De döpte sig till konstiga namn såsom Grand Wizard och Grand Dragon, bara för att nämna några, och red ut på hästar utstyrda med vita dräkter så de antog skepnaden av spöken. Sedan red de omkring i städer och skrämde folk. Senare när de blivit lite mer kristna brände de även stora kors framför de föraktade svartas hus. Denna sed har blivit en högtidsstund för KKK:s anhängare och de brukar träffas om natten och tända ett kors, som en slags ritual. 1870 inleddes en utredning av klubben och dog därmed i praktiken ut. År 1915 startade William Joseph Simmons upp organisationen på nytt och tog hjälp av reklamfirmor för att på så sätt locka nya anhängare. Han samlade "vita, infödda, 100% procentiga amerikaner" och det gick bra till en början då flera tusen anslöt sig men på 20-talet började det återigen dö ut och under både 30- och 40-talen var medlemmarna få.


Det var först 1954 då de vita insåg att deras barn skulle bli tvungna att gå i skolan med svarta som KKK flammade upp återigen. De kunde absolut inte acceptera sådan rasblandning. Kanske en av orsakerna till att klanen finns än idag är att de flesta som är medlemmar har uppfostrats till detta och tror att de har rätt, de har ofta även låg utbildning och dåliga jobb.


Det har varit mycket skriverier om KKK, jag tror att det är bra att folk får reda på fakta om det så att vi blir mer medvetna om vad som försiggår i denna avart till organisation. Det är omoraliskt, gammaldags, trångsynt och ibland saker som övergår de vildaste fantasier. "Döda dem alla och låt Gud sortera dem" stod det på en affisch som polisen hittade för några månader sedan i KKK:s klubbhus i Louisiana när en kvinna mördades av KKK. I ett reportage gjort av SvT där de följde med anhängare till ett KKK-möte säger de som inte tycker om KKK att "Vi är inte rädda, men vi är försiktiga och kollar så att vi inte är förföljda och ser till att vi har tankat bilen så att vi kan köra direkt hem. Här är många som är i stånd att döda."

KKK

* Har blivit anklagade för mord, misshandel, bränder och de brukade dessutom skymfa sina offer genom att intjära och fjäderbeströ dem. Dessutom har ca trettio kyrkor bränts upp och det är förmodligen KKK som ligger bakom.

* Från början var det bara tänkt att vara en grupp med rasister, men detta utvecklades sedan och blev också till ett förakt mot judar, katoliker, medborgarrättskämpar, sprit, droger och homosexuella.

* Det högsta medlemsantalet som räknats är 6 000 000 av tidningen  World i New York 1924.

* 1952 tror man att 6% av medlemmarna var spioner då federala myndigheter återigen börjat kontrollera klanen.

* En söndag 1963 dog fyra svarta flickor i en kyrka i Birmingham av ett bombdåd. Ytterligare 23 människor skadades.

* I slutet av 2008 dömdes även tre medlemmar av Imperial Klans of America till 2,5 miljoner dollar i skadestånd till en ung pojke som misshandlats svårt.


DESSA BARA MÅSTE NI TITTA PÅ!! Varnar er dock för riktigt motbjudande uttalanden.

Del 1:
http://svtplay.se/v/1371371/oppet_arkiv/ku_klux_klan_del_ett?cb,a1364145,1,f,103201/pb,a1364142,1,f,103201/pl,v,,1371367/sb,k103200,3,f,103201


Del 2:

http://svtplay.se/v/1393084/oppet_arkiv/ku_klux_klan_del_tva?sb,k103200,4,f,103201

Jag ogillar rasister starkt.
//Jk

Wiiie, allt glatt här; har poolparty med mina vänner Bty & Sly.... och far målar mitt rum med en mycket luktande målarfärg...
Jag får faktiskt ont i huvudet och till på köpet ska jag försöka skriva det dumma författarporträttet om Shakespeare - som jag inte ens klarar av i normalt tillstånd! Jag hatar att skriva, fy det är som att spela rugbybasket ungefär, självmord.

Duvet på engelska betyder täcke.
JAG ÄLSKAR ATT LEVA
//Jk
Tjo, rimmar med ko. En ko har fyra spenor, spenor gör mjölk. Mjölk stärker tänder, tänderna är i munnen som ler. Ler gör Maria!

PUST!! Gissa vad jag gjort idag?
J: Nopprat håret på benen med en pincett?
J: Nej.
J: Tagit sats från berget och försökt landa på taket så du fick utsikt över hela grannens trädgård?
J: Nope. Gissa en gång till.
J: Räknat hela din samling med nitlotter?
J: Oui!
J: aHa, hur många var det då?
J: Är du verkligen säker på att du vill veta?
J: Njoo.. Jo det vill jag!
J: Okej, 3704 stycken.
J: JÖTAPETTER!
J: Aa, ont i ryggen fick jag ju förstås... men det var det ju värt.

Haha, det tog allt några timmar detta, men nu ligger de prydligt i en liten låda så vackert och nästan glimmar gör de, mina ögonstenar  ;-) hahahahaahhahahaaaa

Läs föregående inlägg om ni inte gjort det!!!!
//JK
Jag har så mycket intressant att berätta så jag vet inte i vilken ände jag skall börja. Men vi tar det i den ordning det hände, och jag vill säga också att ALLT det jag kommer säga i detta inlägg är 100% sanning, även om det låter för otroligt att tro på så är det faktiskt sant och taget ur min übercoola verklighet.

Hör & häpna: fredagsmorgon på väg till skolan, tittar på klockan på mobilen, tänker: yeah äntligen i tid. Trippar på, steg för steg - jag kan ju chilla när jag ändå är så tidig, men plötsligt slits jag ur mina dagdrömmerier till vad som kan tros är taget ur en läskig mördarfilm. Jag hör något nedanför mig, vid min sjö, så per automatik slänger jag snabbt huvudet åt höger och får se vad jag tror är Tredje Världskriget till havs. Wiiie, det här kan jag inte missa för något i världen. Genar över träd i olika former, sticker mig på buskar och snubblar i den branta backen på väg ned till Veckans Händelse. Där i vattnet vad får jag se om inte, bäst ni sätter er ned nu, en mink!!!!!!! Herregud vad är detta kanske ni nu tänker? Men, jo! Så sant som det är sagt. En mink i min sjö. Inte nog med det, här kommer det riktigt anmärkningsvärda.
Efter att jag stått och stirrat på den plaskande minken i några minuter, nu uppenbarligen försenad trots goda förutsättningar, så ser jag till min chock att han inte är ensam. I munnen så har han en gädda dubbelt så stor som honom själv. Aha, nu går det opp ett ljus. Minkens kamp mot den levande gäddan. Tänk er själva försöka få opp en slemmig gädda med munnen på ett isflak, kanske inte helt smärtfritt, men minken klarade det i alla fall till slut. Minken klarade det och hela min dag fortgick som ett tåg på räls - jag var i himlen.

Sen igår så gick inte dagen förbi obemärkt heller, vi tog en safaritur utåt Gryt och först såg vi 3 hjortar, sedan ett tjugotal rålill och många YES på en åker. Sedan tar vi av på en väg som ser lerig ut och åker där i en evighet. Men, på vägen där mitt ute i ingenting så kommer 3 riktiga får! haha precis framför bilen någon meter i från står tre fån. Det var i princip det roligaste på hela veckan. Så jag fnittrade... Vi har dem till och med på kort! 

Sen så har jag växt ½-1 centimeter. Det är aldrig för sent!♥

HEHE, Hej då nu ska jag fortsätta med mitt så roliga liv. Haha erkänn att detta var coolt?!!
//Jk
Bananer är min absoluta favoritfrukt. Det finns knappt något godare, förutom de gröna som jag ogillar, för de är inte bananer ännu. I alla fall, så sitter jag & käkar rostade bananer nu♥.
Det jag vill prata om i detta inlägg är dock inte bara bananer, nej det är om att jag tycker att det är jättekul att ha egna pengar! För jag är så smart så nuförtiden köper jag bara bra saker. Som idag, jag gick till Hedda-snälla-gäddas prao och köpte såjord och fem olika påsar med fröer! Liksom kärlek, hörru. Och en gång köpte jag en historiabok och ett konstspel. Jag är bra som har pengar att spendera på kloka saker.

Idag har jag varit i affär'n och plockat. Jag har burit trä som vägde så-mycket-så-att-Jk-fick-ont-i-ryggen-och-stickor-i-handen mycket och tänkt på att nu är lovet slut och skolan börjar igen. Åhhhhhhhhhhhhhhh, storsuck! Jag har typ 718291726528710030028171652423 saker att göra som jag ligger efter i. Då är det bra att ha bananer och frön. För av bananer och frön blir man glad. Glad är bäst att vara.

ÄT BANAN!! nu ska jag gå och göra korsord♥
//Jk

Bon Soir! Nu vet jag vad alla ni läsare och andra skall göra den 29 mars! Nämligen åka till Tryserums Kyrka & lyssna på Jesus Christ Superstar! Gud, jag var ju på övning förut i tre timmar och hundan så bra vi är!! Det är verkligen så himla kul och en så mäktig känsla, samhörighet och lycka. Så, 29 mars, glöm ej!
Edward har förövrigt namnsdag idag, Edward Cullen i Twilight, nivet.

Nu ska jag gå & borsta gaddarna med min nästan nya tandborste, den var ny igår. Sen kamma håret, ta läppbalsam och handkräm, fast innan detta och efter att jag borstat tänderna ska pyjamasen hoppas i också. Som ni hör är det riktigt hetsigt, så jag måste kila i sådana stressiga tider!
BUHU, god natt på er snyggingar! Jag är dötrött!
//Jk

HELLO. Plupp-plupp-plupp. Idag har jag hängt med pappi igen, var väldigt kul idag!
Nu ska jag på konfa och precis efter det är det körträning, så då vet ni vad jag gör de närmaste 5 timmarna... Gäsp... Inte hinner jag äta något mellan heller...

Aja, det finns tid i natt att både sova, äta och leva på :) Hehe, men jag har varit jättetrött hela dagen idag, har nog inte hunnit sovit ut sedan Ireland. Men jag är glad i alla fall, solen skiner som den gör om vårarna, så jag tror det är vår nu, på riktigt ♥

VISA KÄRLEK
//Jk

I Irland gick folk i t-shirt & shorts i Viken går Julia med hjärtformade rosa solglasögon. Vad gör du för att välkommna sommaren? Ger en kram till trädet du står breve', ägnar en sekund åt den mödosamt arbetande larven som kravlar på gatan och senare ska bli ett vårtecken, en fjäril? Det gör jag! Och så hoppar jag lite extra, för glad för att låta fötterna hålla marken på plats. Anyway, Twilightmusik är bra. Skulle du kunna leva utan musik? Jag skulle så gärna vilja lära mig att spela flöjt och gitarr och piano. Eller kanske mungiga, dragspel och bas *rycker på axlarna*

Idag har jag praoat med far, får eller höna? Det är liksom hur intressant som helst, se hur folk bor! Det är en upplevelse. Vissa gånger är det inte lika kul då det knappt går att andas i rummet. Men jag fick låna handskar, munskydd och hörlurar med musik i. Nu jobbar pappi också, med mitt rum som förhoppningsvis är klart snart. Jag vill ha en fisk då, i mitt nya fina rum. En fisk, en fisk som gör mig sällskap och kan prata med mig, han ska naturligtvis heta fisk också... men inte äta!

Försök se det bra i det dåliga... Bestämmer du vad som är dåligt?
//Jk



Det blev en smärre chock när vi fick se våran fjärde del... Hmmm, irländskt mode förstår vi oss inte på ;-)
Hoppas Eve får en underbar St Patrick's Day imorgon!
//Jk
Som ni hör så överlevde jag, minst sagt, flygresan till det gröna landet Dublin. Ditresan var i början krampaktig och mina händer dröp av handsvett. Men sen när det gått över & jag insåg att detta var ju inte det minsta farligt så kunde jag reflektera lite och som en blixt från klar himmel insåg jag att detta var som att åka tåg, båt och helikopter - TILLSAMMANS! Bokstavligt talat. Jag älskar ju att färdas med alla de nämnda så detta blev ju riktigt angenämnt. I alla fall så kunde jag inte sluta tänka på att jag så gärna ville vara en Krambjörn, Peter Pan eller Isabella Swan...

Det var otroligt kul att få se Eve igen, dock konstigt. Hon har blivit så vuxen och allt. Men hon såg ut att ha det bra, hon är så vacker! Jag tycker om'na. Mor&hon kunde ju i princip hela staden så det blev guide med dem, fast vi åkte buss-guide-tur också.

Det har varit så kul och häftigt, tack Mor.
Bilder & sånt kommer i framtiden!
Nu kan jag inte koncentrera mig längre, jag lyssnar på Twilightmusik !
MED KÄRLEK
//Jk
Visste ni att från 1638-1655 så hade Sverige en svensk koloni i Usa, i det område där Delawere ligger nu?

Jag har lätt för att känna mig instängd i trängda utrymmen & får som liksom klaustrofobiliknande anfall väldigt lätt, jag är dessutom otroligt höjdrädd och vågar knappt stå på en stol... Till råga på allt så har jag aldrig flugit flygplan. Men visst, Maria&Viktor lugnade ju verkligen ned mig i skolan "alltså det är typ kul och så, men när ni lyfter så till att tugga... ja, tugga som en galning hela tiden, sluta inte bara!!" 
Vad har det förresten med saken att göra? om man tuggar eller inte? HAAAA, hjälp!! tänk om det typ är risk för att ett fönster går sönder och infarandes kommer små små söta fåglar, såsom Maria sett på teven, och för att inte kvävas av deras luddiga små vingar i min luftstrupe så måste jag tugga och sen liksom, jaa? Hum... jag vet inte?... men nu antog min räddometer nivån 2, =scary! Trudelutt, tra la la la la la...

Men nej, det ska förhoppningsvis gå väl, flyg är ju säkrare än bil åtminstone, och vad är det värsta som kan hända liksom, dö? Nej, det vore förmodligen en baggis i jämförelse mot om jag skulle få ett anfall, för det om något vore ju pennibelt; om jag sprang omkring och gasta om jordens undergång eller något. Aja man vet aldrig vad Julia kan få för sig, men för säkerhets skull äter jag ingen frukost imorgon!

SE YOU SOON LITTLE MISS E.
NU ska jag gå & packa väskan, jag känner att tiden är inne.
HJÄRTA
//JK
Visste ni att man efter att ha läst 101 sidor i dunkel sovrumsbelysning får ont i ögonen? Non-stopläsning på Siris&mitt nya samtalsämne, Twilight♥. Alltså det är smärta i mitt hjärta när jag ser filmen eller läser boken. Åh, den är så bra, så bra att man bara vill skratta, gråta, slåss och kissa på sig på en & samma gång. Nästan bättre än Mamma Mia och jag överväger tillochmed om den kanske möjligtvis kan vara bättre än Fantomen på Operan!? Jag borde egentligen plugga inför historiaprovet men jag bara MÅSTE läsa lite mer, bara några sidor till!!!! Kanske även se filmen en gång till!?! Vilken plåga S dragit med mig i, nu är jag ju beroende.

Idag har jag förövrigt tillbringat min dag med Siri. Ätit lunch på Davidssons och kollat på Twilight hos henne & kramat Katten. Jag blev hårig & den 58:de minuten i Twilight is to die for...........   :)

"Twilight is my own brand of heroin..."
//Jk
Visste ni att den franska frasen bouge-toi de là betyder flytta på dig? Det är verkligen något att lägga på minnet...

Ciao! Cest moi, Julie. Jag har inget vettigt för mig förutom att räkna på fingrarna tills vi kommer till dagen  f r e d a g, även kallat vendredi på franska. Jag har kommit så långt som till 4, så jag hoppas att det bara är så få dagar kvar här hemma i Talldungen.

Nu ska jag se på Finding Neverland :)
Ciao!
//Jk

 Visste ni att det är den 8:de mars idag vilket är = Internationella kvinnodagen?♥

Förövrigt så sitter jag & drömmer mig tillbaks till den 12:e mars 2007. Det var verkligen en kväll jag kommer minnas förevigt. Världens vackraste Shakira
PUSSEN, nu ska jag gå & se Gossip Girl.
//J

Visste ni att den 1 januari 1886 så var det -51,4 grader i Finnmark?

Jag pratar inte tvärt-om språket.
Det senaste dygnet har spenderats med trollen, det har varit avskyvärt. Först snodde vi stuvade makaroner & hyrde film sen gick vi hem till Greta och huset tömdes sakta men säkert med otäckt folk; först en som somnar i fåtöljen och en annan som gör te med påse. Vi såg på en jätteläskig film med ett fullt upplyst hus, det var verkligen kallt. Sen så gick alla troll och la sig i tre sängar, vilket bara kunde resultera i att Jöns-trollet snarkade med mig & att Greta luktade beby. Vi gick opp vid halv fyra/fyra och somnade vid tio. Greta&somna-i-fåtöljen-killen skulle inte gå opp vid sju och spela fotboll. Så Jöns-trollet och jag fick inte var helt ensamma hos Greta i tre och en halv timme.
I alla fall, det har verkligen varit dötrist & jag hoppas att vi aldrig mer har såna här urtråkiga stela kvällar fulla med hat!
(♥)

//Jk
Visste ni att Alfred Nobel's bror dog vid ett labbexperiment med nitroglycerin, ett ämne som Alfred senare kom att bli världsvida berömd med? Alfred dog 1896 och hann uppfinna dynamiten, han testamenterade sin förmögenhet till Nobelpriset som han stiftade. Tummen opp!
 

I alla fall, nu kommer vi till den mest (o)intressanta delen av inlägget där jag ska berätta om min dag. Så då gör jag det!
När jag gick till skolan idag såg jag en VIT ANKA i min sjö. När jag typ inte sett något häftigare knappar jag iväg ett sms till mor och berättar denna häpnadsväckande nyhet. Jag menar, vi talar ju ändå om en VIT ANKA!! Det som var skrämmande sedan var att mor skrattade åt mig kärleksfullt och skrev att hon just vid detta tillfälle läste om det i tidningen. MIN VITA ANKA med i tidningen, hallelujah!

Väl i skolan gick lektionen för fullt, ingen har väl missat att vi bara hade en enda lektion idag? Vi såg nämligen på Gilbert Grape resten av dagen. Mycket bra film, må jag säga.
Sedan traskade mina vänner&jag till gympan för att vara ledare. Vi gjorde en avslutningsdans också. Syperkul. Jag var tvungen att gå tidigare av den orsaken att jag skulle bli blondin-lilla-jullan igen. Färgen är precis som den jag hade när jag var liten, tror jag! Kärlek, tack Stina! & hon fick en kram också, för att hon gjorde mitt hår snyggt.

Jag tränar på Old McDonald nu, har gjort i en veckas tid. Men, tål att tilläggas, med regelbundna bajspauser! Men i alla fall, allt detta för intressantajag.blogg.se  skull. Hmm...? ♥
//Jk
Visste ni att man i genomsnitt har 100 000 stycken hårsäckar? (det heter Alopeci om man inte har något hår, fast det kan även kallas flint) Men 1 hårsäck producerar cirka 20 hårstrån under ett helt liv. & håret växer i en hastighet på 1-2 centimeter per månad och man tappar sisådär 100 hårstrån om dagen. Håret är bra för det skyddar mot solen. Håret kan få en grå nyans när man börjar närma sig gammal ålder för då förloras pigmenten...
Blablabla, nu vet ni i alla fall lite om hår + att denna information är främst riktad till min kusin Kris-Tina, he he;-) Nej, men du får väl checka så att allt är rätt!♥
Anledningen till att jag är på hårbanan idag är nämligen att jag nyss fick en hårboll i filen..... YUMMIE
Nej, nu skämtar jag igen, ingen hårboll i filen utan Kusinvitamin-dag imorgon, färga håret! Jag har sett fram mot det hele vecka! Men har inte helt bestämt färg ännu men det lutar åt krulligt. He he :-D

Nu ska jag gå ned och diska av min filmjölksskål och tråka ut mina päron med min fantastiska humor. Sen ska jag döda tid i historiaboken! Löv history

PUSS, JAG TYCKER OM ER
//jk

Kärlek är som eld; den flammar; den dansar; den håller dig varm. Den håller dig levande.

 

VISA KÄRLEK
Visste ni att Michail Gorbatjov har namngivit den svenska pirogen: Gorby´s piroger? (& för er som inte vet vem denna gubbe är kan jag säga att han är en rysk politiker. 1991 var han nämligen ansvarig för att splittra Sovjetunionen och riva Berlinmuren, han har fått massa priser också).

Nu spelar Robert Wells sin musik för mina öron, han är så fruktanvärt bra! Upp på berget är min favorit och hans konserter är alltid något extra, de är bäst. Nästsista gången vi var och klappade händerna, alltså i Dalhalla, så var det bara så maffigt. De hoppade från 30 meter höga berg rakt ned i vattnet, sköt raketer, hade färgskiftande fontäner och helikoptermusik - men sedan när man vände sig om kom hans egen helikopter rakt ovanför oss, ni vet den som är målad så det ser ut som ett piano på!! Konserter är bara för bra. Helst Roberts, Shakiras & Sofia Jannoks♥. 
Meeen i alla fall, imorgonmorgon ska jag färga håret, ikväll ska jag se på Greys Anatomy och plugga franska, imorgon är det torsdag vilket innebär gitarrlektion... som för med sig att jag måste träna på läxan ikväll också! Åhh, tröttis! Så är den så ostämd som den bara kan vara. *gäsp* Tur att det bara är några Mamma Mia ackord, gudskelov, skulle ha somnat annars!! Löv Mamma Mia

+ att jag skulle vilja ha en tidsmaskin, så man kunde åka tillbaka i tiden, t.ex. till dinosauriernas tid(!!!!!!!!!) eller typ stanna tiden...  Sova i hundra år...

Sov go... Jag menar, ha en bra kväll! Ta hand om de du tycker om.
//JK

Visste ni att Shakira föredrar att uppträda barfota? År 1995 gav hon till och med ut en låt med betydelsen barfota och hon har startat en välgörenhetsstiftelse som betyder barfota. Jag tycker mest om strumpor!

I alla fall, Hej!!! Förra inlägget var ju för jäkligt, så nu har jag gått & blitt glader igen! Lagt all ilska i kategorin "försök glöm det".
Så nyss kom jag hem efter en och en halv timmes körsång, vilket var sådär. Typ kul! Sen kom mor & mötte mig vilket alltid gör mig glad. Så nu hoppar jag, spelar flöjt och är bara så pigg igen! :D Vi håller på & klurar hur i sjutsingen vi ska få opp kokosnöten också, men läste att man antingen kunde borra, spika eller såga opp den. Får se vad det blir, spännande är det i alla fall.

Jag tror att Eve ringde nu också, bäst att kila ned och se efter!
CIAO
//JK

Visste ni att det första radioprogrammet spelades på julafton 1906? Det var den kanadensiska uppfinnaren Reginald Fessenden som spelade jullåtar och läste ur bibeln för fartyg och annat som hade såkallade radioapparater. Först så hade dessa använts till att skicka morsesignaler men nu kunde man även prata, och det var först efteråt man kan kom på vilket otroligt ting man hade uppfunnit. Tänk dig att leva utan en radioapparat idag!!

Idag hade vi musikprov. Jag ogillar skolan starkt. Och detta har praktiskt taget varit en jäkla lökdag!(jag hatar lök). Så för att inte göra alla på dåligt humör genom att rada opp allt dåligt som hänt för mig så struntar jag i det och avslutar med att säga att jag ska på kör sen, Jesus Christ Superstar!

Så, PUSS eller något. Ha det bättre än mig i alla fall :)
//JK

Visste ni att år 1725 den 8 februari så dog Rysslands tsar Peter I(den store)? Joo, obduktionen visar att han dog blott 44 år gammal av kallbrand i urinblåsan! Detta är ju för tragiskt... Men i alla fall idag så skjutsade Siri mig med sin cykel, och liksom vi är ju så stora nu så vi får cykla utan hjälm ju hihi, men då så haglade det typ så in i tusan. Så där kom vi i världens fart (typ 1km/h) med ett paraflax i handen, två megastora väskor och två skrikande damer! Haha, Siri skrek för att hon fick haglet i huvet så det gjorde ont, men jag skrek för att det var så förbannat kul!!! :D

Ja, såhär kan en hel dag utav Julias liv se ut, nästan!
Jag ska bara på dans sen; skaka rumpa och hoppa som en apa, för alla vet väl att vi dansar afrikansk dans?! & då är precis allt tillåtet att göra! Det är liksom Loooooove. Fast synd är'e att vår Dans-Carro skall sluta. Hon får dumma ungar i magen hela tiden känns det som:''C
PEACE !
//JK

Hoho! Nu har jag skrivit ett halvt brev, ätit russinmussin, lyssnat på Irländsk musik och varit på mitt berg med ett stort täcke, en bok, lakritschoklad och vinden som sällskap. Mitt berg är typ bäst. Jag låg där och lät solen smeka min kind när plötsligt några förbipasserande stirrar opp, på mitt berg där jag låg helt lagom osynlig med mitt stora röda täcke! Det var  pennibelt, haha, men ack så kul! Jag kan inte ha sett normal ut. Och det roliga var ju att jag hela tiden vinglade mellan att bli jullanmos eller jullan. Jag älskar att det är sommar, för det är det ju nu. Jag har ju sett gula blommor.

Sen är det såhär. Att om några dagar, kanske 13, ska jag flyga plan. Jag kom just på att jag nog inte vill det.
Fast jag får först liksom hypnotisera mig själv och sen tvinga mig på det dumma flyget och säga att det är ju värt det, det är ju förfan värt det så mycket! Men aa så atte... Jag har bara flugit helikopter. Ihhhh, bara vi inte kraschar så ska det nog gå ballerina prima! :D ser fram mot att träffa knölen, ja E, jag syftar på dig!!!!!!!!!!♥

MER KÄRLEK, kärlek är bäst. Tack
//JK
Hej! Har sovit hos Siri inatt, Maria också. Det var jättekul, vi såg på film, målade naglarna fina och typ sov. De är mina bästisar. Katten var dögullig, och gissa vem som fick bära honom om inte JAG! Lyckan var fullständig. Filmen btw, var väl inte riktigt min smak. Jag satt mest och gömde mig under filten. Scarryyyy, men man måste ju härda ut liksom. När man äntligen har blivit 15 måste man ju se på läskig-filmerna!  :)

Idag när jag gick hem dådå, fullt med sol och så plötsligt ser jag de första små gula blommor sticka fram under grässtråna! Yey, äntligen sommar! Verkligen efterlängtat. Jag vill bada och blåsa blåsbubblor, studsa studsboll och tälta!!
Wiiiiie, och vet ni vad som hände igår? De flesta vet att jag verkligen inte kan göra pannkakor, verkligen menar jag då. De brukar oftast bli brända tegelstenar. Men igår, då hade jag magiska fingrar och pannkisarna var så goda att jag höll på att få ont i magen. Alltså de var nästan godare än både Pappis och Siris, och tro mig-de om några är bra på att göra pannkisar! Det var nästan mormor-style, så goda! Förbluffande, häpnadsväckande och helt magnifikt. Var bara tvungen att skrodera lite, ingen kommer tro mig i alla fall. Så mor&jag hade pannkaksparty med saft och sugrör!

HA DET BÄST! Tänk på att det bara finns 1 dag av denna dag, gå inte miste om den
//JK