Var på Pelles land igår och hade det rysligt trevligt mellan regnskurarna. I DN läste jag på morgonen att Sverige och Skandinavien blir varmare och fuktigare och att regnrekord slagits över hela landet. En effekt av vår misshandel av naturen? Jag är i alla fall snäll mot stenar. Det är alltid något.
Pelle och Lena har en söt hund, jag vågade mig på lite klappning. Lever farligt nuförtin.
Är det något jag kommer önska mig till mitt första hus så är det ett växthus.
Smultron, röda hjärtan.
Älskar färger.
Lucky I have strong legs like my mother, to run for cover when I need it. (Lyssnar på Shakira när jag skriver.)
 
Fin dag, tack snälla, fina, trevliga morbror och moster.
//Jk
Hej Livet! Har varit fullt upptagen med äventyr så att bloggen blivit lidande. Tänkte bara lite snabbt gå igenom vad som hänt sedan i fredags. Studentfirande naturligtvis. Finaste treorna slutade. Lördagen seg och låg och drönade i lägenheten mest hela dagen typ. Söndagen kalasfin på en gräsmatta med bästa folket. Här är en bild från dagen:
Måndag. Besök hos Kristina som vässat saxarna för min skull. Håret fräschades opp inför vad som (för håret, och endast håret) kommer bli ett mardrömsliknande scenario; sol, bad och slitage. Sen bakade jag lite negerbollar och jordgubbsmuffins och lilla Frida kom förbi på fika. Kan inte fatta att kvinnan slutat skolan. Sjukt orättvist. Hon pratade lite östgötska och drog hem innan regnet kom. Tisdagen bjöd på bio med Cristian. Prometheus. Kalasgrym. Ridley Scott har creatat en egen rymdvärld, kan det bli bättre? Vaknade i lägenheten och hade finfrukost för mig själv.
Dagen flöt på och Cristian och jag drog runt i ett soligt Norrköping, svängde förbi Högre Allmänna Läroverket och sedan åt god mat hos Cristian. Hängde på antikvariat innan gräsmattan bjöd in till bokläsande i solen. Tog sedan 46:an till Valdemarsvik där vi promenerade runt i hamnen och myste i soffan hemma framför teven. Torsdagen åt vi sen frukost på altanen med rostat bröd, stekt ägg och korv, och solade samt läste böcker. Cyklade ut till klipporna och solade i några timmar, Cristian fick sig ett ofrivilligt dopp. Hihi. Chillade. Gick i skogen. Sen ansåg jag att när två mästare i schack var i stora vita huset så passade det sig att ha en liten tävling. Pokalmästaren Eve mot colombianska mästaren Cristian. Tuff match. Insåg att det var en dum ide jag fått, då jag lätt blir uttråkad av långdragna saker. Men efter mycket om och men vann Cristian ändå. Häftiga hjärnor folk har, tycker jag.
Igår var familjen (minus Eve)  först hos mormor och Ville, sedan kollade vi på midsommarståndet och folk som hade söta barn som dansade kring den. Sen fick jag skjuts in till staden där jag tog pendeln till Kimstad där Sonja hade midsommarhäng. Fett nice. Trevliga människor och allt som hör till. Cristian kom senare och vi drog sen tillbaka till stan där andra äventyr väntade. Dagen som är idag har tillbingats med familjen i Söderköping. Käkade på Bondens, världens godaste crêpes. Sen världens godaste glass: saffran. Nu drar jag till teven, inte fotbollsmatch med pappa och Eve, utan mamma och jag med något brittiskt hoppas jag!
//Jk
 

Pendlar fram och tillbaka. Saknar något/någon i byn/staden. Lyckan är bussen, där jag är nu, som tar mig till de två motpolerna. Kvällen tillbringas i staden på bio med Cristian.
//Jk

Nu släpps barna ut i friheten och springer omkring barfota mellan blommorna. Finns ingen ände på satygen man kan ta sig för. Hustomtarna viskar äventyr i örona på en och fjärilarna bara lockar att dra på ens läppar. Det finns inget bättre än livet, - lovet förstås. För det är ju då man lever. Kärleken växer. Möjligheterna räcker längre än fälten kring Tones trädgård, sträcker längre än horisontens evighets-vidder. Puss och skål och ha ett (som Jonna skulle säga) överjävulskt bra lov!

//Jk

Jake says that this smile holds so much power. I can not agree more.
Smiles is the most powerful thing in the world. ♥

//Jk

Sättet de utövar sin makt på. Att de avskyr att undervisa och säger det under lektioner. Hur de kan döma och trycka ned, de ser något de inte gillar och gör sig en bild uppbyggd på det - inte själva kunskapen. Hur de inte riktigt förstår läroplanen. Dödar ens entusiasm i ämnet. Föråldrade mansgrisar som ger skolan dåligt rykte. Och delar ut uppgifter som att klippa och klistra ihop ett collage när man går andra året i gymnasiet. Förlåt för att jag inte slickar din röv.

Sitter på akuten och har det kul. Fick någon medicin som gjorde mig lite yr i huvudet. Hehehehe. Åh och tungan är bortdomnad. Heheheheh.
Har emellertid haft bättre dagar. Tänker på rabarber, jordgubbar, altanmys, vänner och sånt som är fint. Yogan är bäst, kan ignorera smärtan i magen. Och vet ni? Två spruthål i armvecket, hatar blod och sprutor ju. Men de säger att det som inte dödar en gör en starkare.

Mysdag med brudarna. Först på besök hos moster Lena som är en ängel. Sen drog vi till stan och har shoppat en stund innan vi satte oss på världens bästa ställe i hela Mirum: Fräcka Frökens. Andra gången jag är här den här veckan. Bästa maten och varma chokladen och universum-toa full av stjärnor.
Puss!

//Jk

Besökt den finaste lilla mormorn i landet. Sitter i bilen nu, fick med oss en makroskopisk rabarber i baksätet. Han får knappt plats därbak! Präktig liten primör får man väl ta och säga! Sjukt! Mormor Mai som för övrigt skaffat blogg! Kolla in här: rabarbern.blogg.se

//Jk

Gårdagen tillbringades i en park med fina människor. Urtjusiga människor, skall de nog egentligen tituleras. Solen sken på Sverige och Sverige sken mot solen. Nationaldagen är så mysig faktiskt. Festen avslutades med munfyrverkeri! Fantastiskt! Magiskt! Euforiskt! Här är en bild på fina lyckliga vänner.

//Jk

Idag var jag på kyrkogården och kollade på mina fantastiska vänner igen. De uppträdde med sina dansmonologer som de skapat helt själva. De dansade för människorna som dog i Getåolyckan för cirka 100 år sedan och känslorna flög fritt i luften som regn som faller från skyn. Mina dansande glada vänner är de vackraste jag vet. Glad att jag fått lära känna dem allihopa, de är så stora i sina små kroppar... 
  image description
Här är Maja som dansar kärlek bland träd, "hennes" man dog och saknaden är stor.

Sonja gestaltar olyckan själv. En svart katastrof som anföll oskyldiga människor.

Cristian dansade för att skapa en ljus väg mellan döda och levande, så att vi kan förenas igen.
//Jk

Idag fyller jordgubben år! Född i skogen som han är. Jag gav honom en tröja som är i samma färg som hans gräsgröna ögon. Och så är släkten här, och fina Else-Marie påpekade att det var länge sedan jag hängde här. Men idag är en sådan fin dag så det tänkte jag dokumentera med lite text och en bild på pappas fina tårta. Grattis pappi<3
//Jk