Hej, nyårsafton idag.
Dagen har varit djup, 540 meter under jord rättare sagt. LKAB gruvan här i Kiruna. Hur fräckt som helst och jag är bara så fascinerad! Jag förundras och blir helt stum varje dag över denna otroliga stad. Vi åkte buss ned till gruvan då och vi fick ta med oss stenar hem:) I mors kamera så är det en sten som är ca 2miljarder år gammal! ;) haha

Folket här uppe är ganska sura, jag tror inte att jag har sett mer än typ 5 glada ansikten. Det är bara de många kineserna som är glada, vilket uppskattas. Fast förstår kirunaborna, får man inte se sol någon gång per dag så blir man nog inte så glad. För här uppe är det mer som ett blått sken och sen snön som lyser upp. Solen tar sig liksom inte upp här förrens i mitten av januari.


Har nu varit på trerätters nyårssupé här på hotellet, NU är folket glada och de tycker nog att vi är ganska konstiga, hahahaha! Så sköna är de, jo. Älskar dialekten, verkligen. Har hänt en del roliga incidenter i hissen då man träffas och pratar lite med dem.
Haha, typ:
-jaha, ska du till ferrum eller?
*njae, är vi inte i ferrum..?
-njo, bor du inte i kiruna?
*asgarv** nej inte precis, vi är på semester:D:D
-semester i kiruna...?! är du int klok?

HAHAHA, alltså det låter inte kul, men det var väldigt komiskt, framförallt med deras dialekt, som jag som sagt älskar. Hehe.

Nu så är tjejerna i baren medans jag sitter här och far spelar piano:)♥
Ska snart upp på högsta våningen och skåda fyrverkeri:D sen festa lite. Känna på när de spränger i gruvan också, för det ska tydligen kännas hit, intressant.

Jag älskar
//JK
Bonjour mes amis!

Idag har vi besökt Sveriges coolaste hotell. Nämligen ett av is här i Kiruna. Men det var i alla fall det häftigaste jag någonsin sett. Tänk er: ett hotell av enbart is med ca 70 hotellrum + en kyrka(som idag hade inplanerat 4 bröllop). Sen lite skulpturer lite här och var; skor, hjärtan etc. Sen var det ett rum som såg ut som en svamp... kanske låter lite mossigt men ack så COOLT!!! Skulle gott kunna tänka mig att åka tillbaka dit till hotellet redan imorgon;)

Förutom att ha spenderat halva dagen på Ishotellet så har dagen bestått av en tur till en samisk by, fått den efterlängtade hotellfrukosten:))) varit och badat i Kirunas badhus och spelat kort med familjen.

Imorgon blir det att gå upp tidigt för kl 10 ska vi åka buss ned till världens största underjordsgruva. Spännande och läskigt, men whatever! Det värsta som kan hända är att man dör!

Redan nu kan jag säga att detta är nog den bästa semestern hitills.

Godnattpuss fylld med KÄÄRLEEEK


Juste! Fick så goda drinkar på ishotellet, glasen var gjorda av is.....;)
Hej!
Har nu anlänt till Kiruna, det var inte riktigt som jag tänkt mig men nu har vi ju bara tillbringat tid i innerstaden. Vilken hade HÖGHUS!! Usch är det något jag inte tycker om så är det det, trodde att Kiruna var förskonade mot dem, men icke sa nicke. Annars så är det ganska snöigt. Men inte så kallt, bara ca +5 grader, till min besvikelse. Hoppas det blir kallare, jag älskar KIRUNA! Fast på nyårsafton, då vi ska åka hundspann  ska det bli storm, haha! Men det blir nog bra och häftigt, hoppas så invid Gud att ett Norrsken vågar visa sitt vackra jag då.

Imorgon och de andra dagarna ska vi ut på olika exkursioner och uppleva saker som jag bara har vågat drömma om i min vildaste fantasi, men som nu ska bli verklighet!♥

Tågresan på 17 timmar var inte heller så farligt. Vilken upplevelse, kan jag bara säga. Herregud att ligga och sova i sovvangen och när man låg där så kände man hur kroppen liksom drogs ut och krängde och svängde sida till sida. Miljövänligt, häftigt och helt underbart!

Nu ska vi gå och se på bio, Australia med Nicole Kidman!
HA DET GÖTT! ÄLSKA!
JK


(en grymt söt familj för världens liv här omkring. haha, så sött, de spelar fotboll mellan väggarna hela familjen och, jaa, det är inte så ofta man ser sådan glädje. men de var guliiga. Puss på alla som vågar ha kul !)







































Jag har ju så bra vänner. Imorgon ska förmodligen V+S+Jullan träffas & ha lill-jul dådå. Jag har jordens bästa julklapp till min bv, jag hoppas hon gillar den! På måndag vill jag träffa M, saknar så fruktansvärt den fjärten. & jag älskar jul så förjordat. Glädje i stora portioner, likaså kärlek. Allt bara flödar, jag känner för att gå ut. Jag måste få leka, jag vill ha äventyr med flygande hår och så ont i tänderna. Ont i tänderna för att jag ler så mycket, kylan fryser ned dem och det gör ont. Jag ler! Hela tiden! Jag älskar jul, för det är så förbannat kul! Det är fult att svära, men jag bryr mig inte? Jag tycker om stora öron, för de ser ut som vingar. Jag har vingar i sådant fall. Jag har vingar, som tar mig till himlen... i alla fall när jag lyssnar på The Beatles- Here comes the sun.♥

Jag älskar att älska, VÅGA ÄLSKA DU OCKSÅ!! Jag älskar dig. Sov gott, puss. I den kalla ensamma sängen med en nalle i och en jätte stor kudde som ser ut som en trekant. Möt mig i drömmarnas land?
GLADHJÄRTAKÄRLEK till alla, kom ihåg det
//JK

Älskar dagar som är så bra som denna !♥

Dagen började med glass i stora lass och kex, film och annat myys. Sen fortsatte det med att göra bra ifrån sig på franskan.... & typ så fortsatte det hela dagen. Blev klar med min tjej på bildskolan. SÅ SNYGG hon blev:D SÅ bra jag är.

Sen har jag pysslat med min pålitlige vän Veronicas julklapp:). Siris pysslade jag lite med igår, den blir bra tycker/tror jag.

(Jag har verkligen skitont i huvudet, nästan så det känns som att hjärnan ska ploppa ut. Hade det igår med. Jag måste bestiktas, precis som mor ville, för jag har ont överallt hela tiden:( men enda problemet är att besiktning endast görs på bilar, inte på människor....)

BON NUIT
JK ♥

Lucia med andra ord. Det är så jävla kul, att sjunga då förstås! Även att det verkligen låter som skit när man öppnar munnen så är det bland det roligaste som finns. Nu undrar ni säkert hur jag vet hur skit låter. Det vet jag inte, men så jag kan föreställa mig att det låter. Typ som min röst:)

Sen blev det lektioner och hela min dag förstördes. Så typiskt, och bajsigt (jag är i kiss och bajsåldern) och helt fel. Min mor såg julklappen som jag skulle ha givit henne,... Men nu kan jag ju inte det eftersom hon redan har sett den. Ledsen tår i ögat.

Kom nyss hem ifrån kära mormor. & när i åkte hem åkte vi 2 varv i rondellen  (A) :D<3
Jag ska göra mig en smooooothie's nu, med blåbär! Mor & far är ute och går vilket resulterar i att jag är ensam hemma, för E är i staden också. Men jag är inte rädd i dag, vilket gör mig syperglad, för jag känner mig modig.

Jag är på världens bästa humör och jag längtar så in i satan tills imorgon♥
Kl. 12 i Vammarskolans gympasal. BE THERE!!!

JK
Hej på dig, du är förmodligen en tjej, som gillar mig? :D Haha! Det där lät verkligen jätte läbbigt!! Jag är inte lebb, men ändå skrev jag så för att det skulle rimma-simma-dimma-hinna-väninna-skrebent-långbent-enbent!

Dagen har varit sådär++; Luciaträning hela dagen. Siri är min vän♥. Blöta fötter. Fett på magen. Sång och andra saker som är älskvärda.

Nu är jag ensam hemma och har så fruktanvärt tråkigt! Jag sitter här på en liten stol och vågar knappt röra mig... Spökena kanske då kommer och käkar upp mig så att det inte finns någon Jk kvar här på jorden mer. Fast.... lite säker är jag ju! För bredvid mig här ligger 3 st telefoner beredda att rädda mig ifall något läskigt skulle uppenbara sig.
Senare ska jag prova kläder, min nya fina sammetsblå/gröna klänning! Ibland älskar jag kläder så mycket att jag känner mig självsäker och andra gånger hatar jag kläder av hela mitt hjärta.

Men mor är ändå bäst.
& jag är hungrig.................. trött och ENSAM! Tråkigt har jag. Kan ingen komma?

Puss. Jag önskar mig dig i julklapp!

Höm, förlåt för att det blev ett sådant abrupt slut i förra inlägget. Jag tyckte att det var så fint när klockan stod på 19.19 och ville att det inlägget skulle publiceras just då, om ni förstår.

När jag gick hem ifrån kyrkan slogs jag, en av hundratals andra gånger, av hur fint det är där vi bor och tillbringar vårat enda liv som människor. Glittret bara bredde ut sig på den svarta gatan och tycktes ligga där bara för att göra mig lycklig. Jag gick och gick och åskådade detta under när jag plötsligt fick mitt anfall av för mycket kärlek (hur det ens är möjligt att få för mycket av vet jag emellertid inte) men då i alla fall, när detta händer så vill jag bara hoppa eller snurra, så den här gången snurrade jag. . .


(... Kärlek gör en blind säger man ju, så sekunden efter trampade jag på en bebis som låg och skrek just nu under en av mina skor. Dock hörde jag ju inte den bölande bebiskraken när det enda som upptog min hörsel var fågelägget som kraschades när jag tog ett steg till på min väg hem. Detta kände jag och började gråta förtvivlat. Stackars sate som hade så förfärligt ont i foten nu, hur skulle det nu gå för den?............... den skulle nog inte gå alls, tror jag

Haha, jag erkänner mig skyldig till detta; det första för att jag låter er ta del av min absurt dåliga humor och för det andra: det här i slutet kanske inte var helt sanningsenligt om jag ska vara ärlig, jag kan ha spätt på litelite mer bara för att göra mitt liv intressantare :D)



Det jag ville komma fram till, när jag var serisöt, är att det behövs så ytterst lite för att fylla min kropp med kärlek från topp till tå.

Nu snart ska jag sova, =om snart innebär om 2½ timme.
Så puss på't JK
Det är 25 dagar kvar tills Albin Hagander fyller år, så just därför måste det vara 38 dagar kvar tills jag fyller år! (om jag räknat rätt!) och alltså 17 dagar kvar till vi drar till Kiruna!:D♥

Nu har jag varit på gudstjänst med SiriP och lite Hilda +några andra knasigheter som ritade kråkor i min bok! Det var jätte mysigt, inte kråkorna alltså utan kyrkan, för det var barn i den och inte nog med det; de sjöng också!!! Söta som min sockerkaka var de, haha.

Igår var faktiskt en rolig dag må jag erkänna. Handbollen visade sig vara syper. Jag fick passar och gjorde ett mål, och det bästa var nog sammahållningen vi brudar hade. Det gick som smort och vi vann varenda match. Fast att vi inte hade några avbytare och i den sista körde vi med en spelare mindre än det andra laget. Vad säger det om oss då?;) Joo, att vi hade så kul att Olle ska ta med gosaker till oss på tisdag.
Sensationellt tycker jag, att Tomten kan åstadkomma sån gladhet och fred att tillochmed Olle visar sig bli snäll.

Klockan är 19.19.
PUSS JK

Nu äntligen är min über fina tidning helt klar för att skrivas ut. Bara ett problem.... finns ingen färg i skrivmaskinen! Men alltså så kalasfin som den verkligen blev kan jag inte förstå. Hoppas bara att Kristin delar samma uppfattning. Och på tal om det där med skrivutningen så får mor fixa det på sitt jobb imorgon. Allting löser sig till det bästa, bara man låter det!!!!♥

Idag var det skola, det börjar chilla av nu när det är så få dagar kvar till jul. Bara 2 prov kvar, läsa 6 kap i en väldigt diger bok, 30 franskaglosor, engelskagrejer och säkert mer saker som jag redan glömt. Bästa rådet jag kan ge angående det är att man får ta det som det kommer och göra sitt bästa. Mer än så kan man inte göra.

Nu ska jag nog gå och plugga lite. Eller se på nyheterna. Får se vart mitt halta ben för mig. Mitt dumma ben som känns som det ska lossna om 5. Fast har i alla fall blivit bättre sedan i lördags! Det är alltid något, och hoppas det hinner bli tillräckligt bra för att jag ska kunna spela hathandbollen på onsdag. Fattar inte hur man gör och jag får aldrig någon pass, kan det bli roligare?:D 

LOVE J
du är med mig, väldigt ofta.

Nu är det fjärde gången som jag uppdaterar idag... Typ rekord:)

Vänner kan få en på bra humör, vänner kan också få en på det absolut värsta humöret. Det är häftigt hur människan är funtad. Jag fortsätter att förundras över hur många olika sorters människor det finns. Fast att vi alla i sluteändan är ganska lika; med en hals som orkar bära 7-8 kilo varje dag från det att vi föds och till det att vi dör, låt mig få inflika att jag älskar halsen. Det är nog den del som fascinerar mig mest av det som sitter på kroppen, bara för det faktum att den är så stark. & för att den uppmärksammas så lite. Tänk på allt den får utstå under ett liv; den ska föreställa smyckesbärare, vara pelare, forsla H20 & mat, kunna ta puls på och massor mer.

Kroppen är så jävla underbar, ändå pressas barn & ungdomar till ideal som inte alls passar oss. Varför är vi inte nöjda med hur vi är? Varför måste vi ändra oss till några andra, smala/långa/korta/tjocka? Allt anses vara fel, är man fet ska man vara smal, är man smal ska man vara fet. Inte ens det är ju bra.(Syftar inte på dem som inte kan göra något åt sin vikt, även om de så gärna skulle vilja.) Vi uppmuntras nutid att vara riktigt smala, det är på modet nu. Vilka skador det blir, och generation efter generation anammar ju trenden.. Sen beror det ju till viss del av vilka gener man fötts med. Men man kan se bilder på unga flickor som alla revben bara sticker ut ur kroppen på. Och andra som är så feta att de knappt kan gå, utan måste vanka sig framåt.
Jag tycker så synd om oss, som är så utseendefixerade. Varför kan vi inte revolutionera? Göra något drastiskt och inte bry oss om hus vi ser ut , utan det vi har inombords istället. Oftast brukar det vara mycket finare än det som är på utsidan.

Jag älskar att älska!
JK

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?

Varför är det ingen som tycker om mig?


Nu kom jag nyss upp hit ifrån mor som hållit mig fast och låtsades att jag var en musikspelare. Jag fick sjunga en av mina älsklingslåtar Jag vill tacka livet. Mitt öra var snurren för att volymen skulle höjas och näsan var av/på knappen. Det sorgliga var att hon aldrig stängde av. Så jag var tvungen att säga att proppen gått och att hon var tvungen att sätta i ett nytt batteri igen(=stoppa en kaka i min mun!) om jag skulle fortsätta fungera. Det gjorde hon, jag fick en pepparkaka... Jag trodde förstås inte att jag skulle få en kaka så jag blev ju lite besviken. Efter ha sjungit sången typ miljoner gånger blir den tjatig, tycker jag.... Men till slut klämde jag ur mig någon klem förklaring och sa att det var hack i skivan och sprang upp & satte mig här.

Gladgladglad, :D  + ledsen att mor kanske blev sårad. Men nje, hör nu att hon snarkar så jag tror inte att det gjorde så mycket att jag gick!!!

JUSTE!!! Lilla jag är känd för att prata i sömnen. Jag gör nästan jämt det får jag höra! Em , jag hör det inte själv alltså utan min familj säger det åt mig att jag brukar göra det! & sen igår så sa mor att pappa sagt att han hört mig SJUNGA I SÖMNEN!! Jag undrade då om han var helt säker på detta när jag inte trodde att det ens var möjligt, men när han sa att jag gjort det blev jag jätte gladare:D Jag är cool, även i sömnen! Haha, försök slå det liksom. Det var über häftigt tyckte jag.

//FJÄRTA MED DITT HJÄrTA♥
Hej jag är glad. Det känns som att jag flyger som på moln. Fast jag undrar när molnen ska skingras. Jag oroar mig för att bli ledsen, igen. När molnen skingras, kommer solen fram. Det tolkar jag som att ledsenhet är bra. Sol är bra, sol kommer när molnen skingrar sig (man blir ledsen). Så min livsfilosofi stämmer, efter regn kommer solsken.

Hmm, jag vet inte om någon förstår detta inlägg... Jag fattar i alla fall, vilket är poängen! Om ni mot förmodan skulle fatta, så skulle ni älska detta faktum lika mycket som jag gör. Ibland är jag verkligen smart (andra gånger inte) & då blir jag så kolossalt stolt över mig själv.

Jag sitter för närvarande och skriver saker som ska deponeras i min svensktidning, vilken senaste inlämningsdag är på måndag. Det är knappert med tid, men ypperliga arbetsförhållanden för min del. Enär att jag gillar att sitta upp hela kvällarna och bara skriva, för det är när natten gör sitt inbrott som jag skriver allra bäst. Olyckligtvis har min hjärnverksamhet slutat att fungera så jag sitter och skriver nonsens i min notis om Lotta Snickare; som avlade besök här i storstan i måndags. Något som inte var/är till min fördel är att just min svensklärare var på denna föreläsning och hon kommer granska varje ord av det jag skriver... Bra gjort av mig att bjuda in henne!♣ Fast jag kan ju alltid släta över det med någon klemig ursäkt, haha!

Sen är det så att jag inte har begripit, förrens några minuter sedan att det bara är några få dagar kvar tills det är jullov för hela slanten! Skönt som massage på ryggen ju:D
Personligen så ska man ju till Kiruna den 28 och fira lite nyår och min Kerubs födelsedag där! Längtar ihjäl mig, <3

JK

Jag gillar att skriva. & att måla, sjunga, skratta, cykla, dansa, leka, bada, baka, pyssla, dammsuga, äta, hoppa, träna, elda, ge kärlek & att så blommor & frön.

Det jag gillar mest är att leva. Leva gör jag när jag får göra dessa saker!