Bounce igår var skitbra! De var magiskt galet bra, med hopp och studs och rörelser man inte sett förut. Sen gick vi på stan och kikade på folk, tog det lugnt och åt på Pizza Hut! Klockan sprang iväg och det blev mörkt men staden var ljus och vi hittade Kulturhuset (bodde granne med det rättare sagt) där det var utställning till långt efter nattens inbrott. Sen gick vi till hotellet, såg på film och somnade. På morgonen blev vi serverade hotellfrukost. Jag åt mest av lingonsylten och keson! GOTT! Sen begav vi oss till lakritsfestivalen och provsmakade ett antal olika sorters lakrits (just nu mumsar jag på lakritschoklad med jordgubb). Det var skoj & GOTT! Jag har köpt ett par nya gröna skor också, från England. Jag bar dem inte när jag var och gratulerade Bengen på födelsedagen men det behövde jag inte göra heller. Vi var ju inomhus.

Det har varit en ganska mysig helg med saker och äventyr, och dessa bara fortsätter. Imorgon tar planet mig och mina franskkamrater till Paris för att ingående utforska varenda skrymsle av den tjusiga lilla konststaden som av mig är mycket omtyckt (får se vad jag säger efter besöket;-).
Dessa lär väl också bli några ganska bra dagar att älska och avguda. Såna dagar som man kommer minnas, tänka tillbaka på och erinra lukter, smaker och ställen man tyckt om mer än andra, vanliga dagar. & tack Lena som gjort att jag kan stoppa alla lukter, smaker och ställen i en liten burk, en samling av det bästa!

Bonsoir et AU REVOIR
//Mademoiselle Julie

HEY! Jag var med i tidningen idag, Aftonbladet tror jag det var!

Idag klarade jag 8 sexåringar helt på egen hand. Det gick till och med bättre när jag var ensam, de var som i ett skruvstäd hela tiden och vissa tvingade jag att springa, andra hoppade splitthopp och en annan lärde sig att gå ned i brygga. Mäktig känsla! Att veta att jag kan alltså.

Imorgon drar Ekipaget till Sthlm för att få se en alldeles spektakulär show, hoppas jag i alla fall. Bounce (dansgrupp) har sin sista föreställning innan de splittras! Awesome♥ Vi skall sova på hotell och kommer hem på söndag. Då skall vi fira farbror/morbror Bengen. Sova.....................
FÖR ATT VAKNA OCH STIGA PÅ FLYGET TILL PARIS = VÄRLDENS BÄSTA FRANKRIKE

Nu måste jag fråga mamma om en sak jag undrar över. Måste jag raka benen? Eller, finns det pool på hotellet?:D

HOPPAS, fortsätter hoppas, HOPPAS igen
Jag tror
//JullanK

Att läsa tidningar på nätet är underskattat. Det har jag nyss konstaterat. Sitter vid mammas laptop och vill ha en laptop jag med. Man känner sig ganska modern. Likadant som att läsa tidningar på nätet, det är modernt (fast det gör jag mest för att det är billigare). 
Satt mig här för att vänta på att klockan skall bli 9 så Aktuellt kan börja. Tevisarna är upptagna av De Övriga, så jag missade Debatt. Tog en sväng istället, gick snabbt. Motsats till mitt chokladte med riktiga chokladflarn som svalnar sakta.
Båda är emellertid ganska fridfulla på sina sätt. 

Dagens Att vara stolt över: Jag har prioriterat! Istället för att dansa i Norrköping 2½ timme så stannade jag kvar hemma för att plugga matte till Nationella Proven. Jag resonerade och tog mod till mig. Det är viktigare med skolan än att missa dansen.
Det är den sorgeliga sanningen för idag.

Älskar er, hela världen är så underbar. Ibland är den grå och trist när jag ser på den, ibland strålar den så mycket att allt jag vill göra är att kramas och rocka rockring eller åka rutschkana. Det är lustigt, för jag betraktar ju allt med samma par ögon hela tiden. Så mycket kan väl inte förändras?
//Jullan

PS. Har redan tröttnat på laptopen. Det går inte att skriva snabbt på den.

Dagen började med en tripp till avskyvärda skolan, den trippen avslutades i en tävling om vem som först kom ned till kiosken Freda. Vi på cykel vann över moppeåkarna. Jag jobbade. Således åkte jag hem för att sätta mig här och göra läxor. Insåg samtidigt att klockan var en timme tidigare än vad jag trott. JIPPIE! Där tjänade jag ju in en hel timme, är jag inte smart så säg? (att tänka att klockan är 3 när den är 2)

Och nu kände jag att jag har ont i huvudet! JIPPIE!!!! Ska det verkligen åska idag? När det åskar (och man inte är ensam så klart) så är det bland de bästa stunderna jag vet. Speciellt vid den här tiden, för åska är ett säkert vårtecken. Hoppas min huvudvärk är det också. Ett säkert tecken alltså.

Har sjukt mycket att göra, fast en timme mer än jag trodde.
Är det inte kärlek så säg?
//Jullan

Sugen på Ben & Jerry's glass. Tar med Eve & cyklarna till Fyren, inget som kittlade våra smaklökar tillräckligt. Ser Bengen köpa ostbågar och chokladkakor. Cyklar vidare med min besättning till Hemköp. Hedda-gädda spelar fotboll och Pelle&Lena tutar på oss vid Vammarskolan. Inte rätt glass på Hemköp heller. Fortsätter till Ica Vammar. Nähe. Cyklar och njuter och plingplongar på Tommy. Ser tussilagos och är allmänt glada. Kommer fram till Fyren igen. Yepp, den här glassen är ju god alltså (efter att ha sett utbudet på de andra ställena...). Kan inte välja smak utan får be Sam Samelius om råd. Det blir choklad. Jag betalar med en skjorta och ett par byxor, tjejen i kassan ler, det är Viktors kusin. Men någon Ben & Jerry's blev det inte, men jag är nog ganska nöjd i alla fall. Jag fick ett äventyr :-)

Imorgon skall jag köpa en H2Ospridare med X-tra funktion, joo, ur ena hålet skall det komma H2O (precis som vanligt) men ur det andra skall det komma kramar. 
Överdos kärlek
//Jullan
JA det gör jag verkligen. Att stå på scenen, att uppträda, att åhh! Jag vill bli någonting i någonting-stå-på-scenen-världen! Jag vill bli artist, en stjärna, en dansare. Vad som helst bara jag får vara sådär nervös och pirrig innan jag skall ut på scenen. Jag vill vara den som tänker (mest för att överleva i rollen): det är bara träning, det är bara träning. Jag vill vara den som är lyckligast i hela världen och så full av adrenalin att jag närapå skulle kunna springa Stockholmmaraton på fjorton timmar just i ögonblicken jag presterar det jag har att prestera med. Jag älskar det och lever i det. Det är kärlek för mig och jag är kärlek i det.

Musik & bild, niorna på Vammarskolan. Idag, i tisdags och i onsdags. Tack för att mina pulsådror har hoppat ur kroppen, tack för denna lycka, skräck och förtjusning! Vi VAR fantastiska på scenen idag. Och publiken, såklart att jag tänkte på er nakna och blöta.

"SLIT DIG OCH KOM LOSS, TA DIN KAJAV DIN KJOL OCH KOM HIT TILL O-O-OSS"
Det har varit en ganska okej dag idag. Vi har grillat (första gången för iår!), vi har solat, jag har läst och skrivit läxor. Alldeles nyss gjorde jag efterrätt som bestod av en jättesnabb blåbärscheesecake som var det godaste jag ätit idag! Jag dukade fint också, med servetter och färglada hjärtan och 14 ljus. Annars så har jag mest känt mig som en gammal tjej idag.

I torsdags fyllde min vän Maria år. & jag vet att jag har sagt detta förut men hon bor på världens bästa plats! (bättre än paradiset Mjödö...? närapå!) vi åt god mat hela aftonen, badade badtunna och sen dryftade vi många tankar ända till klockan 4 på morgonen! Det var kärlek, för mig. Jag älskar oss för vi är alltid som en liten familj när vi är sådär samlade och tillsammans. Efter några timmars sömn gick vi opp och åt mysfrukost i 3 timmar. Sen pratade vi tills vi åkte hem vid tretiden. Då hade jag hunnit hålla i ett babyfår också.

Minnen, om man kom ihåg dem föralltid så skulle man nog vara glad ganska ofta.
♥ pussar och kramar i överflöd från Jullan
För tusan katter! Mamma kom hem nu, jag är ashungrig. Dessutom måste jag öppna vita bönorna-burken rätt skapligt för annars kommer mina naglar som jag skall måla röda att se skit ut. Så skit att jag skulle få måla om dem! SÅ MAMMA KOM HEM♥

Just det, en liten fjärt fyller år idag. 16. Precis samma nummer som jag har.
Här är hon:


KÄRLEK OCH BANANER, HÄNGA I LIANER!
GRATTIS TILL LIVET!!!!!! :D alla som lever och Maria Gunnarson!


(vill äta nuuuuu)

Lov innebär att man kan göra vad man vill, och det är ju underbart. Pension och arbetslös borde väl vara lika underbart?
En lediga Jullan åkte ut till en pensionerad mormor och sydde ihop kläder idag.
Igår var jag också ledig (en hel jäkla veckas ledigheter; möjligheter)  så då åkte jag och min jämngamla vän Siri och min mamma in till Linköping!

Att vara fri tror jag passar de flesta, det passar definitivt mig. På det sättet att jag inte behöver göra någonting. Det passade nog mormor också, hon såg faktiskt ut att trvias i sällskap med mig. Och det passar att åka på roadtrip med nära och kära också. Ni fattar va? Det passar att vara fri, dels känslan dels att om andra är fri kan man mötas och vara fria tillsammans.



Det var söndag eftermiddag och jag hade nog inte alla kor i ladugården eller alla indianer i kanoten. För... på måndag morgon sitter jag med ett kontrakt på godisförbud SAMT kakförbud!! Undertecknat av MIG! Alltså, ni förstår ju själva att det gick sisådär med detta då va. Vi slängde det kontraktet idag; kakor och bullar och alla sorters tårtor får vi nu äta. Alltså vilken börda som släpptes...
Mormor tog största smällen; bulle, kexchoklad, möra möss och chokladkakor.... ♥

I'M LOVIN IT
//Jullan

Djupt. Stilla. Oändlighet. Jag var en larv hela vintern, nu är jag en fjäril. Om livet vore så här bra jämt så skulle solen förevigt skina, jag skulle vara med människor jag tyckte om och göra saker som ingen skulle bry sig om om 100 år, att bara vara utan att t.ex. ens veta att något som tid finns till.

Just ni finns inte tid till, vi lever och vi lever för minuten. Det är en djup kärlek som hänger som en gloria kring våra skallar.
Det är stilla, tyst och fridfullt ganska länge.
Oboy va härligt dä ä!
Eve och jag skall se på film nu.

- Vad ska ni se på?
- Antikrundan.
- Ni får gå opp och se, vi ska se på film härnere.
- Nää, det får ni göra klockan 9.
- Okej.

Eve och Jullan går opp. Eve kissar, Jullan skriver blogg.

- Vad ska vi se på då?
- En irländsk!
(det svarar jag alltid)
- Tara Road då?
- Det blir det!

Så nu väntar vi på att klockan skall bli 9. Då skall vi se på en film som vi sett på många massa gånger i våra dagar. För nu är det faktiskt så att vi lever, och när man lever får man göra lite som man vill. Det kallas att ha möjligheter.
För övrigt, här är en mening som inte smakar alltför dåligt i munnen: Jullan Kalsong har världens bästa påsklov från och med idag!!!

JIPPIE!!!! LET'S LIVE LIFE!
Välsignade liv! Du äro så fridfull och ljuvlig! Denna dag vaknade jag klockan fem, tittade mig omkring och undrade om det var fullmåne idag också? Konstaterade att Nää, inte idag igen (det var typ det föregående dag). Vad vaknade jag av då i sånt fall? Jahaaaa...! & om jag vore en seriefigur hade en lampa tänts över mitt huvud just i det ögonblicket.
Sedan for jag opp, gick och duschade och kände för att prova på något nytt. Så jag satte opp slangen i den där grejen ovanför huvudet, så man slipper hålla i slangen, ni vet. Jag har ju inte kunnat göra det innan sisådär förra året eftersom att min längd liksom inte tillåtit det. Men idag kunde jag, och detta är nog det mest spännande jag gjort idag :-D

Nu har vi varit på safari, jag köpte karameller innan, sen bar det av till Hornsbergs sjön, Forsby och till moster Lena. Sen när vi åkte hem stannade vi vid affären igen och handlade jos och fikabrö.

JAG TROR MIG VETA ATT LIVET IMORGON KOMMER VARA SYPERDUPER!
//Jullan