Idag är det dags igen! Jag och mina fina vänner står på Östgötateaterns scen, tillsammans med Petra Nielsen och ett gäng andra artister. Är så megakul! Sju föreställningar to go...


Love
//Jk

Hur många påsar som äventyret i Stockholm till slut hade placerat i en stackars oförstående flickas händer går nästan inte ens att räkna på två händers fingrar. Två klänningar, en kjol, en vårjacka, en blus, vykort, en tidning, träningsbyxor, dekorationssaker och en bok. Jag är utfattig, igen. Mina pengar hänger säkert i min garderob som man lite fritt kan översätta talesättet från engelska till svenska. Ey, men kul hade vi så det förslog! Alldeles för trötta och sådär lagom vi-skrattar-åt-tråkiga-saker-flummiga. Turner, Monet och Twombly-utställningen uppfyllde mina förväntningar och trots att det var verk från deras liv som gamlingar var det i alla fall en näckrosmålning av monsieur Monet, mycket fint!! Eve var uttråkad och skrattade dock åt Monets oskarpa mästerverk när jag berättat att han led av gråstarr i slutet av sitt liv... Svansjön var oslagbar. Det bästa jag varit på? Tack bästa syster för den julklappen, och tack päron för tågbiljetterna.

Boken jag köpte, låt mig berätta om den. Den har samma funktion som chokladkalendern; att ge mig en utsökt bit av något gudomligt varje dag. Skillnaden är att det är små utdrag av all världens litterära klassiker som man får njuta av varje dag under ett helt år! Det nya året kan ju knappast bli något annat än underbart, fantastiskt sagolikt, tänker jag! ♥
//Jk


På tal om bilden, lyckan som upplevs när bilden är tagen kan lätt appliceras på lyckan som infinner sig i min sälla kropp just precis idag! Samma lycka, som likt Tomten kommer tillbaka på nytt, om och om igen, med fina klappar, och som dessutom kommer tillbaka fler gånger än Tomtens lätträknade besök en gång om året. Fattar ni? Just den lyckan, det är ju höjdpunkten, just den där lyckan, den känner jag idag. För vet ni vad som händer? Min syster och jag skall ut på äventyr nu igen. :) Mot Sherwoodskogen!!! Nej. Vi skall till hufvudstaden Stockholmia och se på Tjajkovkijs Svansjön, fast i modern tappning av Benke. Lyckkkkaaa! Fan va vi skall pallra oss till Moderna också, det kan jag lova. Min älskade Monet och hans ljus är ju där.
Lycka
//Jk

Me and my little friend har ätit askalasgod mat och lyssnat på Det sjunde inseglet medan vi spelade schack. The little friend of mine var döden. Det blev oavgjort när vi insåg att de svarta löparna stod på svart båda två. Det passar ju bäst så. Inte sant? (Med tanke på att min little friend vinner mot datorn får jag anse resultatet vara till belåtenhet. Höhö.) Vi slog oss ned framför en annan film istället. New Year's Eve. (Det är lite galenskap att Eve heter Eve och att hon fyller år den 1:e januari.) Åh. 2012. Jag är så förväntansfull! Jag och öden, vinner mot döden!
//Jk

Åkte till Fimpen igår (läskiga Finspång) och mötte några fantastiska människor i en pytteliten lägenhet. Det var asfint. Jag gillade kvällen mycket, synd att den tog slut så snabbt. Återigen pratades det om att mötas i drömmarna. Morgonen var en mardröm då jag var tvungen att åka hem jättetidigt och städa Stjärnan som jag knappt varit i under hela lovet. Finfrämmande skulle jag få; mormor Mai, mamma och syster Eve. Åh, så underbar dag! Och den bara fortsätter!
//Jk

Dagmar är assur, och det är ju fullkomligt förståeligt! Dagmar fick nog bara tråkiga julklappar och ingen kärlek denna jul, till skillnad från mig! Men snart fruktar jag för mitt liv, snart får Dagmar sluta blåsa och fixa lite snö istället. Jag menar, det är tio grader och ingen-jacka-väder ute. Enligt Mayaindianerna blir det ju ingen jul nästa år...

Stop worrying! Oh my garden.
Jag har haft en jättefin jul trots att den varit grön. Precis som sig bör har den bestått i ett resande fram och tillbaka till en massa okända släktingar (fullkomligt ironisk), åh, den som bodde längst bort tog det fem minuter att ta sig till! Man spelar spel och äter gott och skrattar. Det är tänkt att man gör så lite som möjligt, men inte ens det lyckas man med, nästan. Nej, för tänk så många man måste träffa och så många filmer man måste se och så många böcker man måste läsa! Idag har jag målat, gjort lasagne och sett på film. Imorgon åker jag in till stan igen. Man bara flyter fram. Eller blåser.  

Jo, man har det ganska gott. Julen är slut och snart börjar nya året. Tänk om alla hade som nyårslöfte att motbevisa mayaindianerna. Tänk om alla verkligen bestämde sig för att bli miljösnälla. Det kan bli jordens julklapp nästa år, då kanske Dagmar &co blir glada och låter jorden leva länge. :)
//Jk


Är ju så kul att måla ballerinor, tycker ni inte?
//Jk

Klockan är arton minuter över elva. Jag befinner mig mitt i ett snövitt landskap och det första jag gjorde när jag kom hit var att göra en snöängel. Det är den artonde idag och Eve har kommit hem och det är bara en endaste månad kvar tills jag fyller arton. Livet skulle inte kunna vara bättre, och Eve och jag har nyss sett klart på Polarexpressen. I believe in Santa. Finaste från filmen: det viktiga är inte vart tåget åker, det viktiga är om du hoppar på eller inte.
Var snäll, Tomten ser och hör allt som du gör.
//Jk


Här sitter jag och lyssnar på musik, skriver dagbok och värms av ljusen omkring mig. Kära Klara och asfina Anna har somnat ifrån mig. De är i sömnens värld. Vart är de? Varför kan vi inte vara där tillsammans? Hatar att sova ensam. Kan man inte få besök där man är? Drömma samma dröm.

Idag har min dansklass varit på teve4, varit på genrep på Östgötateatern och myst hos mig. Vi är världens lyckligaste, tillsammans, i samma värld och samma dröm.
Nu borde jag städa undan, ta en tablett och dansa balett bums i säng!
Imorgon är premiär!!
//Jk


Låt mig krypa in i en Tomtes huvud.

"Det är onsdag. Hmm. Låt mig vara världens sötaste pappa... Jag har det! Jag sitter och åker bil en timme till min dotters folktomma lägenhet och lämnar en julgran! Åh, färdigpyntad ska den vara och den ska ha ett paket under. Nej, två paket. Nej, hon får tre! Så sätter jag opp en bokhylla när jag ändå är där. Ack, måtte hon bli glad nu för nu åker jag hem igen, en timmes bilresa igen bara."

Nu kryper jag ur Tomtens huvud igen, Tomten som är min älskade pappa. Jag är den lyckligaste flickan i hela världen och så bortskämd så jag borde skämmas! Hihi. Åh, men nog visste Tomten precis vad jag önskade mig!!! Jag älskar överraskningar och barr och granar och att jag är längre än granen. Jag älskar pappa och mamma. Mamma som hade köpt en ny liten guldballerina att pynta granen med. Så fint. Nu är det jul ♥
//Jk
Ordet hals kan vara ett av de fulare. Nåväl, nu skall vi inte vara elaka. Min hals har snart hostats bort i alla fall. Då finns inte min hals alhs. Jag kan lova att jag hostat mer än tusen gånger idag. Skulle ha räknat alla gånger, hmm. Synd att man inte tänkte på det när den här dagen började! Men minst tusen gånger. I promise!

Ryckte till lite idag då en liten ungjävel tydligen är döpt efter min greatest idol. Lilla ungjävlen gick förbi mig och hette Shakira och jag ba: Jaha? Jaså? Det heter du, minsann! Fy... (Förresten, Shakira har ny skiva: Live from Paris, var ju samma konsert som den jag såg i Dubbi-Dublin förra året. Åh, barfotadansande Shakira som startar nya skolor och pratar med presidenter mest var och varannan dag. Fint namn!) Själv heter man Julia Teddy och det här var allt för mig!

En, två, tre, fyr. Ett huvud fullt av glitter och bubblor. En fantasi. Lutar mig bakåt, tas emot av spegeln, golvet bär mig. Med ryggen vänd mot balettstången står dansarna mitt på golvet. Mina dansvänner är lika många som en fras i en vanlig låt. Smeksamma rörelser med tåspetsen mot golvet. Åt höger först. Tendu är lika fint som havet, som nyfödd bebis, som två händer som knutits i varandra. Trolleri med benen, skatten ryms i våra kroppar som bär på hemligheten om utåtvridning. Fötterna, benen, styrkan. Vi dansare är så vackra. Jag sitter på golvet och ser mina åtta dansare när jag inser, att jag är lika mycket dansare som dem. Och rymden med sina glittriga avgrunder är inte långt ifrån. Att vara dansare, som vi är. Med utstrålning, center, spottningar och kärlek, golvet som vår bästa vän. Så medvetna om varje muskel som spänner sig när vi gör det vi gör. När vi gör det vi älskar att göra, får det syre vi behöver för att andas. Fem, sex, sju, ått.
//Jk

Varsågod, tips på läsvärt blogginlägg med ett alltid lika aktuellt ämne. Tyvärr.
”Du behöver nog inte vara rädd att framföra din kritik till den läraren”, sa mentorn till eleven.
//Jk

Förra veckan landade hela jag med fart på mitt högra knä. Det liknade mest utsmetat blåbär där nere. Idag haltar jag fram och ba: *kvider mig*. Ingen danslektion med bästa dansläraren Pia från Italien. Däremot sa hon att det kanske var en skada där knät nu har samlat på sig vatten och att jag måste tömma knät. Jag ba: Dör hellre! Blev ingen doktor idag, men fan vet om inte mamma tvingar mig imorgon. Hoppas inte det. Jag skall inte röra mig tills det är bättre. Förmodligen blir det snart, för jag har tagit rådet håll benet högt till nya höjder. Hahahaha...

Käre Gud i himlen, låt mig inte behöva göra något äckligt med blod och muskler och skelett och ben hos doktorn. Jag tycker inte om sånt. Amen. Puss och kram!
//Jk
Var det någon som såg Skavlan i fredags? Ett av de bättre programmen tror jag. När Ullman slog knockout på Juholt. Ha ha. Ljugholt trasslade in sig i prat om att han inte hade några vänner, att han hatade att förlora, att göra en juholtare innebar att man inte kan sköta om bilen osv. Det verkade nästan som att han var sin egen motståndare, så illa talade han om sig själv. För jag menar, kan man inte skaffa vänner eller rå om sin bil, hur skall man då kunna styra ett helt land? Just wondering.

Nu skall jag läsa lite av älskade Vilhelm Moberg, måste väl även tvinga mig att läsa lite ur Steinbeck också. Teet tjuter! Jag lever på ost och te. Håret blir kortare för varje vecka. Och förresten, det har snöat idag!! ♥
//Jk

Avslutade helgen med adventskonsert i Tryserums Kyrka. Fint.♥

//Jk

Då vet man hur julmarknaden i Eksjö är, kanske inte så mycket julkänsla i regnet, men himla mysigt ändå...
Vi såg gycklare.

Heltokiga och supercharmiga var de. Hehe.

Ridande husarer.

Musicerande husarer.

Småknäpp morbror. Med fullständigt normal moster.

Pappor med barn.

Eksjö by night, utsikt från hotellrummet.

Och sex små böcker av Albert Engström blev det. Så fint man kan ha det. Puss.
//Jk

Imorgon far jag och några sköna människor till Eksjö. Jag gör mitt resesällskap som är idel femtioplusare den stora äran att sänka medelåldern lite med mina tioplus. Det känns bra. Åhjo, nog skall jag kunna trivas i en så vacker stad som Eksjö efter alla efterforskningar jag gjort om den. Det skall tydligen finnas flera bokhandlare, och det skall till på köpet vara signering imorgon av någon föga känd deckarförfattare! Gå bland de medeltida husen och se på gycklare och inmundiga härliga juldelikatesser och kanske, jag hoppas så innerligt, göra ett besök på Albert Engströms-museet. I vår skola finns klassrum som närapå är döpta efter före detta elever. Gissa. Ett av dessa är tillskrivet Albert Engström. Åh, han har gått på min skola och varit medlem i Fosterländska Förbundet. 

Finfint. Vad kan man mer tänkas göra i Eksjö, en liten stad i Småland? Sjunga Borgmästar Munthe. Trudelutt så fint man kan ha det i Eksjö, tror jag! Och bo på hotell skall vi göra också. Det om något är ju gott så det förslår! Åh, det är så att man bara vill sova och så fort som möjligt uppleva den härliga hotellfrukosten som väntas. Ha det fint och älska.
//Jk

I'm way to cute for my own good. Denna dagen skall jag minnas. Höhö.

Hej min älskling!
Allt är bra med mig, har inte hört av mig tack vare att jag haft angenämt besök i min lya halva dagen. Först efter franskan läste jag DN, sen följde Linda och Sonja med mig hem och drack varm choklad. Sedan kom min älskade Klara. Vi fikade och festade. Vi har pratat om djupa känslor och tankar och haft det så mysigt här i Stjärnan, nästan så mysigt som du och din vän hade det igår kan jag tänka. Så lyckliga vi kan skatta oss som har så fina vänner, tycker du inte? Återigen, människor är bra. Förresten, det var Sonja som ansiktsvåldtog mig, folk har visst ett ohöljt nöje i att försätta andra i svåra sitsar. Först sa de ju att jag gillade filmer mer än böcker... Denna hedniska händelse fick till följd att jag inte kunde sova. Åh, jag säger då det, och ursäkta mig för mitt konservativa och minst sagt lillgamla utlåtande, men fisbok är bara till nackdel. Oftast i alla fall. Nu lyssnar jag på musik men skall nog snart värma opp det sista av soppan jag har i konservburk. Konservativ och konserv. Det är jag idag! Maja G sa att hon frös idag och jag sa: Knäpp jackan då, knäppis. Åh, sån sällhet spred sig. Att jag kan vara så skojig. Redigt roligt var det ju. Nääää, ha ha ha. Jag är ju för underbar. Jag älskar dig. Nu spelar franska Sebastien Tellier musik för mina dasslock till öron och jag lösgör mig från vardagens bördor och skall bara ägna återstoden av denna dag till att njuta. Visst låter det som en bra idé? Förresten har jag sagt att jag älskar dig?

Nu får du berätta om din dag, älskade! Jag vill höra allt! Du är intressant och allt det som du tänker på är lika viktigt för mig att tänka på.
//Jk