Imorgis kör vi. Hörsalen i Nkpg kl tio, ett och halv sju.

Jag

dans.

Dans dans dans. Det är det enda jag gjort idag? Slut, over, done och död. Lycklig. Känns rätt så bra i alla fall. Tåbira dygnet runt, våta kläder som stramar åt om en kropp som är mör, blå och skör.

Mor hämtade mig och vi åkte till Hageby. Vi tog hål i öronen!!! Tillsammans. Med morsan min. Varsitt hjärta. Så himla coola är vi.

Nu skall jag packa ned kläder till 8 danser, matsäck för en dag och en kamera i min purpurfärgade ryggsäck. Sedan skall jag lägga opp mig i soffan och kolla teve, Borgen. Gud nåde den som ruckar på mig! Soffan är abonnerad åt en halt, skraltig Jk.





Kollade genom kameralinsen och såg ett kök. I köket fanns en tavla med en parafras av en Edgar Degas, signerad Jk. Påskliljor i full färd att leva. Sedan i ett fönster såg jag köket reflekteras. Två kök i ett kök. Så himla fina bilder genom en kameralins.

Åt andra hållet. Om man tittar genom kameralinsen, genom irisen in i huvudet. Där förundras hjärnan över de fina sakerna och andra ting. Där arbetar (istället för min syster och mamma som lagar mat och mättar magen) celler med näring som mättar tankeverksamheten. Ibland vill jag ta kort på hjärnan. Där finns de allra finaste bilderna.

Just nu tänker jag på hur Mario Vargas Llosas bok Bockfesten ter sig, huruvida Urania och Uranita är samma person och om den är en lika seg roman som Andningsgunga (författad av en annan nobelpristagare)?

Tänk bra saker.

//Jk

För en gångs skull är jag stressad. Tiden räcker inte till. Historiaprov, dans, vänner, sömn och mat och tusen småsaker. Fast på 459:an finns inget annat än att tänka. (Vad skall man annars sysselsätta sig med i en och en halv timme?) Jag kollade ut, åksjuk och allt, då hade stjärnorna tänts på himlen och plötsligt hade jag hur mycket tid som helst. Typ. Stjärnorna är eviga. Universum. Där har man inte bråttom. Det finns ingen tid där och stjärnorna lyste. Evigheten syntes i mitt öga.

Ridån har gått ned och världen är mörk i väntan på nästa konsert, musikal eller drama när ridån går opp imorgon igen. Aldrig tar dagarna slut. Tänk att få börja dagen med en helt ny scen. Nåväl, det är fortfarande afton och jag vill säga god natt till alla. Jag kommer göra piruetter i sömnen, stå i strålkastarna och leva i nuet när publiken applåderar. Min bästa dröm. Dröm sött du med. Kanske en dag går ridån opp och drömmen besannas. "Ta plats på scenen!"

//Jk

Dansat till hög musik hela dagen. Rockat loss och repat och svettats och skrattat. När vi såg synkade ut och var ganska slut gick alla åt varsitt håll och jag slog mig ned på en bio med Eve och mammut och kollade på The King's Speech som var underbar.
 
 

Dancypansy is fancy!
//Jk
När jag andas lever jag livet. För livet går ut på att aldrig sluta andas. Andas och lev hur länge som helst! När jag dansar flåsar jag istället, tar luft dubbelt så snabbt. Då lever jag dubbelt så mycket. Eller hur? Likadant när jag cyklar, simmar, hoppar eller kramar... Då lever jag dubbelt så mycket för jag andas så himla mycket då.

Keep breathing and love life ♥
//Jk

Hela världen släcks ned för en timme. Hus för hus i takt med att deras klocka slår 20.30. Operahuset i Sydney, Eiffeltornet och så hemma i Talldungen. Ljus tänds. Schvish! En pinne flammar och kandelabren blir vår lampa. Spelen tas fram, mat äts, det blir en trevlig stämning.

Allt för vår skull. Det är jordens egna timme.
//Jk







Oteknisk och omodern som jag är så har jag ingen egen kamera. Men nu har jag fått låna Eves och jag tycker det blir väldigt bra bilder med den. Riktig konst.



Vattenkraft i Gusumsån. Hälsade på Kristina och fick turen att åka med hennes monster till min moster (deras mormor) i Lydebäck. Åkte hem och då kom faster Mimmi hit. Nu kom jag nyss hem från mormor som blev så glad när vi kom att hon sken som solen gjorde tidigare idag. Hon gjorde våfflor och hällde opp rabarbersaften i mitt favoritglas.

Ett gott dagsverke. En dags vila. Imorgon börjar slitet igen. JIPPIE!♥ För trots att fötter blöder, ben värker och man har träningsvärk i hela kroppen så är dans bland det bästa jag vet. Imorgon blir det träning inför Marsföreställningen igen. Det kommer bli så mäkta, himla, sjukt, megabamsejätteskoj så jag kan knappt bärga mig.

SOLSKEN
//Jk

Inför döden är vi alla lika. & snart kommer vi kanske dö. Jag tror på en snabb explosion, ett ögonblick av smärta. Först ett år av utdragen plåga med hemska saker som händer. Sedan kommer året då jorden upphör att existera, 2012. Mitt råd är: Vej. Vej för döden!

"Lev livet som om varje dag vore den sista" har väl aldrig låtit så passande som nu? Så det gjorde jag igår, idag men framför allt i förrgår. Tacobuffé på Broadway (precis som förra onsdagen) sedan Sound of Music-premiär i Hörsalen. Somliga vänner var med; Tilda, B1 och Hedda! Grät, skrattade och kände sån stolthet. De är så fruktansvärt begåvade allihop. De var så fina och duktiga på att agera. De kommer gå långt. De är redan stjärnor i mina ögon. Sedan fick Sonja, Linda och jag sockerchock och skrattade som orangutangungar. 

Idag stannade dansisarna kvar efter skolan och invigde Ben&Jerry's som öppnat i Norrköping. Nu skall jag äta våfflor. Jag lever livet. 
//Jk
Allt som är framför är framtid, allt som är bakom är historia. Så för väldigt länge sedan (allt är ju relativt), åkte jag buss. På bussen gick tankarna i förväg och jag vet vad jag måste göra i framtiden. Det är så härligt med flygande tankar. Jag har aldrig testat att flyga matta men jag tror att flygande tankar slår det med hästlängder. Tankarna är ju vem man är. Igår gick tankarna i förväg och jag vet vad jag måste göra.

Tankarna är jag.
//Jk

Två gånger den senaste månaden har mina tankar blivit lästa av andra människor. De har vetat exakt vad jag tänkt och klätt tankarna i ord och kommenterat dem därefter. Det kan ju hända ofta att andra vet hur man känner, att de ser och förstår och sådant, men det händer inte lika ofta att någon går in i ens huvud och läser hela ens person som en öppen bok. Men eftersom det hänt två gånger på så kort tid tycker jag det är värt att skriva om det här. För det berättar bara om hur fantastiska människor är. Att kunna gå in i en annan, sätta sig in i dennes sits och sitta där. Det låter säkert halvflummigt. Men det är i alla fall fint, jag älskar människor så himla mycket just då. Samtidigt känner jag mig så otroligt ointressant att analysera.

//Jk

Sitter mest och gör annat än vad jag borde göra. Rebellisk som jag är. Slutar snart och då skall vi bara äta och sedan springa ned och träna på en ny koreografi inför Marsföreställningen (som är i april). Skiter i mattelektionen som är då och dansar istället. Rebellisk som jag är. Sedan har vi två lektioner kvar innan vi skall ut och fika/äta på stan i väntan att få se Tildas och B1s premiär! Det kommer bli så himla skoj. Kommer hem sent som bara den. Halv tolv. Rebellisk som jag är. Skolkar nog från första lektionen imorgon, som vanligt alltså. Haha! :-)

Det är vår och livet leker. Möjligheterna är tusen, bara du ser dem.
Amour!
//Jk

Vad händer? Vad händer inte? Varför? Var är kärleken och moralen och det sunda förnuftet och allt annat som fattas? Japan har flyttat två och en halv meter från fastlandet, låg under H²0 tack vare en tsunami som i sin tur drog med sig några haverier i somliga kärnkraftverk och sådant där vanligt förekommande. Under ett par dagar tog det allt fokus från Libyen där ett tredje världskrig utspelar sig. Lätt överdrivet. Men med samma idioti mördar en diktator flera tusen människor helt besinningslöst. Khaddafi är störd. Likaså Hitler. Snedvridna hjärnor som istället för japanerna borde ha spolats bort av tsunamin, långt till en avlägsen ö utan kontakt med omvärlden, sedan skulle de ha utsatts för strålning och dött en plågsam död. Det låter fruktansvärt grymt men jag tror nästan att jag menar det.

Historialektionen var åtminstone intressant för en gång skull. Om man skall se det positiva i något. Snöade in på hur Sveriges inblandning i Libyenkriget skall te sig...

'Lutetia' på Caesars tid. Förgylld med Notre Dame och orgelspel och arkitektur. Amelie Poulains hemstad. Luxembourgträdgården som är större än hela Valdemarsvik. Köpa crêpes med banan i ett gatuhörn och äta bredvid Seine, floden. Leonardo da Vincis Mona Lisa i korthuset Louvren. Läsa Ensamble, c'est tout på ett av de största romanska språken. Kyssas i Eiffeltornet och se Triumfbågen.

Jag vill dansa i Frankrike precis likt Edgar Degas ballerinor. Bli avgudad kanske. Vill bli ett konstverk i Paris, hänga på en vägg. Eller i en rökig bar. Helst båda. Lyssna på Sarkozys fru Carla Bruni, Maxime le Forestier, Edith Piaf, Brigitte Bardot, Françoise Hardy, France Gall, Sébastien Tellier och Serge Gainsbourg. Åka metro till Moulin Rouge och skratta åt att det är tur att människor är olika. Ha vippig blå kjol, vit spetsblus och röda läppar; klädd i trikoloren från topp till tå. Det är enkelt att leva.

Studera vid gamla universitetet Sorbonne, tro sig veta mer än andra. Precis som Jeanne D'Arc, som förvisso hade kontakt med högre makter, men ändå. Läsa livres (böcker) och dricka rött vin eller champagne från enda platsen som tillverkar just det, i Champagne naturligtvis. Leva på ost och baguetter och macaroni. Flärd och lyx men ändå så utsökt och hemtrevligt. Skitigt och poetiskt. -Du får inte le åt pojkar. Åka från kontinenten och hälsa på Eve som bor på Irland rätt vad det är.

Någon gång. Då är jag mitt i allt det där. Jag bor i de aderton raderna här över på heltid. Till dess besöker jag dig, ärorika stad, i drömmarna. Inte fy skam det heller. God natt!
//Julie

Om bland tusen stjärnor
någon enda ser på dig,
tro på den stjärnans mening,
tro hennes ögas glans.
Du går icke ensam.
Stjärnan har tusen vänner;
alla på dig de skåda,
skåda för hennes skull.
Lycklig är du och säll
Himlen dig har i kväll.

Av Carl Jonas Love Almqvist

Idag är det världspoesidagen. Det tänker jag fira genom att skriva en liten dikt!
//Julia-Teddy

Här kommer lite bilder jag tog förra helgen när jag och mina sju vänner tog tåget till Göteborg för att mysa och fika.



Först ut är en Anna som är tjusigt fin överallt. Vi låg och sparkade skavfötters i Klaras pappas säng. Det var så himla snällt av Klaras pappa att låna ut sin lägenhet till oss så det är inte sant!



Sedan knäppte jag en på Sonja med svarta läppar. Hon ser ut som en geisha eller docka eller något, hon ser ut lite olika varenda gång man ser henne. Men inuti är hon alltid Nalle Puh. Kram!



Jag tycker om mat, så därför har jag ungefär tjugo bilder på mat i kameran. Här är när vi äter pizza på Pizza Hut innan vi skall gå och se på bio, Black Swan. Flickorna Majsbajs och Frida som är kusiner med varandra.



Här äter Linda sallad...



och på den sista ätbilden är det Klara som smörar lite.



Här är den andra Majan, men hon ville visst inte vara med på bild. Hihi.



Strosade runt i staden och hamnade i butiken Prickig Katt, som nog förmodligen är vackraste butiken som Svea rike har. På övervåningen tänkte jag: Den där filmen är bra... ÅH! Det är Breakfast at Tiffany's! Sätter mig här ett tag. Så satt jag där ett tag. Hallå!? Audrey Hepburn i en butik mitt på lördagen. Hade jag hamnat i himmelriket? Oui! 



Second hand fanns det gott om. De andra shoppade som om det gällde livet och sådär men jag tog en paus i soffan och fotade istället.



På söndagen åkte vi hem och var lite ledsna för att äventyret tog slut så snabbt. Men vi hann med mycket i alla fall tycker jag. Många koppar varm choklad. Sedan mitt lilla fynd: Indiska Love Songs. Kostade 25 kronor på rea. Den hade reats ut för 75 och 100 innan. Ingen ville tydligen ha den. Världens bästa skiva, faktiskt. Och mysa och busa och ha skoj tillsammans. Åtta rediga, dansanta och underbara flickor i sällskap med varandra.

Fint minne!
//Jk

Hej hej!
Vilken härlig helg! Fullproppad med kärlek och saker att göra. Igår kalas hos goaste Henka som fyllde 25 år. Han hade gjort jättefin smörgåstårta med tonfisk i. Jag som inte äter det gjorde det för första gången i hela mitt liv. (Värt att notera.) Det dög. Tog tom om en gång. Roligaste släkten var där också. Björnen typ. Han är en pajas, som måste skriva brev till mig.

Sedan åkte vi hem och såg på Sherlock Holmes. Bra film. Somnade och vaknade opp till denna soliga dag. Allt går så fort! Morgon, kväll, ny dag osv. Slår vad om att det är lördagkväll alldeles för snart och att vi redan har varit i stan och redan sett på Cirkus Cirkör om några timmar redan. Så har en dag förflutit.

CARPE DIEM!
//Jk



Går och tror att det är en helt vanlig dag halva dagen ända tills jag inser att om jag bott på Irland hade jag burit gröna kläder, firat och flaggat idag! Det är Irlands nationaldag ju. Verkligen något man bör fira. Så Eve och jag har köpt glass och kolasås och så sitter jag och äter marsipan och lite. Man får ju passa på.

TJOLAHEJ VÄRLDENS BÄSTA IRLAND!
//Julia
Jag älskar verkligen människor, och damiskor. Är det inte det bästa påfundet universum skapat? Tusan, bättre än syre ibland! Blir så himla glad av så många här i världen. Roliga, snälla, omtänksamma, rara, uppoffrande, ironiska, kärleksfulla, avundsjuka och alla andra superba adjektiv som finns. Jag älskar folk för det finns inte något adjektiv som inte passar in på någon. Alla är något och just det är så fint med den personen (oftast).

Så många individer det finns att upptäcka, så många man vill vara vän med. Jag måste våga vara vännen. Vänner är tillsammans fast mindre ensam.

När jag gick ut från det Högre Allmänna Läroverkets portar efter en lyckad fransklektion såg jag ut som en jordgubbe. Tack vare mina underbara, bästa vänner. Med mitt gröna band i håret och deras härliga pussiga munnar som lämnat läppstift kvar på min kind såg jag nog mest ut som en solvarm jordgubbe. Så himla god. Det är jag.

Förresten, (detta kommer låta klyschigt men är så himla sant) mina vänner är som luft för mig, alltså jag skulle inte kunna leva utan dem ♥
//Julia-Teddy
Om man läst vad jag senast skrev vill jag bara lägga till ett par saker såhär i efterhand. För det första så kan jag inte rekommendera att cykla i mars då det fortfarande är minusgrader ute, håret blåser knappast en millimeter utan fryser snarare till is. För det andra så vill jag påpeka att på mors näst nyaste cykel är det inte bara växlar som inte fungerar, även bromsarna är trasiga. För det tredje så måste jag säga att den människa jag alltid tycker gör finast sångtexter och som passar så sjukt bra att sjunga i vardagen är Shakira. Typ sjunga:

Lucky that my lips not only mumble
they spill kisses like a fountain
Lucky that my breasts are small and humble
So you don't confuse them with mountains
Lucky I have strong legs like my mother
To run for cover when i need it
And these two eyes are for no other
The day you leave will cry a river

Allt för idag! Sov så gott när det är dags för det!
//Jullan

Jag skall skriva om två saker jag älskar lite mer än bulgur och fula namn i almanackan idag. Den första saken är sånger som dyker opp i huvudet & som passar utomordentligt bra till vad som händer i ens liv just samtidigt som de ploppar opp. T.ex. när man ringer sin älskling: I just called to say I love you. När man skall springa till bussen och måste säga hej då till vännen man sitter och fikar på caféet med: Good bye my lover, good bye my friend. Det är jättefint att sjunga en trudelutt från en låt istället för att bara säga det, tycker ni inte? Dessutom så kan man sjunga om en sak man kanske annars inte skulle vågat säga normalt till en person: I beg you pardon, I never promised you a rose garden...

Den andra saken mitt hjärta klappar lite extra för är att cykla. Idag blir premiärturen! Snart har jag väntat alldeles för länge, jag måste nämligen (lyckligtvis) åka och köpa ingredienser till varm choklad. Hehe. ÅH! Att få vinden i håret och känna sig fri och cykla det allra snabbaste! Jag älskar det verkligen. Tyvärr blir det inte med min egenmålade cykel eftersom den blivit stulen, och tyvärr inte med mors näst nyaste cykel eftersom den också blivit stulen (saker jag inte tycker om är när folk stjäl). Så det får bli på en annan cykel vars växlar inte fungerar.



Min färggranna cykel som ser tråkig ut framifrån.

När man skall cykla och köpa kakao sent om kvällen, så kan man sjunga: Det sitter en pojke på månen...

Simply remember your favourite things and then you don't feel so sad.
//Jullan

När jag gick opp idag hade jag en sån där dålig hårdag.
 


Ostyrig mustasch.

Sedan ringde moster och frågade om vi ville fika, jag var inte i skolan p.g.a. studiedag, så klart att vi ville det! Bulle, varm choklad, romstång och fruktkaka. Jag fixade till mig så att jag skulle se respektabel ut på caféet.



Det blev osmakligt hårigt, en s.k. comb-over. När man käkar glass fastnar håret i glassen. Osmakligt. Tur att vi käkade kakor istället.

På aftonen testade jag ytterligare en variant.



Mystisk, stor näsa och haka. Smokin' hett, ungefär. Och litet extra plus för finnen på näsan där.

Ha en bra dag!
//Trendsättaren
Liten fin stad som det tar lång tid att åka till om man bor i Valdemarsvik. Igår satt jag sex timmar på bussen men om man tänker tillbaka på hur härligt det varit under dagarna där nere så är det värt det. I lördagsmorse kom dansisarna och väckte Anna och mig med bus och skratt. Äggfrukost blev det i kära Klaras pappas lägenhet. Så himla mysigt. Sedan blev det shopping i världens finaste butiker, alltså vissa av dem ville man inte gå ifrån, till klockan var halv sex. Då hade vi bokat bord på Pizza Hut och pratade och skrattade och åt i mängder. Sedan var det dags för Black Swan, var sisådär. Alldeles för läskig enligt mig.

I fredags hann vi inte med så mycket i Göteborg, vi kom fram med tåget vid ca tolv. Hade haft en angenäm dag i Norrköping tidigare på dagen. Tämligen angenäm, ack så fin, och åh vad jag lovordar den! Promenad i solsken, Arbetets museum om kvinnor, mat, äventyr, Karins utställning igen, dansföreställning och så tågresan som var ypperligt skoj!

Bästa köpet: en skiva med indiska love songs.
Roligaste händelsen: när jag stod i kassan och skulle köpa denna indiska skiva kom Maja och sa lite paff: Sonja sitter fast i rulltrappan. Vad? sa jag. Hon upprepade och jag var tvungen att gå och kolla. Wow. Som sagt, fast som en fisk på metkroken. Haha, Maja började ta kort och folket samlades där nere runt Sonja. Till slut kom hon loss och den långa fina klänningen var manglad, död, misshandlad, trasig och oljig. Fick klippa bort några cm. Hahahaaha. Finaste klänningen var helt förstörd. Stackars SOnja.

Bilder kommer när jag orkar.

Ikväll tar danstjejerna och jag tåget för vidare färd mot okända äventyr. Lånar lägenhet av en snäll pappa, och så blir det förhoppningsvis något museum, lite shopping, mysfika, bio, och så byter vi de gula spårvagnarna mot blå. Vi drar alltså till Göteborg!! Ska bli redigt skoj :)

Så ha det så bra nu i helgen, så hörs vi på måndag igen.
PUSS
//Jk
 

Vad bjuder du på om du får oväntat besök? Jag bjuder på muffins, men inte alltid....



Ibland bjuder jag på solrosfrön istället. Hihi. Kurre Smack hjälper säkert också till att sprida fröna så jag får fina solrosor i sommar. Åh, de är så himla söta alla djuren i min trädgård. PUSS

Jag har två favoritblommor här i världen där solrosor är den ena av de två. & fröna till de blommorna har fåglarna som jag har matat i mitt svart/vita hemmabygge i vinter strött över hela trädgården min. Så jag hoppas blommorna frodas i hundratal till sommaren och gör hela gräsmattan till en lysande solskensorkester! Lyckliga frön! Så spännande att jag knappt kan vänta till de första dyker opp.  




PIP (vilket betyder: fåglar är bäst på fågelspråk)
//Jk

Tog mig friheten att åka vågrätt kylskåp (=buss) tidigare än planerat idag. Kände mig nämligen inte alltför kry och pigg på livet. Var inte lika lysande som solen inte, sorgligt nog. Har således mest legat i soffan och grymtat med jämna mellanrum vilket varit rätt angenämt det med... men allra finaste idag har varit att baka semlor! Det blir man glad av. För. Semlor. Är. Mums. 





En fin avslutning på en fin dag. Fin utomhus i alla fall.

PUSS
//Jk
Efter en natt med mjödöbollar och man tar bort papiljotterna ser man ut såhär. En dålig överraskning för tidigt på morgonen, man ville bara skrika lite Brandsta City Släckers över hela Viken:
Kom och ta mig långt härifrån (klapp, klapp). Långt härifrån (klapp, klapp).



Tack och lov att hästsvans finns och kan rädda en dålig hårdag!

God natt
//Jk
Men mamma, du måste förklara. Vad är meningen med det här?
Varför kom jag till jorden om jag bara är till besvär?
Nu dalar min sol över Söder, jag längtar till helt andra hav.


Jag känner det som att jag sett världen utan glasögon i flera veckor. Jag känner känslan man har efter att man drömt att man är en Formel1-förare. Många runda varv som gjort en yr. Jag känner också känslan när man är i en stad och gått vilse. Jag känner mig förvirrad och jag har tappat kartan och vet inte vart jag ska och jag är sådär rädd man känner sig efter att ha gjort en kullerbytta i vattnet och inte vet vilket håll som är opp. Ja, så känner jag.

...för jag har tröttnat på livet, jag reser mot fjärran strand.
Med ångbåt på min pyjamas och liljekonvaljer i blick
jag färdas mot okända länder och ordningen jag aldrig fick.

Det sitter en pojke på månen och tittar nyfiket ned
Det sitter en pojke på månen, han sitter stilla och ler.
Det sitter en pojke på månen, han sjunger stilla sin sång.
Älska, älska för kärlek. Älska en endaste gång.
//Jk
Såhär ser jag ut nu. Fast tre år äldre, lugglös och med större bollar.



Imorgon är det måndag och då får jag lockigt hår. Eller afro. Det är sånt man inte vet ännu. Men jag vet att sådana här bollar har de små afrikanungarna på teve och de är asballa faktiskt. I löv them. De kallas Mjödöbollar för att Kris-Tina (min kusin och tillika frisör) alltid gör dem när vi är på Mjödö. Hon gör dem på Alma, Maja och så på mig. Så går vi tre omkring på den lilla ön med våra bollar på huvudet och badar, solar och har ont i huvudet i flera dagar. Precis som Eve. Fast hon har bollarna på fötterna istället och får ont på sina blåmärken. Evesis mitt fotbollsproffs. Båda har vi bollar som går i mål.

När frillan nu är donad finns det väl inte mycket mer att göra. Dagen har räckt till, för en gångs skull. Två fina projektarbeten har jag hunnit med att se, lilla Jennys dansuppvisning och bästa Karins konstutställning. Nu återstår bara att undra vad jag skall göra för projektarbete i trean, läsa DN och de sista sidorna av Herta Müller. Sen sova med bollar som gör ont (och ont är att ta i i underkant).
Vad gör man inte för lockigt hår? ♥
//Jk

Jag har storartade planer, och jag skall kämpa för att de blir uppfyllda. Det kommer bli magnifikt! Mitt huvud är så fullt av drömmar, det känns som att jag aldrig skulle kunna somna, eller så är det precis vad jag gör och hamnar i en dröm där drömmarna går i uppfyllelse. Haha! ♥ Åh, hela världen är så underbar, och jag skall aldrig ångra något och jag skall fånga dagen och jag skall göra varje dag till ett äventyr. Jag lever ju bara en gång. Jag älskar.



Everything is possible. Live life, love life!!!
//Jk

Jag har skrivit om det här tidigare. Men jag tycker att det är så spännande. Världen är bara ny en gång! Sen är den gammal. Du kan bara uppleva saker för första gången en gång i ditt liv.

Igår var en sådan dag då jag kände en sak för absolut första gången i mitt ännu så oerfarna liv, men inte sista hoppas jag. Det var såhär (konstpaus) att jag trodde jag skulle drunkna! Japp, i mig själv dessutom. Tillåt mig att förklara hur det gick till, annars kanske konstiga bilder börjar dyka opp i huvudet och det vill jag bespara er. På dansen gjorde vi H²Omassage på varandra och när Maja Skruttner höll opp mina ben så att de såg ut som de två World Trade Center-tornen trodde jag att jag skulle spräckas av översvämning! Oh my garden vilka vågor!!

Fullkomligt medveten om att de flesta inte lär förstå vad jag pratar om skall jag sluta prata nu. Vill bara säga att det var en sjukt cool känsla i alla fall. Har aldrig känt så tidigare. Första gången finns bara en gång, sen blir det flera gånger, en gång bland många andra. Första gången är alltid spännande, gångerna efter den då? Jag vill aldrig tröttna.

//Jk

Idag har jag lyckats med: en negerboll, en bulle, en matmuffin och en morotskaka.

Jag är nöjd.

Det kommer sluta med att jag blir vad jag äter. Vilket väl inte är helt fel? Värr har det varit förr om åren, då jag haft perioder då jag endast ätit potatis, pizza, yoggi etc. Men att smaka kaka vore fett! ♥
//Julle-Bulle
Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de ordinarie programmen.
 


Jag älskar att lära. Jag såg på rapport för en stund sedan. Där lär man sig inget. Det var mest folk i Libyen som sa att de skulle döda Khaddafi. På nyheterna eller rapport lär man sig inte så mycket bra saker, de tar mest opp mord och tråkiga saker som händer i världen. Annat är det med TCM, Sky News, Animal Planet eller TV 5 Monde som är en fransk kanal. Dessa är mina favoritkanaler och på dem lär jag mig massor. Men allra mest lär man sig ur böcker. Naturligtvis.

Jag skall gå och läsa ur min Atlas nu. Teve är ju bara död på nyheter och serier som förslöar oss. Trött på teven.
Intelligens!
//Jk

Ytterligare en dag har passerat. Jag har slängt iväg massa saker idag; ett leende, ett sms, svordomar, elaka tankar och andra saker. Mest dumma saker faktiskt, men så är det ibland när man är flicka. Nu skall jag baka kakor för att bli glad, åh, jag har inte fått en enda idag. Jag som är största kakmonstret. Hihi. Kakor behövs!  

Nåväl, eftersom jag har slängt iväg saker idag så skall jag fånga saker imorgon. Jag skall fånga. Fånga dagen, ta en chans eller fånga en liten slängkyss slängd av någon...

Och två ord/kombinationer av bokstäver har lagts till bland mina favoriter idag: förbi och intelligens.
//Jk

Bergodalbana (eller rutschkana), jag går i alla fall i vågor. Igår underbar dag, idag inte så bra dag. Jag är så trött. Vad bra att det kommer nya dagar. Jag är så trött så jag vet inte vart jag skall ta vägen. Eller så är jag sjuk på något lustigt sätt. Kan bara tänka på en sak just nu och det är att vad bra att det kommer nya dagar, då kan jag ha en toppendag som igår sedan en inte lika fullt bra dag som idag och så en bra dag imorgon igen. Tror ni inte att det blir så? Jag vill bara sova, fast jag inte är trött. Men huvudet kan inte tänka klart. Och allt blir fel just då. Jag måste sova någon dag, eller inatt så att jag kan få en bra dag imorgon. Imorgon kommer den grekiska gudinnan hem, den riktiga.

Snälla Julia, säg vad felet är.

Skall gå och fika te med mamma och Eve nu.
Sen skall jag läsa Hertha Müller, Andningsgunga 
Behöver nog gå in i någon annans tankar för en stund.

Ses
//Jullan