En ungefärlig tidslinje över arbetet med Kenya

0kommentarer

I våras
I fjol åkte förra årets 3:or till Kenya. Vår danslärare i modernt, Pia Mucchiano, har bott i Kenya några år och känner till landet. Hon har berättat saker för oss och vi har suttit som ljus och lyssnat. Så efter att den första resan gick bra, så satte vi genast igång att arbeta så att även vi kunde få åka. Vi började med att panta burkar, vi räknar varenda peng. Det kan låta skrattretande men i slutändan är det hundralapparna som avgör...
 
Höstterminen
Vi rivstartade 3:an med att skriva ett dussintal stipendieansökningar. Det tog lång tid. Men vi la verkligen ned vår själ på att printa in ord om dans och gatubarn. Sen började vi planera en fjärran föreställning (som är den 8 december) och tänkte att vi har ju ganska gott om tid. Det hade vi ju, trots att man nästan gått in i väggen av allt arbete. Haha. Men skönt att ha något att sysselsätta sig med, right? Rektorn är noga med att påpeka att skolarbete går före Kenya. Tur att vår skolgång går hand i hand med Kenyaprojektet då; dans. Så för ett par onsdagar sedan for vi iväg på en dansuppvisning i Valdemarsvik och tjänade ihop en massa kosing. En hatt gick runt bland publiken och fylldes till bredden. Vi sålde även kaffe, som var mycket lukrativt. På en kväll lyckades vi få ihop till nästan en hel flygbiljett. En biljett kostar 4600 kronor ungefär. 
 
Sen fortsatte arbetet och jag kommer inte ihåg allt vad vi har gjort. Klippt biljetter, gjort affischer, planerat en hel julföreställning, ringt sponsorer, besökt sponsorer, stått på marknad, försökt ta kontakt med tidningar osv osv. Det är bara att fortsätta. Vi sliter oss fram och jobbar häcken av oss. Nu i veckan har vi besökt en skola i Kolmården där vi haft långa danslektioner måndag, onsdag och fredag. 60 stycken 6:e klassare. Vad gör man inte?
 
Det är ett tufft jobb. Och vi kan knappt klara det här helt själva. Men....
 
För några dagar sedan
Gav ett av våra sökta stipendium respons. Nu är det helt klart. Vi kommer iväg!!! Det känns helt overkligt. Förstår det knappt, och det kommer ta lång tid att smälta. Här på bloggen kommer jag hålla er uppdaterade om allt kring Kenya, så kika gärna in någon gång i bland.
//Jk

Kommentera

Publiceras ej