Lovet med bilder och ord

0kommentarer

Förra lördagen åkte hela familjen ut på våräventyr på småvägarna i skogen, hamnade i Falerum och sedan i Linköping. Det var så mysigt alltihop med att bara åka i den varma bilen precis sådär utan mål som när man åker bil på sommaren och aldrig vet var man till slut skall hamna. Att färdas utan mål men ändå ta sig fram. Åh det var sommar i luften. 
På söndagen ställde vi om klockan till sommartid och är nu bara en timme från Kenya. Eve och jag gick sömndruckna och donade oss och blev behandlade som prinsessor hos fröken Kristina. Gick därifrån med ett filmstjärnesvall och var onödigt snygga när ändå ingen skulle se oss. Vi lånade i alla fall bilen av mami och begav oss till Stjärnan för afternoon-tea plus scones med Emeliee och Hanna. På kvällen stannade jag kvar i staden och sov över hos Jeffrey sen. 
 
På måndagen skulle Eve åka hem så jag begav mig raskt hem till byn igen för att supernjuta av dagen. Vi åkte såklart till vårt favoritställe havet och andades havsbris. Hjärtat var tungt men vågorna som slog mig i ansiktet fick mig att tänka lite klarare. Det var så härligt att njuta fritt, bullrande, levande hav igen, kanske influerades mitt sinne och blev lite lugnat. Vi satte oss på klipporna och plockade fram matsäck och mamma fick lite färg på nosen av all sol. Så så fin var den dagen! Till middag fick vi sen avnjuta en kulinarisk måltid i form av årets första grillade kött. Man känner i lilltån att våren är på väg nu.
På tisdagen vaknade jag och var gladare än jag varit på en månad. Jag kände lite livsgnista och att jag ville vara glad. Så jag begav mig till min sjuka bästis Frida för att smitta ned henne lite med min friska gladhet och gav henne en liten piggelin som vi satt och mumsade på medan vi pratade om fina saker i hennes vardagsrum. Sen blev det dags att pallra sig över bron som skiljer oss åt och gå hem till stora vita huset där jag skulle stå för dagens matlagning. Min favoriträtt blev det, sjukt stark vildsvinsköttfärssås med spaghetti. Sen hade även den dagen gått utan att jag fått några läxor gjorda... 
 
På onsdagen åkte jag till staden igen och dansade i sisådär 5-6 timmar med dansarna. Det var kul och härligt att träffa dem och prata av sig lite. Vi hade även lite sleepover och det var übermysigt! Jag sov på en soffa. På torsdagen begav jag mig till Söderköping för att ha praktik hos älskade Gulli på hennes cafe Habiba. Så jag var där i nio timmar och bara skrattade mest då jag avsaknade servitris-talangen i mina ådror. Hur mycket kaffe skvätte jag inte ut? Haha. Åh, bästa Gulli, tänk om varje dag skulle vara fylld med sådär mycket skratt, då skulle jag vara odödlig! På aftonen drack mamma och jag vin och såg på Familjen Thornberry. Jag vill bli som Eliza när jag blir stor och kunna prata med djur och rädda elefanter. 
Fredagen var reserverad en fika med Agnes på Lilla Blå. Vi pratade fina drömmar, minnen, intressant politik och om människor som beter sig underligt. Det var supertrevligt att träffas igen efter så lång tid. På kvällen blev jag ganska ledsen igen för att benen ville ut och dansa men det var ingen som tog dem. Så de låg och slöade i soffan och kände sig miserabla ända tills det dök opp oväntade äventyr på lördagen! 
Finfin vecka jag haft med solen i ögonen
//Jk

Kommentera

Publiceras ej