aFreakan adventure

0kommentarer

Dis is wat we call: aFreakan adventure. Lusbitna, svettiga, sandiga och salta åkte vi till Zanzibars hamn för att hoppa på färjan till Dar es Salaam. Den visade sig vara fullsatt hela dagen. Imorgon börjar skolan och visst att alla här alltid kommer försent, men vi är punktliga svenskar, så vi tog nödlösning och hoppade på ett flyg istället. Jag bröt ihop pga tidigare erfarenheter av afrikanskt inrikesflyg. Men efter en Portsman och vatten i nacken var jag redo. Då visade det sig att Klaras bankkort fastnat i atm, fick spärra och det var kaos. Sen fick Linnea astmaattack i den obefintliga luften och jag fick panik så man inte kunde göra annat än skratta. Inte nog med det. Flyga i Afrika är vilt, det kan verkligen med all rätt kallas aFreaka, det var det brutalaste kaos vi alla tio varit med om. Passen försvann, ingen visste värt man skulle gå och det blev en halvtimme försenat innan alla hade tagit sig samman och äntligen kunde andas ut, säkra i ett propellerplan. Lyckan som infann sig då gjorde att jag höll på att koka över när vi flög över Indiska oceanen och alla små öar. Är det en dröm eller verklighet? Ingen fattar ens att dessa dagar i Zanzibar har varit på riktigt.

Zanzibar har verkligen varit helt otroligt. Vilket paradis på jorden! Igår solade och badade Linnea och jag klippt hela dagen. Drack underbar fruktjos och sedan när mörkret fallit gick vi utmed stranden och hittade den lyxigaste och ljuvligaste restaurang någonsin. Precis vid stranden, bredvid havet som alltid slår jättehöga vågor, vita lakan som fladdrade i vinden, en pool och vackra träbyggnader. Beställde in tomatsoppa med vitlöksbröd. Mums.
 
Nu är vi i Dar el Salaam efter mycket om och men. Går runt lite i stan och kollar för redan tidigt imorgon kommer Emma från vår systerskola Bigwa och hämtar oss. Då fortsätter det afrikanska äventyret till en by som heter Morogoro. Spännande!
Älskar er alla! Puss

Kommentera

Publiceras ej