Moshi

3kommentarer

Sista dagarna i Moshi. Igar akte vi till Arusha och inspekterade ormar, krokodiler, faglar och andra frana djur. Dagen innan besokte vi ett vattenfall som var det finaste jag sett nagonsin. Jag alskar vattenfall! Det var som en liten trollskog och vattenfallet och den lilla sjon var inramat av nagot som var likt en svensk barrskog. Klimatet skiftar sa mycket har i Tanzania. Det finns allt fran oken, savann, regnskog, hoga berg och magiskogar. Jag badade som en liten sjojungfru och sprang omkring som en alva. Lyckligast i jungeln typ. Allt gjordes mojligt tack vare Linnea och hennes mamma Maria, som har raddat mig efter brannskadeolyckan. Fick ett vattentatt plaster, och nu pa dagarna har jag en plastsak som man har pa oppna kottsar, nastan precis ett sant jag hade pa min forra brannskada sa jag vet att det verkligen ar det basta man kan plastra om med. Ar sa otroligt tacksam, utan Linneas forband hade inte mitt sar varit sa fint som det faktiskt ar. Det finns ju inga bandage eller forband att kopa pa plats har sa jag hade varit kord annars. Tusen tack, en miljoner blommor och fem kramar till Linnea och Maria.
 
Idag akte de andra till en masaiby medan jag valde att stanna hemma. Besokte en masaiby i Kenya forra aret och jag madde sa otroligt illa efterat, pga kulturkrockar och helt enkelt ett ackligt klimat, sa ville inte folja med idag. Gick pa stan och letade langbyxor istallet, antar att det skyddar mitt ben an mer. Kopte 2 byxor och en underbart fargglad klanning for 50 000 totalt. Sedan gick jag och kopte 2 mangojos for 3000. Det ar dyrt har ;-) Men jag alskar att jag antligen lart mig vart allt ligger har i Moshi sa jag kan knata omkring ensam. Jag som brukar vara vilse i min egen hemstad annars! 
 
Annars knallar livet pa. Vi bytte Umoja Hostel till Kindoroko Hotel igar. Var saaaaaaa besvikna pa Umoja, loss i nastan alla rum och vi har blivit tvingade att flytta 4 ganger, sa vi fick nog och bytte opp oss till ett lyxhotel, 20 kronor dyrare bara, med takterass och utsikt over Kilimanjaro. Sa himla vart, varfor flyttade vi inte tidigare? Nar jag kom opp till mitt rum och sag utsikten forsvann smartan i benet for nagra minuter. Ah sa fint. Vad jag latt blir paverkad av sol och vacker natur, nastan det som avgor vilket humor jag ar pa. Det ar fantastiskt.
 
Pa fredag drar vi brudar vidare till Honey Badger Lodge, som ligger lite utanfor Moshi. Det finns pool och en kaffeplantage dar och det later helt underbart. Ska bli skont med lite semester innan vi aker till Kenya.
 
Saknar er dar hemma ganska mycket nu. Skulle bara vilja se er och kramas i fem minuter och sen dra tillbaka igen. Hoppas allt ar bra med er. Och jag onskar mammi och pappi stort lycka till med flyttningen av stora vita huset till lagenheten mitt i Valdemarsvik. Kul med forandring! Och jag alskar att vi bara har en minut fran Lilla Bla, ack vad vi ska pimpla kaffe nar jag kommer hem! Alskade, vackra Valdemarsvik. Ses den 15 mars. Stor puss! 

3 kommentarer

Maria Karlström

30 Jan 2014 08:48

Så roligt att sjukvårdsgrejerna kommit till nytta! Jag brukar packa alldeles för mycket sådant, en yrkesskada, men det mycket brukar komma till nytta. Det värsta är att jag blir så inspirerad av dina vackra beskrivningar av Tanzania så jag känner att jag måste ju åka själv, någon gång. Har precis vaccinerat mig mot Gula Febern "ifall att" jag måste åka med kort varsel, också en yrkesskada. Ha det allra bäst. Ni kommer att få minnen för resten av livet!! //Maria

moster

30 Jan 2014 10:44

Härligt att höra att allt är bättre. Stor KRAM och tack för att man kan följa dej på bloggen. Du har verkligen förmågan att berätta så man känner att man är där. Kram,kram..

Österholm

02 Feb 2014 11:10

<3<3<3<3<3:-):-)@-}--@-}-- Kram kram

Kommentera

Publiceras ej