pålitliga cyberspace answer me

3kommentarer

kan någon, på riktigt, säga vad meningen med livet är? sopa inte undan frågan sådär, utan, snälla, svara mig, snälla. vet inte vad jag ska ta mig till snart. läget är ohållbart. klart slut från överste karlsson 

3 kommentarer

Anonym

04 Jan 2015 08:52

Vad menar du med "meningen"? Måste livet vara exakt definierat som t.ex. en telefon, vars mening är att vara ett verktyg för att underlätta kontakt med en annan människa. Vad är då meningen med kontakten? Att bara få höra en efterlängtad ljuv stämma från en älskad person alternativt framföra ett viktigt budskap kanske. Men vilken mening är det då att höra en älskad persons röst? Är det att bli... glad, lugn i hjärtat eller?

Kan "meningen med livet" vara att lära och utvecklas, helt enkelt växa som människa? Eller är det att hjälpa andra? Att fortplanta sig? Eller att bli rikast, populärast, synas mest? Att dansa? Eller är meningen att ta hand om allt som lever och uppskatta det som allt levande väsen förtjänar? Många frågor men få svar. Jag tror meningen med livet är for you (and everyone else) to find out. Meningen kan vara olika för olika människor, och även skilja sig åt i olika perioder av livet. Livet är så kort, så kort. Var nyfiken på det! Du har, vad vi vet idag, bara en enda chans att utforska det. Gör det då!

Älska livet mer än dess mening...

Mathilda

04 Jan 2015 11:50

Leva i nuet. Livet är inte en fucking transportsträcka, visst måste du ha lite framförhållning men det viktigaste är att du kommer vara här ett kort ögonblick och om du inte mår bra - ändra något. Och så ändra något igen, om det behövs. Om du inte trivs med dina nuvarande vänner - skaffa nya. För om det är något livet INTE är, så är det statiskt.

Anonym

05 Jan 2015 13:59

Meningen med livet måste väl vara att leva livet med allt vad det innebär.

Kommentera

Publiceras ej